Пхенян размаха пръст на Сеул: Ще плащат скъпо заради САЩ

Южна Корея проявявала безразличие към съдбата на корейците
Обновена: 5 фев 2017 10:27 | 5 фев 2017 10:20,
27
Пхенян размаха пръст на Сеул: Ще плащат скъпо заради САЩ
Снимка: Reuters, архив

Властите на Южна Корея "скъпо ще платят за решението си да продължават проамериканската си политика", предупреждава в днешния си брой в. "Нодон синмун", орган на управляващата в КНДР Корейска трудова партия, съобщи ТАСС.

Изданието коментира резултатите от състоялата се на 2 и 3 февруари визита в Сеул на шефа на Пентагона Джеймс Матис, който обсъди с южнокорейското ръководство укрепването на двустранния съюз.

Вестникът посочва, че проамериканската политика на Южна Корея, обявяваща се за тясно сътрудничество със САЩ в насочената срещу КНДР кампания, "свидетелства за намерението на Сеул да засили конфронтацията със съотечествениците на Север с подкрепата на външни сили". Но, както предупреждава "Нодон синмун", "САЩ и марионетните сили на Юга няма да успеят с помощта на санкции и натиск да задържат динамичното развитие на КНДР, която се опира на собствени сили". "Властите на Южна Корея, проявяващи пълно безразличие към съдбата на корейската нация, ще трябва скъпо да платят за политиката, насочена към укрепване на съюза със САЩ и другите външни сили", резюмира изданието.

По време на посещението си в Сеул Матис заяви, че Вашингтон не смята да се отказва от задълженията си по защитата на Република Корея, особено в светлината на нарастващата ракетно-ядрена заплаха от страна на КНДР, припомня агенцията. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
15
 
25
 
! Отговори
**** преди 7 години
Северна Корея може да нанесе ядрен удар,на по нея трудно ще се нанесе такъв,защото граничи с Китай, Русия,а това ще означава война с тези две държави.За тово сащ само размахваха пръст.