Педофилия и сред австралийските свещеници

Комисия е констатирала обвинения към 7% от свещениците
6 фев 2017 12:40,
23
Педофилия и сред австралийските свещеници
Снимка: Flickr.com

Седем процента от свещениците в Австралийската католическа църква са били обвинени за сексуален тормоз над деца през последните няколко десетилетия според предварителен доклад, разкриващ размерите на кризата, предаде Асошиейтед прес.

Докладът беше огласен при откриването на заседание на Кралската комисия за институционална реакция при сексуален тормоз над деца. Комисията разследва от 2013 г. как Католическата църква и други институции са реагирали на случаите на сексуален тормоз през десетилетията.

Комисарите са констатирали, че между 1980 и 2015 г. 4444 души са съобщили, че са били обект на тормоз в над 1000 католически институции в цяла Австралия.

Средната възраст на жертвите е 10,5 години за момичетата и 11,5 за момчетата. Общо 7% от свещениците в Австралия са обвинени между 1950 и 2010 г. Ватикана следи внимателно хода на разследването.

Няколко висши духовници от Австралийската католическа църква ще дадат показания през следващите няколко седмици. Окончателният доклад на комисията се очаква да бъде представен до края на годината, предава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
17
 
! Отговори
haha преди 7 години
До Анонимен 16Пьрвия ми коментар е точно за такива като теб. А сега да те светна Ирландия е католическа а пьрвите заселници на австралия са каторжниците от Ирландия. Колкото до Англо-Саксон това е общо название за всички страни говорещи Английски... Ирландците да не са бьлгари ???
9
1
 
19
 
! Отговори
haha преди 7 години
До ЗападТия са по-извратени и от тия дето са на изток от нас._________________________________________________А вие кьде сте като сте черешката на тортата... Се гледате и псувате изток, запад, север и юг ама на нищо не се променя. И при капитализьм и при социализьм и при феодализъм вие сте си все това. Дайдете да се надупим на големия брат. И се некой ви е виновен за нещо че сте непригодни за живота.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идете по нашите манастири да видите какво става. Дори и австралийските свещенници ще се прекръстят и ще си плюят трижди в пазвата.
7
2
 
20
 
! Отговори
Запад преди 7 години
Запад запад на ти запад. Тия са по-извратени и от тия дето са на изток от нас.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ЩЕ МИ ГОВОРИТЕ, ЧЕ МЮСЮЛМАНИТЕ СА БИЛИ САМО ТАКА! ТОВА, ЧЕ ВЪВ ВСЯКА НАЦИЯ ИМА ЧЕРНИ АГНЕТА, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ ВСИЧКИ СА ТАКИВА! ВСЕ ЕДНО СЕГА ДА СИ МИСЛЯ, ЧЕ ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ СА ТАКИВА!ТОВА НЕ СА ХОРА, ТОВА СА ***!
5
2
 
26
 
! Отговори
Прос Селендур преди 7 години
Англосаксонски морал...7% от католическите свещеници са обвинени а истината е че всеки трети от тях е педофил...
4
0
 
21
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Може, не бих се учудил
3
1
 
21
 
! Отговори
до ГАДОРЯН преди 7 години
Няма как да чуеш-там си правят пас!
2
5
 
18
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Ами така ще е! Странно защо не сме чули че някой имам да е правил това. Щото ще го убият с камъни начаса.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално... Напълно го очаквам от такива хора...