След трусовете в Турция: Разрушения, хора на палатки

При земетресенията са пострадали петима души
7 фев 2017 09:30, Елка Василева
14
След трусовете в Турция: Разрушения, хора на палатки
Снимка: архив, Reuters

Около 300 разрушени къщи в 12 селища, десетки хора нощуват навън или в палатки. Това е равносметката от двете земетресения, които станаха вчера в района на Чанаккале /Дарданелите/, Западна Турция, съобщи БНР.

Първият трус бе с магнитуд 5.3 по Рихтер, след няколко часа последва втори със същия интензитет.

Според турската сеизмологична служба епицентърът е бил на дълбочина около 10 км в Eгейско море.

По данни на околийското управление в Чанаккале при трусовете са били ранени петима души, на които е оказана медицинска помощ, но има много разрушени постройки в селищата Айваджък, Йукаръкьой, заслони и обори за животните.

За щастие няма затрупани хора.

В района бяха изпратени екипи на службата за бедствия и кризисни ситуации, които построиха походни кухни, които осигуряват топла храна за стотици хора. От турския Червен полумесец се раздават палатки и одеяла на нуждаещите се, а също и вещи от първа необходимост. В околийския център Чанаккале е сформиран кризисен щаб.

Председателят на турския Червен полумесец Керем Кънък заяви пред журналисти, че в района на най-пострадалото село Йукаръкьой е построен палатков лагер. Изпратени са и контейнерни жилища.

В същото време от службата за бедствия предупреждават населението по никакъв начин да не остава в жилищата, които са пострадали от земетресенията. Според сеизмолозите вторичните трусове продължават, сеизмичната обстановка остава нестабилна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Турцияземетресение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
10
 
! Отговори
999 преди 7 години
До до 2ХОРА , ЕГАТИ КОМЕНТАРИТЕ ДЕТО ПРАВИТЕ -ОТДОЛУ НА СНИМКАТА Е ИЗПИСАНО "СНИМКА:АРХИВ РОЙТЕРС"ВЕЧЕ СЛЕДВА ДА ЗАДАДЕМ ВЪПРОСА КЪМ НАШИТЕ НОВИНАРИ - КВА Е ТАЯ АМБИЦИЯ ПОСТОЯННО ДА ПЛАШИТЕ,СТРЯСКАТЕ И "ПОПРЕКАЛЯВАТЕ" С НОВИНИТЕ !ВЪВ ФРАНИЯ ЗАПОЧНА КАМПАНИЯ ВЪВ ФЕЙСБУК СРЕЩУ ЛЪЖЛИВИ НОВИНИ!АЗ ВИКАМ В БЪЛГАРИЯ НАПРАВО ЕДИН ПРОТЕСТ ДА ИМ СПРЕТНЕМ НА ТЕЗИ МЕДИИ !
7
2
 
8
 
! Отговори
HLft преди 7 години
Saboleznovania na turskia komshiiski narod.
6
7
 
2
 
! Отговори
СПрете опасните АУТО преди 7 години
Открити са над 16 000 000 АНОМаЛНИ ЗОНИ // особенно опасни са около мостовете над Босфора..АКтивирани сa със сканери от типа монтирани нa AUDI и подобни и на BMW ...КОнстатирано е опасно проникващо НАШЕСТВИЕ с използване на развъдени преди около 12000 години домашни хора/модификации....../
5
11
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
това е знак от аллах да се вземат в рьце и да свалят ердоган от властдокато са още живи
4
0
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
Много зависи от това колко е дълбок епицентъра (Х освободена енергия на 10км под сградата е едно, на 60км е друго), каква е почвата (скала, льос) и други дребни радости от живота. Иначе "много разрушения" и "5 ранени и за щастие няма затрупани" някак не се връзват, и с оглед нивото на журналистиката не е изкл/чено снимката да е от Сирия...или от Столипиново :). Апокалипсис за заслоните и оборите, доколото се вади информация от статията
3
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Даже и в Столипиново строят по-качествено. Като гледам снимката арматурата са я окрали още преди да я сложат."ОТ КЪДЕ ЗНАЕШ ОТ КАГА Е СНИМКАТА!АБЕ ОЩЕ ВЧЕРА НЕ БЕШЕ ЛИ ПАДНАЛО НЕЩО В ЕДИН ТУНЕЛ ТА УБИ НЯКОЙ В БЪЛГАРИЯ! БЕЗ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ!
2
8
 
10
 
! Отговори
М анго преди 7 години
Даже и в Столипиново строят по-качествено. Като гледам снимката арматурата са я окрали още преди да я сложат.
1
4
 
6
 
! Отговори
Мирко преди 7 години
ХАРП ;)