Русия въвежда купони за храна за бедните

"Газета": Новата програма ще струва на държавата $4 милиарда
8 фев 2017 14:00, Елка Василева
199
Русия въвежда купони за храна за бедните
Снимка: архив, Reuters

През 2017 г. руските власти ще въведат в страната купони за храна, съдържащи определен брой точки. Новата програма ще струва на държавата 240 милиарда рубли - около 4 милиарда долара, пише онлайн изданието "Газета", цитирано от Би Би Си.

Електронният вестник помества обяснения на Денис Мантуров, руския министър на промишлеността и търговията. Купоните ще осигурят на малоимотните възможност да купят храни, които преди не са могли да си позволят - прясно охладено месо, прясна охладена риба, пресни зеленчуци. Натрупване няма да има - точките, неизползвани през даден месец, ще "изгарят".

Според експерти програмата изглежда странно. Икономистът Сергей Смирнов смята, че с такива въпроси трябва да се занимава не промишленото ведомство, а министерството на труда и социалната защита.

"Ясно ми е защо министерството на промишлеността и търговията иска да осъществи тази програма - от друга страна това е и подкрепа за родните производители. Според мен обаче родните производители днес нямат особени проблеми - вносът намаля, преориентира се към други страни, собственото производство реално нарасна", коментира Смирнов.

Замисълът на промишленото министерство напомня американската Food Stamp Program (програма за преференциални покупки на хранителни стоки), отбелязва Наталия Зубаревич от руския Независим институт за социална политика.

Ведомството предлага "да подкрепи промишлеността, а не населението", защото програмата ще принуждава хората да купуват определени видове храни, посочва тя.

"Бедните нямат особен избор, те бездруго не купуват сосове "песто" и други деликатеси. Доколко ще бъде подкрепена руската промишленост, за мен е загадка", казва Зубаревич.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още по темата: Русиякупони за храна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До пп 63"Облизвали се руснаците на сиренето в Била. В Русия не обичат бяло саламурено сирене, защото е солено - ядат го рядко, обезсолено в прясно мляко. За сметка на това ядат много жълти сирена."----------------------------------На теб известно ли ти е че в Била не продават само бяло сирене. Освен това продават и кашкавали които също попадат в категорията на сирината. Всичко това побърква руснаците.
80
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РОССИЯИстината!
79
9
 
9
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
аз съм в москва тази новина не съм чул как тека в българия научиха или това е пропаганда.дори и това да е вярно евала значи някак см искат да помагат на народа си а не като наще звероподобни крадливи политици и лъжливи журналисти
78
3
 
5
 
! Отговори
tt преди 7 години
Тия мацки на снимката *** ли ще варят?? Щото гледам очите им все в свинските крака...Или пък щот са по-евтинки...
77
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До slavi 64То е ясно че като са дошли до тук не са от най-бедните, но аз ти обясних че тези които гледаха сиренето в Била искаха да си купят и да го занесат в Русия. И затова ми направиха впечатление две неща :1В Русия е трудно да си купиш що годе качествено сирене.2Путин до такава степен се е изгаврил с тях че не им позволява да внесат 1кг сирене за лична употреба страхувайки се че обикновеният руснак ще вземе да наруши санкциите които "велика" Русия е налажила на малката "братска" България.
76
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Диктатура на КГБ = Купони + Боярищник
75
1
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
Кой всъщност се признава за психично болен от името на друг?!
74
0
 
1
 
! Отговори
S преди 7 години
Целият свят регистрирани като психично болни, а е ясно, че не е така!Който го е направил това, на съд!
73
3
 
8
 
! Отговори
Прос Селендур преди 7 години
Нищо лошо няма в това да се въведат купони за социално бедните това е един вид грижа за тях...у нас вместо да дават пари на ромите също трябва да се въведат купони и така поне ще си купват храна а не нещо друго...
72
2
 
1
 
! Отговори
S преди 7 години
Най-коварната им измама в момента - подменят близките ви с двойници или пък ви натопяват в нещо, внимавайте с кого всъщност сте в едно жилище, къде оставате затворени/заключени, а в лошият случай на нападение срещу вас, по-добре се съпротивлявайте, защото са злетаци!ВАЖИ ЗА ПОЧТИ ЦЯЛ СВЯТ!
71
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер. До сега Русия цъфтеше, сега започва и да вързва. Хахаха
70
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Атлас ....във хАмерика 51 милиона са на купони от години......????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
69
4
 
14
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Много са "назад" Руснаците- във хАмерика 51 милиона са на купони от години.........
68
10
 
7
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 7 години
Очаквайте скоро в Русиям и купони за почистващи препарати с двойна употреба - за почистване на вани и пиене. Защото почистващите препарати са на изпиване, пардон на свършване, а руските дураци нямат край.
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЧНО КАТО В БЪЛГАРИЯ:ШЕПА КРАДЦИ ,МИЛИАРДЕРИ И 80% СЕ ЧУДЯТ КОГА И КАК ДА СИ СЛОЖАТ ВЪЖЕТО НА ВРАТА. НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ АКО И У НАС СЕ СЛУЧИ КУПОННА СИСТЕМА ! РУСОФИЛИТЕ КАК ДОПУСНАХА ТОВА ЗАГЛАВИЕ........?
66
4
 
4
 
! Отговори
kkk преди 7 години
Ако не беше такава трагедия,щеше да е голям смях!Дано и нашите социалисти не ни докарат пак до там!
65
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук някой ми се пишат на големи русофили.Как може да го защитавате и идеализирате.Та той обезкървява една велика държава.При една добра политика Китай ще й диша праха.
64
3
 
11
 
! Отговори
Сашо преди 7 години
До Teo Руснаците не ги мисля - те ще се оправят. Кога ще се оправят е точния коментар, защото света ги чака от 1917 година.
63
7
 
12
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Да четат всички русофили и ***, КУПОНИ И ЛИМИТИ , има САМО ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНА ИЛИ ПРИ КОМУНИЗЪМ ,справка - Луканов , както се казва БЕЗ КОМЕНТАР.
62
14
 
12
 
! Отговори
Икономист преди 7 години
Скоро ще въведат и за останалите братушки.Комунистическите роботчета уверено водят Русия към фалит!