Руски бойни самолети са убили турски войници в Сирия

Анкара съобщи и за ранени, Москра призна за инцидента
54
Руски бойни самолети са убили турски войници в Сирия
Снимка: Reuters, архив

Кремъл потвърди днес, че руски бойни самолети по грешка са убили трима турски войници при въздушен удар в Северна Сирия, предаде Ройтерс, позовавайки се на РИА Новости.

Турската армия съобщи по-рано за инцидента, при който трима нейни служители са загинали, а 11 са били ранени, един от които тежко.

Руският президент Владимир Путин е изразил съболезнования на турския си колега Реджеп Тайип Ердоган в телефонен разговор, съобщи Кремъл в изявление днес.

В текста се уточнява, че инцидентът е станал в района на град Ал Баб в Северна Сирия, където сирийски бунтовници, подкрепяни от турската армия, извършват голяма офанзива.

Междувременно началниците на генералните щабове на армиите на Турция и Русия ген. Хулуси Акар и ген. Валерий Герасимов в разговор по телефона са се договорили за още по-тясна координация на действията в Сирия, предаде ТАСС, позовавайки се на руското министерство на отбраната. Ген. Герасимов е изказал съболезнования на турския си колега за непреднамерения удар, довел до смъртта на турските войници. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Topik преди 7 години
До dsh Мустакатият няма да реагира както ти се ще, щото не може да сваля наречените от теб крилати кошници. Нищо не разбираш от авиация, тотален профан, не знаеш за какво пишеш, но вдигаш шум. А и на мен ми се ще много, турски самолети да атакуват руски изтребители, та да видя как падат турските летящи кюфтета F-16, които нямат никакъв шанс срещу Су-30, Су-35, че и Су-34, нито срещу С-400, както и да видя поразяване на цели в Турция от въздуха. Ама де късмет. ВЕрвай ми, авиоспец съм, не профан
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До dsh
36
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До СТРАНДЖАТАРуските военни самолети са работили по поне 100 000 цели от както започнаха полетите направили са поне 25 000 полета до сега. До тук са сгрешили доказано един път и си признаха моментално.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 44 Стани моя любовница покорна и няма да допускаме правописни грешки а на мъжът ти ще му сложа рога до Плутон(планета) без никакви предпазни средства без забранени места и без стига докато родиш 8 чавета любов моя ненагледна!Обичам те даскалице!
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Dnes.bg, допускате все повече и повече правописни и пунктуационни грешки.
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Путин направи така,че да скъсат,всички язовири в Турция(диверсия)ще им гледаме сеира!
32
0
 
0
 
! Отговори
S преди 7 години
Имат достъп до жилищните ви входове.. Ние откъде да знаем, че вие психиатрите не сте убийци и разследване ли искате?!Или психиатрите остават без достъп и отдалечен достъп до заключващи се системи или ще бъдат разследвани и то докрай!!
31
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво! Върнаха си го за сваления руски изстребител неотдавна, сега са квит, и дружбата може да процъфтява!
30
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асад - президент на независима държава. Поканил Путин за военна подкрепа. Всички останали - аут от Сирия. Пиша бавно и просто за да го разберат олигоффрените на шорос.
29
31
 
7
 
! Отговори
dsh преди 7 години
Турските читаци имат право да са в Сирия толкова, колкото руските сви.ни имат!!Няма по-голям цирк от тоя-читаци и руски сливи да се трепят взаимно,жалко че България няма как да се възползва от това!!Дано руско-турските страхотни взаимоотношения продължават да са така чудесни и добри!!Сега дано турския *** да заповяда да свалят още няколко руски кошници с крилца-без значение от абревиатурата, МиГ, Су, Ми...няма значение!Цирк да гледаме, жалко ще е ако мустакатия не реагира бързо, Жужи ще плачка
28
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До турчинаМного *** отговор. Освен Русия друг поканен в Сирия няма, анадъмо?Та я сега пак помисли и отговори какво правят турците в Сирия?
27
12
 
15
 
! Отговори
турчина преди 7 години
до 36"А какво правят турски военни в Сирия"..Това е много глупав въпрос. Даже не е въпрос.Правят същото което правят руски и американски военни там. С разликата, че турски погранични градове като Килис са под обстрел от Идил и в Турция има 3 милиона бежанци.
26
10
 
12
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
А какво правят турски военни в Сирия?
25
12
 
23
 
! Отговори
Петър Петров преди 7 години
Е как по погрешка?! Ако се съди по статията, бунтовниците главорези ЗАЕДНО с турската армия са тръгнали в настъпление. Естествено, че трябва да им запалят задниците на тия наглеци. Хем искат да си оправят отношенията с руснаците, хем не престават да помагат на ислямистите, както в самото начало на конфликта в Сирия! Турция е вредна, много вредна държава, но най- вреден е абсурдния им елит, начело с тоя *** Ердоган!
24
13
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Турция е наясно, че това не е случайност, а отмъщение... - и се готви за подобен удар, а после наред е пак Русия... - ще им гледаме сеира и ще видим колко ще издържи това "приятелство" между врагове от векове...
23
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забележете че няма много коментиращи дефакто Путин забрани пропагандата срещу Турция !
22
2
 
15
 
! Отговори
турчина преди 7 години
В момента имат събрание на Съвета за национална сигурност в Русия. Путин е събрал генералите и се чудят как стана работата.Спряха вноса дори от "братски" Беларус защото Лукашенко ползва Беларус като Прокси за стоки от ЕС.Нямат никакъв интерес руснаците от проблеми с Турция.
21
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На война като на война.Ама какво правят турски войници рамо до рамо със сирийските бунтовници?Не трябваше ли да се бият срещу тях?Другия път да внимават с кого са и срещу кого.
20
0
 
3
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Заловиха робота едвам като му се изтощиха батериите.
19
16
 
14
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Не им пали танка на военен парад. Дръжката на автомобила им се чупи когато Путин иска да отвори вратата После казаха, че автомобила имал "защита".Постоянно гафове. При войната в Чечня два руски взвода се стреляха помежду си. Всеки е мислел, че отсреща има чеченци. Правиха опит с АЕЦ и докараха Чернобил. Несериозни са. Много добре знаят, че руския изтребител беше свален от ЦРУ. Нямат интерес да си развалят отношенията с Турция. Просто често правят грешки.Създадоха робот и го изтърваха в Москва.