Лавров: НАТО обсъжда още военни в България и Румъния

Действията на Алианса в близки региони до Русия били провокация
241
Лавров: НАТО обсъжда още военни в България и Румъния
Снимка: архив, Ройтерс

НАТО обсъжда възможността за разгръщане на военни контингенти в България и Румъния. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за в. "Известия", цитирано от ТАСС.

"Действията, извършвани от алианса в близки до руските граници региони, безусловно носят провокационен и дестабилизиращ характер. Това и споменатото разгръщане на допълнителни военни контингенти на блока в Полша и Прибалтика, при това вече се водят дискусии за възможността за аналогично присъствие на съюзниците на територията на други страни в Източна Европа, по-точно в България и Румъния", отбелязва Лавров.

"И последователната реализация от отделни страни членки на блока на национални планове за модернизация на въоръжените сили и строителство на нова военна инфраструктура, както и същественото увеличаване на мащаба и количеството на натовските учения близо до границите ни. Особено безпокойство предизвиква продължаващото строителство на американска противоракетна отбрана в Европа", допълва ръководителят на руската дипломация. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: НАТОСергей Лавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
1
 
! Отговори
ТРАКИИСКИ преди 7 години
Лавров ,уведомявам те ,че скоро повече от 200 американски танка Еибрамс и над 400 бронирани машитни ,заедно с няколко ракетни установки и артелииски такива с над 8000 воиници ще бъдат разположени постоянно в България. И друго -над 60 самолета и 100 хеликоптера ще се дислоцират в България. Лавров ,какво ще направиш .Ще ни плашиш ли. Българите не се плашим от рашките ,защото те са варвари .Запиши си това .
176
0
 
1
 
! Отговори
Катински преди 7 години
Лавров ,не знаеш ли ,че България е отдавна независима държава и е част от НАТО и ЕС. Българите нищо не ви дължим -нито обясненния ,нито пари ,нито обич ,нито признателност.Не гледаите в нашия двор. Гледаите си вашая.Приемете нашата омраза и отпиите още една горчива глътка . Не се гаври с българския народ г-н Лавров. Не забравяи ,че ние помним... и не прощаваме. ..По- добре промчетни още веднъж какво каза Никита Михалков за смърдящата Русия и лаината ,в които се забърква.
175
0
 
1
 
! Отговори
КИТАЕЦ преди 7 години
Китаиски воиници маршируваха на парада на Червения площад на 09.05.2016г. След 5 години китаиски воиници ще маршируват по всички руски площади в градове и села ,а КНР ще има обща граница с Полша и Украина.Рашките умират пияни ,бедни и нещастни бавно и безславно ,затова хленчат ,скърцат със зъби, лъжат и заплашват. Трудно се погребва огромната държава .Но малкия Путин и Лавров направиха точно това ,което могат. Честито на рашките затова че стават част от Поднебесната империя. .
174
0
 
1
 
! Отговори
ОХРИДСКИ преди 7 години
Българи ,гордеете се ,че сме в ЕС и НАТО. Това е лицето на световната цивилизация. Русия както винаги е била дивашка държава ,ръководена от азиатски варвари и интелектуални недорасляци като путин ,лавров ,наришкин ,толстои и подобните им изчадия адови.
173
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България и Румъния са членки на НАТО и си е тяхна работа какво въоръжение ще приемат Раша да не си пъха носа в чуждото канче
172
4
 
9
 
! Отговори
Ноа преди 7 години
България и Румъния могат да приемат колкото си искат натовски войници и оръжия. Въпреки Русия и кефовете й!
171
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нищо не променя хвърлянето на къчове и цвиленето и на коньо Лавров срещу НАТО!"НАТО се пука по шевовете. Американците говорят за 25% съкращаване на базите им по света. Като се дръпнат назад в Кравария, грантаджиите ще си останете с едните разтворени бузки срещу една вбесена мечка. Ама не, аз съм бил "русофил". Не съм. Българофил съм, и виждам по далеч от няколко цента на пост.
170
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България все още не е руска губерня. И дано да не стане.
169
7
 
2
 
! Отговори
mnenie преди 7 години
spored mene edni i sashti evroatlanticheski pu.miari pishete tia komentari oshte 100000-00(znak za bezkrainost) da napishete nemogete mi povlia ama si zarabotvate tzentovete.Koito ima mozak v glavata i nravstvenost v dushata nai mnogo da vi tegli edna maina
168
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен..................и без друго писането ви нищо не променя..............Нищо не променя хвърлянето на къчове и цвиленето и на коньо Лавров срещу НАТО!
167
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демагогия вместо доводи и опорни точки вместо факти.Извод - паричките на дедо Дьорд ромолят.Ама дойте го, лошо няма да го джобите, и без друго писането ви нищо не променя.
166
6
 
12
 
! Отговори
жълт преди 7 години
лавров, защо си затрая като плъх в брашнян чувал, когато китайците разположиха ярени ракети до вашата граница? Май нямаш топки да се зъбиш на югоизток?
165
8
 
13
 
! Отговори
донки хот преди 7 години
Колко тъжно цвили този кон!
164
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До св.св.Маркс и Енгелс 196Лавров има вид като да е раждан в пловдивската Шекер махала...------------Той затова е професионален лъжец.
163
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята добре показва, че страните в които е имало американски бази са постигнали значителен икономически разтеж. Сега е нашият ред.Примери: Западна Германия, Япония, Англия, Южна Корея, Турция и други.
162
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 544....Русия е велика...Русия е велика ***!
161
6
 
11
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Лавров има вид като да е раждан в пловдивската Шекер махала...
160
3
 
12
 
! Отговори
КПенчев преди 7 години
Русия е създадена върху основата на Българската държава. След това Свтослав е изклал всички Българи.
159
4
 
15
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Тоя пък кой е ,че да казва какво ще става в България и Румъния???
158
7
 
17
 
! Отговори
Жоре Трабанто преди 7 години
Китайците сложиха ядрени ракети на километри от Раша, обаче за там немат топки да се пънат на другаря Си Дзи Пин, дадоха територия колкото Крим за следващите 50 години на Китай, където официално руска власт няма и си затварят очите за постепенната китаизация на задбайкалието, обаче 4 танка Абрамс в Полша са им голям проблем...Лесно е да се зъбите на малките, а я да видим можете ли на Поднебсната да се озъбите???