Стотици китове заседнаха на плаж в Нова Зеландия

Доброволци се опитват да върнат морските бозайници в морето
10 фев 2017 12:26, Елка Василева
16

Снимка: Reuters

Над 400 кита заседнаха на плаж в Нова Зеландия и близо три четвърти от тях са загинали, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Китовете били открити на отдалечен плаж на Южния остров, като местните власти оцениха броя на загиналите животни на 250-300.

Районът изглежда обърква морските гиганти, тъй като и преди е имало случаи на засядане на цели стада.

Природозащитници и доброволци се опитват да върнат морските бозайници в морето с днешния прилив, а ако не успеят - да направят втори опит утре.

Доброволците покриват оцелелите китове с платнища и ги заливат с вода, опитвайки да ги задържат спокойни.

Нова Зеландия е сред страните, в които най-често китове засядат на брега. Днешният случай е третият най-масов в историята на страната, пише БТА.

През 1918 г. около 1000 кита се оказват на брега, а през 1985 г. - около 450.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: нова зеландиякитове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Може да ги е изплашило нещо ... знам ли човек какво става в дълбините. Да са няколко ***-дойди, но такава масовка. Само предполагам ! Мъчно ми е за животните, дано дочакат прилива... А човека с компа си изкара бирата, разсмя ме от сърце. Една моя позната борави прекрасно с компа, но идея няма какво е бактерия, казва че било...батерия ! Интелект е твърде разтегливо понятие, но все пак има някаква усреднена норма. Комп-интелекта обаче не мисля че е нещо с което бих се хвалил :)
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете животинките спокойно да умрат, страдат много силно!
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТова, че "боравиш с комп" не е признак за интелект. Такъм признак е, ако можеш да мислиш и то във валидни и неизключващи се взаимно съждения, подкрепени с достатъчно примери.
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КрисМахна ли кавичките и всичко преди и след тях?Отваряш ю туб и пишеш whales died after sonar и после гледаш.
4
0
 
0
 
! Отговори
Крис преди 7 години
До Анонимен 7На мен лично, линка ти не ми излиза
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До коментар 4 дано да излезне линка -"https://youtube/watch?v=t7E5KJ3k27U"_има и много други разбира се. Махтенете кавичките.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 4 Кой говори за 1918-та тия са заседнали сега.До 3 това определение можеш да го казваш на този дето те гледа сутрин от огледалото....Замисли се малко колко видове животни са изчезнали или са в намален състав заради така наречената "човешка дейност" колко си губят местообитанията и не могат да се приспособят и измират... теб ако те сложат в нови условия без ток вода и другите съвременни екстри не е много сигурно, че ще оцелееш изобщо и мислиш ли че като боравиш с комп си най-якото животно ?
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да се чудят защо китовете излизат на брега и да търсят причината в китовете хората е редно да потърсят причината в тях. От много време се знае че сонари и радари им влияят на китовете и дори има военни които признават че такива неща са се случвали след учения в морето или прекалено голям поток от кораби които предизвикват шум който се разнася на километри във водата.... Чудя се кое ли е този път... Някой да е чувал животно да се самоубива? Жалко за китовете....