Първа голяма проява в Ница след нападението от 14 юли

Мерките за сигурност в града са драстични
Обновена: 11 фев 2017 13:58 | 11 фев 2017 13:56, Елка Василева
4
Първа голяма проява в Ница след нападението от 14 юли
Снимка: архив, Reuters

Във френския град Ница от днес до 26 февруари се провежда традиционният карнавал, предшестващ Великденските пости, съобщават френският сайт "Лентернот" и в. "Телеграм".

Това е първата голяма проява в града след терористичния акт от 14 юли миналата година. Тогава радикализиран мъж, седнал зад волана на камион, се вряза в множество на крайбрежния булевард на Ница и премаза 86 души.

За карнавала в града тази година мерките за сигурност са драстични. Мобилизирани са 120 общински полицаи и жандармеристи и 200 частни охранители, които ще охраняват зрителите на карнавалните прояви.

Карнавалните шествия ще се проведат през трите уикенда в периода 11-26 февруари. Пищните и внушителни карнавални платформи, възпроизвеждащи най-разнородни сцени, тази година ще бъдат проверявани специално от екипи, обучени да откриват експлозиви.

Карнавалните дефилета ще бъдат в района на площад Масена, като зоната ще бъда заградена и ще има обособени 36 входа, през които ще минават посетителите, след като бъдат проверени. Всеки пълнолетен зрител на карнавала ще трябва и да си закупи билет, чиято цена е 5 евро.

Тази година на много от карнавалните платформи ще бъдат инсталирани огромни фигури-карикатури на френските кандидат- президенти. Ще има подобна фигура и на новия американски президент Доналд Тръмп.

Това е 133-ото издание на карнавала в Ница, който заедно с карнавалите във Венеция и Рио де Жанейро е сред трите най-популярни в света.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Ницакарнавал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари