На летището в Хамбург е намерена опаковка от газов спрей

Отхвърлят се "терористични" мотиви за инцидента
12 фев 2017 18:48, Анисия Иванова
12
На летището в Хамбург е намерена опаковка от газов спрей
Снимка: БТА

В сградата на летището в Хамбург е намерена празна опаковка от газов спрей. По-рано днес летището бе временно затворено, след изтичане на неизвестно вещество, раздразнило очите и предизвикало дихателни проблеми при около 70 души, предадоха Франс прес и ТАСС.

Според пожарникари, проверили сградата след инцидента, там е била намерена празна опаковка от дразнещ газ от типа спрей с пиперлив или сълзотворен газ. Това предполага, че съдържанието му вероятно е било разпространено умишлено и после се е разнесло чрез климатичната система на летището, предаде Франс прес.

Пожарникари, цитирани от ДПА, обаче отхвърлиха наличие на "терористични" мотиви за инцидента.

Летището беше затворено между 12,30 ч. и 13,45 ч. местно време, като полетите бяха преустановени, а цялата сграда беше евакуирана. Някои самолети, приближаващи към летището по това време, бяха насочени към други летища, допълва Ройтерс. Движението на влаковете към летището също временно беше преустановено, допълва ДПА.

"В зоната за сигурност, там където се проверяват пътниците и техните багажи, се разпространи лоша миризма", разказа пред Франс прес полицейският говорител Майк Леверенц.

"Известен брой хора се оплакаха от парене на очите и дразнене на дихателните пътища", добави той. Общо 68 души са били прегледани от спасителните екипи заради това дразнене, осем от които са откарани в болница.

Летището в Хамбург е петото по големина в страната. През него преминават над 1 милион пътници годишно.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Ако някой си мисли че арсенала на терорягите ще се изчерпи до колани и коли бомби, значи е голям оптимист!!!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Издислаф ли е?
7
0
 
4
 
! Отговори
bobo преди 7 години
Da gi integrirat be! Kbo tolkova! Isliamut e spokoina religia. Shte izkarat pak niakoia gena sus zabradka da obiasniava kolko sa sladki i gotini, pochti nrvinni i devstveni.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
трябваше веднага да се досети човек, явно шегичка на зевзек.
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Отхвърлят се "терористични" мотиви за инцидента?"Естествено, даже опаковката се е самоизпразнила и самозахвърлила на летището. Следващият път в опаковката може да има зарин или цианид, но в никакъв случай това не е проверка на реакциите ви и не е извършена от брадат поклонник на исляма. Щом не е от терористични подбуди, няма нужда да вземате специални мерки.
4
0
 
11
 
! Отговори
Морски преди 7 години
Знам че много ви е трудно да преписвате статии, но все пак....През летището в Хамбург годишно преминават над 16 милиона пасажери, а не 1 млн. както се твърди в статията
3
0
 
28
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
теб меркел не те е канила. този е от ПОКАНЕНИТЕ и е могъл да си вкарва каквото иска. ако иска,и базуки ще си вкара. после меркел ще го интегрира и ще се разберат.
2
9
 
3
 
! Отговори
каскетя преди 7 години
одиколон тройной беше,що да мирише лошо?
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен не ми дават да вкарам на летището и бутилка с вода, а този вкарал цял флакон сълзотворен газ.