Протестите в Румъния не спират: Хиляди пак на улицата

За тази вечер недоволните от правителството планират нов митинг
12 фев 2017 08:25,
15
Протестите в Румъния не спират: Хиляди пак на улицата
Снимка: архив "Булфото"

Протестите в Румъния продължават въпреки решението на правителството да се откаже от спорната законодателна поправка, благоприятстваща корупцията.

Хиляди протестираха снощи в големите градове в Румъния срещу правителството, предаде Франс прес, цитирана от bTV.

Още по темата

В Букурещ за тази вечер е предвидена голяма демонстрация. Снощи в румънската столица се събраха около 3000 души въпреки температурата от минус 7 градуса. 

В останалата част от страната в протестни демонстрации са участвали около 8000 души по официални данни, цитирани от Аджерпрес. Демонстрантите са били 3000 в Тимишоара, около 2500 в Клуж и Сибиу.

Контрадемонстрация в подкрепа на правителството също се състоя вчера в Букурещ. Акцията събра няколкостотин участници пред президентския дворец.

Те настояваха за оставка на десноцентристкия президент Клаус Йоханис, който се противопостави на мерките на правителството, обвинявайки, че е превишил правомощията си и разединява, вместо да обединява нацията.

Според контрапротестиращите  правосъдието фабрикува политически дела, а участниците в антиправителствените протести са манипулирани от неправителствени организации и мултинационални компании.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
На правителствата трябва отвреме навреме да им се набиват камите. Иначе ще карат държавата с разхлабени чаркове
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А според партийната телевизия на ГЕРБ - Нова,протестите отдавна са заглъхналии просот десетина платени цгани ходят да вряцат...НЕ ГЛЕДАЙТЕ НОВА, ТОВА Е ГЕРБАДЖИСКА, ОЛИГАРХИЧНА (ЦЕКО МИНЕВ) ТЕЛЕВИЗИЯ!ТОВА Е КАКВОТО БЕШЕ ЕДНО ВРЕМЕ "РАБОТНИЧЕСКО ВРЕМЕ" ЗА БКП!!!
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ИСТИНАТА Е, ЧЕ ТЕЗИ СА МНОГО ПО УМНИ ОТ НАС БЪЛГАРИТЕ ДОКАЗАНО!!! И ЗАТОВА ЖИЗНЕНИЯ ИМ СТАНДАРТ Е С 50% ПО-ВИСОК!!!РУМЪНЦИТЕ ДОРИ ДА БЯХА ИЗБРАЛИ БУДА ЩЯХА ДА ГО ИЗГОНЯТ ОЩЕ НА 2-РАТА ГОДИНА СЛЕД ПЪРВИЯ МУ МАНДАТ И ДА НЕ ГО ПРЕИЗБЕРАТ ПОВЕЧЕ!!!---------БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СИ ПАТИ ЩОТО В ГОЛЯМА СВОЯ ЧАСТ Е ПОЧТИ ***!
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се надявайте на протести в България. Преял човек може ли да го изкараш от къщи?Пък и е по-интересно да си цъкаш на новия смартфон от 1500 лв. Или да идеш малко до Гърция или Банско. Иначе бедността е проблем-да.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, изберете си пак комунисти!
4
6
 
12
 
! Отговори
. към 4 преди 7 години
Никога. Именно това казвам, престъпниците не трябва да се толерират, правителството в Рунъния трябва да се свали, за да не ги управляват и тях безочливи мутри.
3
1
 
16
 
! Отговори
към . преди 7 години
Нашите родни безочливи нагли мутренски крадци цели 7 години ни ограбваха законно, защото ние 2 пъти сами законно си ги избирахме законно.Въпрос: Кога и къде законът е пречил на безочливите нагли мутренски крадци да се домогват до властта и безнаказано да се обогатяват за наша сметка?
2
5
 
12
 
! Отговори
. преди 7 години
Правителство, което прокарва закони, защитаващи престъпници е вредно и от него може да се очакват още безочия, съответно трябва да бъде свалено и румънците ги съветвам да правят по-масови протести , айо искат да успеят, да не "българизират" добре започнатия протест. Тези са безочливи крадци, какво им е законното и какво ги защитавате ?
1
11
 
15
 
! Отговори
инж. преди 7 години
Протестите в Румъния продължават въпреки решението на правителството да се откаже от спорната законодателна поправка, което доказва, че някои извършват преврат срещу законно избраното правителство с помощта на технологиите на цветната революция.