Тръмп защити експулсирането на незаконни мигранти-престъпници

Репресията срещу тях е предизборното ми обещание, обяви той
12 фев 2017 19:58, Анисия Иванова
38
Тръмп защити експулсирането на незаконни мигранти-престъпници
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп защити днес първите операции по експулсиране на незаконни имигранти, визиращи хора без документи, за които властите казаха, че са насочени срещу престъпници. Това предизвикаха протести от страна на левицата и от страна на имигрантските общности, предаде Франс прес.

"Репресията срещу незаконно пребиваващите престъпници не е нищо друго освен приложение на предизборното ми обещание", написа Тръмп в Туитър.

"Членове на престъпни банди, трафиканти на дрога и други сега са в процес на експулсиране", допълни той.
Миналата седмица неколкостотин души без документи бяха арестувани и експулсирани при няколко операции на митническите и имиграционните власти. Тези операции бяха проведени в Лос Анджелис, Ню Йорк, Чикаго и Остин.

Федералните власти не съобщиха броя на задържаните. Но много народни избраници от Демократическата партия поискаха правителството да изнесе конкретни цифри и изразиха опасения, че мярката може да засегне и незаконни мигранти без съдебно досие.

Същевременно представител на Белия дом потвърди днес, че се обмисля нов указ за миграцията след като съдебната власт прекрати действието на указа на Доналд Тръмп, подписан на 27 януари, предадоха световните агенции.

"Обмисляме всички възможни опции", каза Стивън Милър, съветник на американския президент пред телевизия Фокс. После изброи тези опции - обжалване пред Върховния съд, защитаване докрай в съда на указа на Тръмп или нов указ.
В петък самият Тръмп спомена възможността за напълно нов указ и каза, че може би ще обяви нови мерки в понеделник или вторник.

"Ние обмисляме нови допълнителни действия", каза Стивън Милър и разкритикува остро намесата на федералния съдия, суспендирал прилагането на указа на Тръмп.

Днес сутринта Тръмп написа в Туитър, че 72 процента от бежанците, приети в САЩ в периода 3-11 февруари са дошли от седемте страни, забранени в указа му. Така той намекна, че решението на съда е отворило пробойна, през която се промушват граждани на страните, които той смята за рискови.

Указът на Тръмп забраняваше влизането САЩ на гражданите на 7 страни с преобладаващо мюсюлманско население. Забраната трябваше да е в сила за 90 дни. Указът преустановяваше приема на бежанци в САЩ за 120 дни.

Действието на този указ бе временно преустановено от съдията от Сиатъл Джеймс Робарт на 3 февруари.

Апелативен съд в Сан Франциско потвърди решението на Робарт миналия четвъртък и отхвърли аргументите на изпълнителната власт, според която, правосъдието няма право на поглед върху действията на правителството в областта на имиграцията, отбелязва Франс прес.

Паузата в приема на мигранти, поискана от Тръмп, трябваше да му позволи да приложи нов план за изключителни проверки на кандидатите за визи. Такива проверки биха могли да включват и преглед на акаунтите в социалните мрежи на кандидатите, отбелязва Франс прес.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
do17 преди 7 години
Без Ротшилд Сорос е никой!KAKVOTO I DA IM OBIASNIAVASH TE SA SI DARVENI KARTUNI SPORED TIAH VSEKI KOITO E PROTOV ROTSCHILDOVATA DIKTATURA E KOMUNIST.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TRUMP E POSLEDNATA NADEJDA ZA BELITE HORA PO SVETA I U NAS.
28
0
 
6
 
! Отговори
Тръмпинатор преди 7 години
Преди изборите, сума щатски знаменитости обещаха да се преместят в Канада ако Тръмп спечели. А какво се оказа - канадците имат в пъти по-строги ограничения за имиграцията, че и на всичкото отгоре ги спазват, видите ли.
27
0
 
2
 
! Отговори
АМИ , ТАКА Е.... преди 7 години
ДОРИ И КУЧЕТАТА СЕ ЧИСТЯТ РЕДОВНО ОТ НЕНУЖНИ БЪЛХИ И ВСЕКАКВИ ***!/.....а , Ние тука -50-г. храниме комунисти и всекакви лум.***.ни..../
26
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TRAMP EKSPOLSIRAI SOROS FINANSOVIAT PRESTAPNIK
25
1
 
17
 
! Отговори
... преди 7 години
Добре де не ми е ясно, нали са НЕЛЕГАЛНИ това ще рече незаконно пребиваващи на територията на страната, какво да им се защитава. Ако искат да се намират в САЩ да си кандидатстват за визи, зелени карти или гражданство, като си нелегален де депортират, така е било, така е и така трябва да бъде! Що за глупост, тия хора не се знае откъде са, защо са в страната и дори и да не са заплаха за сигурността, работят на сиво и не плащат данъци, защо ще ги защитават да не са ***?
24
1
 
35
 
! Отговори
Дзъ преди 7 години
Някак няма лгогика да протестираш срещу експулсиране на хора с десетки криминални прояви, освен ако: 1. Не си наркозависим и протестираш срещу неминуемото поскъпване на дрогата. 2. Не си наркопласьор и протестираш срещу експулсиране на колеги близки приятели -адаши или 3. Основните ти доходи са от престъпна дейност и протестираш срещу дефицит на кадри-наркопласьори и крадци като финансираш протеста....мдааа
23
1
 
24
 
! Отговори
евродебил преди 7 години
И от какво и кого е необходимо да се "защитава" гоненето на КРИМИНАЛНИ НЕЛЕГАЛНИ!?!?!?!?!??
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама и там ли умните и красивите обичат кебапчета
21
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп експулсирал нелегалните наркотърговци и половината Америка протестира. Защото половината Америка е на дрога и ще остане на сухо без наркотици а в най-добрия случай цената на дрогата ще се вдигне неимоверно. Гледат си интереса хората. По-важно е да си получават редовно дозата отколкото да изгонят престъпниците.
20
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Миналата седмица неколкостотин души без документи ..."- ама "верно" ли? И още един въпрос към авторите на статията- може ли да разясните на простолюдието, значението на тази хубава българска дума "суспендирал"?
19
5
 
30
 
! Отговори
Додо преди 7 години
До АТАКИСТНормално е, по Обамино време в САЩ ислямизма и неговото фронтално формирование -глобализма достигнаха своята апотеоза! Полит-коректността забрани за се веят американски знамена, за да не се обидят хората с неамериканско самосъзнание, да се наричат нелегалните престъпници както "нелегални", така и "престъпници" и т.н. активни мероприятия, поръчани и платени от световния джихад! CNN като АВАНГАРДА медия на джихадистите е длъжна да се съобрази с директивите на шейховете от Залива!
18
2
 
20
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Хаха по CNN ги наричат ''undocumented'' за нелегаллните.
17
7
 
40
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Имайте предвид, че "протестиращите" срещу Тръмп в огромното си мнозинство не са нито американци, нито бели! Цветнокожа cган, платена с парите на Световния Джихад и глобалистичните мекотели, които са си клакьорско подразделение на джихадистите!
16
2
 
38
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Представете си само ако народа на Германия беше благословен с подобен на Тръмп лидер който със застъпването си на власт издаде заповед за депортирането на всички нелегални имигранти в Германия! Каква държава щеше да се възроди за няколко месеца само!!!!
15
2
 
36
 
! Отговори
Тръмпинатор преди 7 години
Четете лично туитъра на човека, пускайте гугъл-превод ако смятате за необходимо, и не се лъжете от жълтинарско творчество.
14
0
 
45
 
! Отговори
Тръмпинатор преди 7 години
За първи път виждам думата crackdown да се превежда като "репресия". Реалният превод е полицейска акция или сходна мярка. Остава сега и наркопласьорите да тръгнат да се водят репресирано малцинство.
13
1
 
24
 
! Отговори
соросопитек преди 7 години
Без Ротшилд Сорос е никой!
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kaто котка е! А?
11
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Американският президент Доналд Тръмп защити днес първите операции по експулсиране на незаконни имигранти, визиращи хора без документи, за които властите казаха, че са насочени срещу престъпници."----В Америка така ли стават нещата? Властите казват, че някой е престъпник и готово, престъпник е. Не трябваше ли да има съд, присъда нещо?