Евакуация в Калифорния, спука се стена на огромен язовир

130 000 души бяха изведени от околностите на язовир Оровил
13 фев 2017 09:50,
17
Евакуация в Калифорния, спука се стена на огромен язовир
Снимка: Reuters

Хората, живеещи в подножието на най-високия язовир в Съединените щати, получиха нареждане да се евакуират незабавно, съобщи Reuters.

В аварийния преливник на язовира Оровил в Северна Калифорния била открита дупка и според властите той всеки момент може да се срути.

Властите наредили на близо 130 000 души, които живеят в околностите на язовира, да напуснат незабавно домовете си.

Жителите на едноименния град Оровил и близки селища са получили заповед за незабавна евакуация. Язовирът, построен между 1962 и 1968 г., е висок 230 метра.

"Лос Анджелис Таймс" описва ситуацията като кризисна. Водните нива са се повишили толкова много, че за първи път са били използвани аварийни преливници.

Властите се опасяват, че преливниците са ерозирали, което може да доведе до тежки последици за живеещите в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Бай уй преди 7 години
До УМ патки пасеАми преливника е част от стената , преебе ли се и стената си заминава бе умнико.
13
2
 
3
 
! Отговори
УМ патки пасе преди 7 години
В заглавието пише за стена, а като четеш става дума за преливник ?В Днес са малу-умници
12
1
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 7 години
Я, изглежда някои Холивудски продукции ще станат реалност!
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо чак толкова страшно и фатално не се случило, властите се застраховат срещу евентуална авария и затова предприемат необходимите мерки.Преливниците са част от комплекса съоръжения, проектирани и изградени да осигурят безпрепятственото преминаване на т.нар. "висока вълна" през водохранилището - като явление, такова събитие възниква при определено стечение на обстоятелствата: значима снежна покривка и необичайно високи температури или изключително много като дни и количество дъжд във водосбора
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама строят там, "че за първи път са били използвани аварийни преливници."При нас щеше да се чете "ами ние не очаквахме толкова вода, затова няма аварийни преливници, че да спестим и някой леФ"
9
2
 
9
 
! Отговори
Колчо слепеца преди 7 години
До АнонименПрост си и *** ще си останеш!!! Не разбираш подтекста - да не се използват от ВЕЦ за произв. на ток , защото само ПАВЕЦ ЧАИРА има помпи за връщане многократно водата за производство на ел. енергия!!! От другите ВЕЦ водата се губи безвъзвратно , а в някои моменти се използва и за пиене!!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази "новина" е от една седмица.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5, има огромна разлика в "спука се", когато става дума за балон и за стена на язовир. Повреден и рушаш се преливник представлява основателна заплаха за цялостта на стената на язовира и е причина за мерките за защита на населението.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На стената и няма нищо, но се е повредил преливника, който е близо до стената. Сега водата прелива от самия преливник, отнесла е част от бетона ,ерозира хълма и това е доста опасно за целия язовир.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в крайна сметка, спука ли се стената или още не е?
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом калифорнийската полиция отрича да има случаи на мародерство в град Оровил и близките селища, значи някои информират и пишат за такива случаи.
3
5
 
55
 
! Отговори
Mr STARBUCKS преди 7 години
Между "спука се стена на огромен язовир" и дупка в преливник, според ЗЕЛЕНИТЕ човечета ,работещи в този сайт, разлика няма.Ама иначе, да ми ми блокират всеки ден безобидните коментари , първи са.
2
25
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не ги грижете тия в Америка, а слушайте кво говорят експертите от БСП за наште язовири, че били празни и не правели ток! сиреч, оставете ги пълни та напролет да прелеят, тва искат - бедствия, тва ги храни!
1
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е че нашите язовири са пушка. Затова не се пише за тях. И никой не се евакуира.Е, и да се скъса някой язовир най-много да се затрият малко малцинствени групи останали по селата.*** те се размножават динамично и няма страшно... Обаче Калифорния..., много е кризисно в Калифорния......