Меркел: Силна Европа, ако Германия и Франция преуспяват!

Двете страни искали да бъдат двигател за ЕС
Обновена: 13 фев 2017 21:07 | 13 фев 2017 21:00, Веселина Йорданова
106
Меркел: Силна Европа, ако Германия и Франция преуспяват!
Снимка: БТА

Германската канцлерка Ангела Меркел каза днес, че Европа може да бъде силна само когато Германия и Франция процъфтяват и заяви, че двете страни искат да бъдат двигателят, водещ Европейския съюз напред, предаде Ройтерс.

"Ние ще обменим идеи за икономическата политика. Германия и Франция са взаимно свързани от близки търговски отношения", каза Меркел на пресконференция с френския министър-председател Бернар Казньов в Берлин. "А Европа може да бъде силна само когато и двете страни преуспяват икономически", заяви тя.

Казньов подчерта, че силната солидарност между Париж и Берлин е по-необходима от всякога във време, когато някои размахват призрака на разединение в Европа, когато ситуацията в света се променя и "заедно сме изправени пред големи глобални предизвикателства". Казньов изброи заплахите на тероризма, миграцията, екологичните и политическите предизвикателства, отбелязва Франс прес.

"Общата ни отговорност е да даваме много конкретни отговори на онези, които могат да се усъмнят в добавената стойност на Европа", каза френският премиер. Той посочи, че общ дълг на Франция и Германия да осигурят стабилност и възход на европейската икономика.  (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
EVROPA SKORO TRAIBVA NA KOLENE DA MOLI TRAMP I PUTIN ! NA KOLENE KAZAH !
52
0
 
0
 
! Отговори
От Бастуни, преди 7 години
какво да очакваш?
51
0
 
8
 
! Отговори
Тези хора не мислят преди 7 години
за друго , освен как да си осигурят още пазари !! Това сме за тях - пазар !!!ни ти евроценности / или ако има са само до това да ни натресат неграмотни бежанци да ги хрантутим /
50
0
 
1
 
! Отговори
Да , около 180 лв преди 7 години
До СимоНа човек мисля !
49
1
 
5
 
! Отговори
А другите какво преди 7 години
да правят бе ? Да живеят от помощи , да трупат заеми , за да ви купуват продукцията / храни,лекарства,дрехи и обувки / и да ви дават най-доброто от децата си !! Да вдигат възрастта за пенсия до 70 ,та да не я доживяват никога , да не тежат на германеца/французина с нови заеми за пенсии , щото няма работеща икономика у нас и няма кой да я изработи !! Не може Германия и Франция да са с 150 млрд. на + , а ние да треперим за еврофондове/с които яко ни манипулират и използват ,за да слушкаме !***
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До емигрант НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА Германия скоро с ново име Германски Халифат
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мерел: Силна Европа, ако Германия и Франция преуспяват! - ЗА ЧИЯ СМЕТКА-ХА МЕРСИ
46
1
 
3
 
! Отговори
емигрант преди 7 години
заминавам за Германия , аз ще работя за благото на ЕС :)
45
0
 
0
 
! Отговори
Симо преди 7 години
Нкой може ли някой да ми каже до Русия с визи ли си се пътува и дали са много скъпи??
44
0
 
1
 
! Отговори
ако преди 7 години
Ако не бяхте мирно седели, не бяхте чудо видели!
43
2
 
10
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 7 години
Баба Ангела смята, че ЕС е Германия и остатъка от Европа.
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То, французите като си изберат Марн Льо Пен, ще стане една единна Европа. И всичкото заради "добре дошлите" търтеи на бабата.И послушковците от Европарламента и заради тях.
41
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тая гмеж, с която са пълни и Франция, и Германия, ще преуспеят, та няма на къде... Въпрос на време е да се сринат социалните системи и да започнат граждански войни. Защото до кога си мислите че белия данъкоплатец ще може да издържа непрекъснато нарастващото племе на ***?
40
0
 
9
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Ако аз и пешо сме добре и другите също ще сте добре, но във всички случаи ние ще сме по добре, а за вас не е гарантирано а пожелателно
39
0
 
20
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Ако и България преуспява тогава ще е силна Европа
38
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Разбирам защо е пропуснала 3-тата най-голяма икономика в Европа, но не силна, а въобще Европа може да я бъде само със стабилна Италия.
37
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Двете страни искали да бъдат двигател за ЕС"---Само те ли? Ами нашата банкянска тиква, защо ГО ингнориате? Това "граничи с нахалство"! :)
36
1
 
20
 
! Отговори
един там преди 7 години
То той Божо Димитров може много работи да иска, ама нещата не се решават току така! Иначе тя по-голямата част от Македония си е населена с българи много отдавна! Това, че са ги излъгали, че са македонци(потомци на Александър Македонски) е съвсем отделен въпрос!
35
19
 
4
 
! Отговори
1453 преди 7 години
"От 1914 до 1989 колко години има? Щото в Източна Тракия жив българин не е останал още в края на ПСВ!"Абе там клаха тук клаха османците.Византийците ви храниха с мед и масло, руснаците така, сега европейци.Като приемахте християнството цар Борис 1 не ви кла.Само турци са ви клали.
34
4
 
2
 
! Отговори
един там преди 7 години
До 1453,От 1914 до 1989 колко години има? Щото в Източна Тракия жив българин не е останал още в края на ПСВ!