Тръмп обеща силов отговор на Северна Корея

Твърдата линия към Пхенян е заради ракетния тест през уикенда
Обновена: 13 фев 2017 23:03 | 13 фев 2017 22:55, Веселина Йорданова
33
Тръмп обеща силов отговор на Северна Корея
Снимка: БТА

Президентът Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати ще действат много силово в отговор на ракетното изпитание на Северна Корея, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп каза на обща пресконференция с канадския премиер Джъстин Трюдо, че "Северна Корея е голям, голям проблем, и ние ще действаме много силово".

Ракетният тест през уикенда бе изтълкуване като предизвикателство към Тръмп, който се зарече, че ще възприеме твърда линия към Пхенян, отбелязва АП.

На пресконференцията Тръмп защити "разумната" си политика по миграцията. "Не можем да оставим лоши хора да влизат" в САЩ, обясни милиардерът. "Няма да позволя това да стане при моето управление. Хората, гражданите на нашата страна не искат това. Това е разумна позиция".

Тръмп каза, че САЩ имат страхотни търговски отношения с Канада, за разлика от тези с Мексико, предаде Ройтерс.
Той допълни, че САЩ "са големи късметлии, че имат съсед като Канада". Двете страни споделят много повече от обща граница - те имат общи ценности и интереси, каза президентът и похвали приноса на Канада към борбата срещу "Ислямска държава".

Тръмп и Трюдо публикуваха общо комюнике, в което обещават да работят "неуморно за постигане на растеж и създаване на работни места в двете страни". В изявлението се подчертава, че "Канада е най-големият чуждестранен пазар за 35 от американските щати и че през границата минават търговски потоци в двете посоки за над 2 милиарда долара дневно".

Тръмп получи като подарък своя снимка с бащата на Трюдо, покойния канадски премиер Пиер Трюдо, направена в нюйоркски хотел.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да му стиска. Само се перчи. Дори масовият убиец Барак Хюсеин Обама който бомбардира толкова много държави, държави, постоянно започваше войни и изби стотици хиляди цивилни не посмя да се изправи срещу Северна Корея, това не е Либия или Ирак.
1
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ахахаха!!!Нова световна война? Едва ли!Както казваше един комедиен артист... Армията на Ирак беше голяма и страшна, а падна за 2 седмици!