Тръмп обеща силов отговор на Северна Корея

Твърдата линия към Пхенян е заради ракетния тест през уикенда
Обновена: 13 фев 2017 23:03 | 13 фев 2017 22:55, Веселина Йорданова
33
Тръмп обеща силов отговор на Северна Корея
Снимка: БТА

Президентът Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати ще действат много силово в отговор на ракетното изпитание на Северна Корея, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп каза на обща пресконференция с канадския премиер Джъстин Трюдо, че "Северна Корея е голям, голям проблем, и ние ще действаме много силово".

Ракетният тест през уикенда бе изтълкуване като предизвикателство към Тръмп, който се зарече, че ще възприеме твърда линия към Пхенян, отбелязва АП.

На пресконференцията Тръмп защити "разумната" си политика по миграцията. "Не можем да оставим лоши хора да влизат" в САЩ, обясни милиардерът. "Няма да позволя това да стане при моето управление. Хората, гражданите на нашата страна не искат това. Това е разумна позиция".

Тръмп каза, че САЩ имат страхотни търговски отношения с Канада, за разлика от тези с Мексико, предаде Ройтерс.
Той допълни, че САЩ "са големи късметлии, че имат съсед като Канада". Двете страни споделят много повече от обща граница - те имат общи ценности и интереси, каза президентът и похвали приноса на Канада към борбата срещу "Ислямска държава".

Тръмп и Трюдо публикуваха общо комюнике, в което обещават да работят "неуморно за постигане на растеж и създаване на работни места в двете страни". В изявлението се подчертава, че "Канада е най-големият чуждестранен пазар за 35 от американските щати и че през границата минават търговски потоци в двете посоки за над 2 милиарда долара дневно".

Тръмп получи като подарък своя снимка с бащата на Трюдо, покойния канадски премиер Пиер Трюдо, направена в нюйоркски хотел.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
А ти коя си! преди 7 години
Китай няма да застане срещу най-големият си икономически партньор - САЩ заради КНДР. Там се движи търговия за милиарди долари. Не подценявайте военната сила на Южна Корея и Япония.
21
1
 
3
 
! Отговори
космос преди 7 години
това прасе комунистическо скоро ще го качът на една голяма черна кожена ракета с косми сам да я кара
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
RAKETATA SE E ZABILA NA SOROS O...D NIMA STRASHNO TRAMP NE E ZA TEB
19
2
 
4
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До Az Въпроса ти е правилен. Естествено, че има риск.Но това в никакъв случай не може да ми промени мнението за опитите на С.Корея. Другите ядрени държави също са рискували при опитите. Така, че има равнопоставеност. Виж,това е като при война, не можеш да опазиш живота на цивилни хора. Във война, винаги има загинали невинни, тогава какво правим?
18
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе оставете ги тия севернокорейци на мира. И те са като всички северни. Там мозъкът замръзва.
17
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕВЕРНА КОРЕЯ , ИРАН И РУСИЯ НЕ СПАЗВАТ НИКАКВИ МЕЖДУНАРОДНИ ЗАКОНИ!!! ТОВА СА ПРЕСТЪПНИЦИ И НИЩО ПОВЕЧЕ!!!И ТОЧНО КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ ДАДЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ А ПОСЛЕ ПУТЛЪР ДАДЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И НА РАДИКАЛНИТЕ ИСЛЯМИСТИ ОТ ИРАН!
16
4
 
7
 
! Отговори
Az преди 7 години
До КикиВикаш няма проблем Северна Корея да изстрелва ракети по посока Япония? Ако Турция, например изстреля ракета по България, *** заради некадърни инженери тя падне преди да стигне наша територия, как ще реагираш? Ще кажеш ли, какво от това?
15
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aмерика си избра хитлер, факт!
14
1
 
10
 
! Отговори
до Пешо преди 7 години
Ами руснаците още вчера осъдиха изстрелването на корейската ракета и заявиха, че позицията им напълно съвпада с тази на Съвета за сигурност, така че пак си окъснял с опорките. :))
13
13
 
8
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Абе с тез новини ше докарате на рублопитеците шизофрения и епилептични припадъци, бе, алоу!Кажете кой е добрия в тая история!Хората получават тикове от напрежението!
12
7
 
13
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До 17 Значи другите ядрени страни може да правят опити, а С.Корея да не може - така ли? Хайде прочети да видиш по колко ядрени опита имат някой страни.Когато те си махнат ядреното оръжие, тогава може да изискваш същото и от С.Корея.
11
7
 
15
 
! Отговори
Кики преди 7 години
До анонимен 12 Ким Чен не е престъпник, и не е нарушавал никакви световни закони. Кажи, кой закон е нарушил? Престъпници са твоите любимци, които нападнаха една камара държави. Ако трябва да ти напиша, колко злини са направили САЩ, ще се наложи да си пусна 2 дни отпуск. И стига си забравял за референдума в Крим.
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спешна помощ за другаря Ким.
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рязък отлив на традиционните защитници на кимчо. Що така бре другари? Други точки ли ви спуснаха откакто по тен започна да се мазни на Тръмп? Къде е възторжения ентусиазъм с който защитавахте мазния диктатор? Кажете за таблетите, за колите и за другите севернокорейски върхови постижения
8
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ държат на партньорите си! Това да не ти е русия ? Да напада украйна? Я се съвземи малко бе. Мн ясно че ще подкрепи Япония срещу некакъв военен престъпник,който не спазва никакви световни закони.
7
6
 
13
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Трудно. Другари, чува ли се нещо за опорни точки? Кой е лошият? :)))
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъмп започва да издиша от към предизборни обещания за външната политика.Уж САЩ нямало да пази никой ,а сега заставал твърдо зад Япония пък и за силов отговор мечтае.Може би ще нахлуе в С.Корея както в Ирак,само че войната с Китай не му мърда.Нищо чудно Тръмп да се окаже човек на ,,ястребите,, в Пентагона.
5
4
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Какво стана с "новата линия във външната политика на САЩ"?Обещания от американец,и девствена ***?Да бе,да.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
недей така бе, Дончо Трънски, дядя Вова вече му издърпа публично ушите на Кимчо да не го бъхтят другите в отбора, и без това останаха само водорасли откак пенсионираха шефа на фермата за костенурки
3
14
 
10
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Зад Пхенян стои Пекин. Стига шутовщини. Да се взема във ръце тоя.