Кремъл с атаки срещу Макрон? Абсурд, отсече Москва

Във Франция витаят слухове, че той е мишена на "фалшиви новини"
14 фев 2017 21:47,
47
Кремъл с атаки срещу Макрон? Абсурд, отсече Москва
Снимка: Reuters, архив

Твърденията, че Кремъл е извършил медийни и хакерски атаки срещу кампанията на независимия френски кандидат за президент Еманюел Макрон са абсурдни, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде Ройтерс.

Още по темата

Вчера Ришар Феран, генералният секретар на движението на Макрон "Напред!", каза, че независимият кандидат е бил мишена на "фалшиви новини" от страна на руски медии и че неговата предизборна кампания е подложена на хиляди кибератаки.

"Ние не сме имали и нямаме никакво намерение да се намесваме във вътрешните работи на други страни, или по-специално в техните изборни процеси", каза Песков, цитиран от БТА.

"Това, че има истерична кампания срещу Путин в някои страни, е очевиден факт", допълни той.

"Твърденията, че подкрепяни от Кремъл медии се опитват да повлияят на общественото мнение в европейски страни са просто абсурдни", добави Песков.

Вчера Феран каза, че "две големи медии, принадлежащи на руската държава - телевизиите "Russia Today" и "Спутник" - ежедневно разпространяват лъжливи новини, които след това се препредават и цитират и повлияват на демократичния процес.

По този повод днес Песков каза, че видял информации за материали на двете медии, в които бил критикуван един кандидат, а бил поддържан друг кандидат, предаде ТАСС.

"Честно да си призная, не открих нито в "Спутник", нито в "Russia Today" такива материали. Не изключвам, че това е поредната "журналистическа измислица" в опит да бъдат очернени тези медии. Сега трябва да бъдем много точни, още повече че самите наши европейски колеги като мантра произнасят думите "фалшиви новини", така че когато говорим за "Russia today" и "Спутник", също трябва да внимаваме за такива "фалшиви новини".

Песков каза, че е ласкателно да се чува, че руските медии се ползват с популярност.

"Това е голям плюс и вероятно това е голяма заслуга на онези, които осъществяват редакционното ръководство на тези медии. Това наистина са медии; това е пазар. Медиите - това са конкуренция, който и да е информационен поток е конкуренция. Ако нашите медии в някои страни (а ние ги виждаме във все повече и повече страни) побеждават в тази конкуренция, то ние можем само да приветстваме това и трябва да го приветстваме", каза Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
SLED BREXITA I IDVANETO NA TRAMP NA VLAST VSI4KI V EVROPA OTKA4IHA NAPALNO, OSOBENNO PO IZBORITE.....MAI USE6TAT KRAIAT NABLIJAVA.
8
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утре Меркел като загуби, пак руснаците ще бъдат виновни.
7
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин с едно кликване на мишката хаква правителства, назначава президенти... Западняците вероятно не осъзнават, че изглеждат като някакви безпомощни цър вули, които само хленчат, че оня ги прицъквал с десен бутон и си избирал коя команда да им приложи.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NAI-VELIKIAT- NAZNA4AVA, OSVOBIJDAVA,ZAMESTVA PREZIDENTI ! SMIAH V ZALATA !
5
7
 
20
 
! Отговори
пак преди 7 години
На крива ракета космоса и е виновен,опитите да си оправдаят загубите с Руснаците са вече жалки....
4
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е виновен и за прелитането на кометата 45-Р миналата седмица. Хакнал е траекторията й я е насочил в близост до Земята за да демонстрира възможностите си.
3
16
 
12
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 7 години
Те и за Флин отричаха, ама службите го осветиха и Тръмп го уволни.То и зелените човечета не били руски войници ама кремълското джудже ги награждаваше една година по-късно. Има ли нещо, което кремълския гним да е казал и да е истина.
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
MASOVA PSIHOZA GI TRESE FRANSETATA, AKO LE PEN DOIDE NA VLAST .....NE MI SE MISLI DAJE, ZAPO4NA SE RAZPADANETO NA EVREISKIAT SAYUZ.
1
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Западът вече става смешен и жалък. Това далеч надминава истерията, вече си говорим за параноидна шизофрения. Путин ако с такава лекота си назначаваше президенти на САЩ и Франция щеше да владее света...