Опозицията зове Меркел: Без договор с Тунис за мигранти!

Предстои канцлерката да се срещне с премиера на Тунис
Обновена: 15 фев 2017 06:53 | 14 фев 2017 22:30,
23
Опозицията зове Меркел: Без договор с Тунис за мигранти!
Снимка: архив Reuters

Днес германският канцлер Ангела Меркел приема в Берлин министър-председателя на Тунис Юсеф Шахед.

Преди срещата обаче "Зелените" и "Левицата" предупредиха лидера на ФРГ да не подписва споразумение за бежанците със северноафриканската държава, пише "Der Spiegel".

Още по темата

"Ангела Меркел не трябва да допуска с Тунис същата грешка, която направи с Ердоган и да се опитва чрез една мръсна сделка да защити страната от западната критика", заяви фракционният лидер на "Зелените" Катрин Гьоринг-Екарт.

На свой ред Катя Кипинг, съпредседател на партията на "Левите" в Германия и депутат от парламента в Берлин, отбеляза, че Меркел "трябва да се въздържа от всякакви планове за създаване на бежански лагери в Тунис и да настоява пред тунизийския премиер за спазването на правата на човека в страната, а не за по-строга защита срещу бежанците".
През март миналата година ЕС и Турция се договориха Анкара да спре потока от незаконни мигранти към Европа в замяна на финансова помощ и обещанието за безвизови пътувания.

Септември месец германският вътрешен министър Томас де Мезиер се срещна с тунизийския си колега Хеди Маждуб, с когото обсъди въпроси на сигурността, организираната престъпност и незаконната миграция.

Двамата министри са се споразумели да съставят германско-тунизийска работна група за разширено сътрудничество в областта на сигурността и да работят по пряк обмен на данни, експертни умения и ноу-хау, се казва в изявление на германското вътрешно министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 7Не жените, а пач*врите! Никоя нормална свястна бяла жена няма да се предложи на черен!
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лудата Ангелина е за връзване.
11
0
 
25
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат: "Хеди Маждуб, с когото обсъди въпроси на сигурността, организираната престъпност и незаконната миграция."Незаконна миграция??!! Аз пък симислех, че всички са бежанци (без документи)! Иначе - сигурен съм ще се разберат за "квоти" ....колко организирана престъпност годишно - да си внася Мурксул-ханъм!
10
5
 
21
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Междувременно днес рублата 3.20лв. 2015 февруари беше 2.17, санкциите издишат яко, ко прайм?
9
1
 
12
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Пред организацията на обединените нации ви нарече п о м и я р и.
8
3
 
21
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Винаги за всичко виновен Владимир Путин. Егати ***.
7
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел като Загуби изборите всички платени медии ще казват че Путин е виновен.ха.ха ха аде стига де смешни ставате вече демократи.И за голямта зима в Бг Путин е виновен
6
2
 
14
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Тунизиец в университет?!!!!Айде стига бе? От толкова много студенти баш метача да набара???Човек ще си помисли, че по любов са се взели. Абе жените си харесват по-тъмното, това си е.
5
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много разбират коментиращите тук от демокрация,политика и сделки. Може би затова сме така добре.
4
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече един грозен и пъпчив тунизиец се ожени за дъщерята на едно приятелско семейство нормални хора,къде в Мюнхен го намерила този арабин в университета тази глупачка,че и брак и дете му роди,а горките родители крият че е арабин и казват на всички съседи ,че зета е германец ,а той от жълтокафевите грозни араби,язък за хубавата им дъщеря!
3
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Създателят на Ислямска държава - Ангела Меркел ((( Нация избила милиони образовани хора , за да си вкара милиони *** ислямисти . Искам сутрин като се събудя да прочета по Новините че са и пръснали мозъка !
2
2
 
36
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Колко си прав, анонимен, колко си прав! Аман от откачени бабички, страдащи от мания за величие. "Пътят към ада е постлан с добри намерения"- са казали англичаните...
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не трябвало онова не трябвало.Тая като види афро-араби се втурва да ги задоволява те и казват да не подписвала.Не ще подпише ми сигурно ще спи на изтривалката пред къщата на оня от Тунис само и само да и пусне големи кафяви човечета.Тя и Могерини са един дол дренки.Като лудите бабички дето отглеждат по 200 кучета и котки в двустаен апартамент.Любов ли бе да го опишеш.Хах