Опасна близост: Руски военни самолети над US боен кораб

Три руски машини са се приближили до американски кораби в Черно море
15 фев 2017 09:00,
259
Опасна близост: Руски военни самолети над US боен кораб
Снимка: архив Reuters

Руски военни самолети са прелетели на няколко пъти опасно близо над американски боен кораб в Черно море на 10 февруари, каза говорител на въоръжените сили на САЩ, цитиран от Ройтерс.

Капитан Дани Ернандес, говорител на командването на американските войски в Европа, става дума за три отделни инцидента с американския ескадрен миноносец "Портър" и три руски военни самолета. Той определи действията на руските пилоти като "небезопасни и непрофесионални", съобщи БТА.

Първото прелитане било осъществено от два руски изтребителя Су-24, второто - от друг Су-24, а третото - от по-голям самолет за борба с подводници Ил-38.

От американския боен кораб потърсили радиовръзка с руските военни самолети с цел получаване на информация, но не получили отговор. Според говорителката на Пентагона Мишел Балданза, цитирана от ТАСС, транспондерите на руските самолети изобщо не били включени.

"Подобни инциденти пораждат загриженост, защото могат да причинят злополука или погрешна преценка", каза Дани Ернандес. Според него по-опасни са били инцидентите с руските самолети Су-24, защото те летели твърде бързо и на малка височина, а Ил-38 просто летял необичайно ниско.

Друг официален американски представител, цитиран от Ройтерс и пожелал анонимност, уточни, че един от руските изтребители прелетял само на 200 метра встрани от американския ескадрен миноносец на височина от 90 метра.

Балданза обърна внимание, че по време на инцидентите "Портър" се е намирал в международни води в Черно море след завършването на военните учения "Морски щит". Американски военни кораби и самолети "действат рутинно" в Черно море в съответствие с международното право и нормите за сигурност, подчерта тя.

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков каза, че на 10 февруари в Черно море не е имало никакви инциденти, свързани с прелитане на руски военни самолети край американския ескадрен миноносец "Портър".

"Ако ескадрен миноносец, както твърди говорител на Пентагона, е извършвал "рутинно" патрулиране край Русия на десетки хиляди мили от бреговете (на САЩ), е странно да се учудваш на не по-малко рутинните полети на наши самолети над акваторията на Черно море", коментира Конашенков, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
....MINAL NAD AMERIKANSKI VOENEN KORAB !!!!! AMI KADE DA MINE-POD NEGO LI ?
91
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При проверката на троловете се оказа че е само един който работи с три ip та.Днеска е доста слабо. Рублите ли свършват, какво ли?
90
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мен определено не ме е грижа за провалите на Путин и провалена Русия. Засъжаление Башкирия и Татарстан са в границите на тази порочна империя и им се налага да изпитват на гърба си мизерията на която са обречени поданиците и.Ограничения ресурс се трупа в Москва за да може мускалите да ицелеят по дълго след разпада както си случи след Горби. Втора национална катастрофа за 20 години.
89
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците са се уплашили, че Портър идва да вземе Крим за да го върне обратно на Украйна и затова са го атакували.
88
15
 
5
 
! Отговори
Путин да смени докто преди 7 години
Путин съвсем изтрещя. Народът му гладува. Рускините скътават багажа. Няма кой да работи. Мъжете са или пенсионери, или военни или пияни.Няма правилен ход и като човек в ъгъла се чуди накъде да удари. Нали знаете че змията харе като я настъпят.Жална им майка на рашките. Но те са си го заслужили . . .
87
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже става много често дума за памперси, трябва да знаете, че руснаците не ползват такива. Българските русофили им вършели чудесна работа. Избърсвали, излизвали и подсушавали.
86
13
 
4
 
! Отговори
водка преди 7 години
Руски наглеци!
85
9
 
4
 
! Отговори
До Боби-2 преди 7 години
Сравнението,което правиш между Крим и Косово е неподходящо: Косово предварително си беше албанска автономна зона подобно на нашата Източна Румелия и се знаеше,че тази област е на албанците а сърбите временно я владеят. Крим никога не е бил руска автономна зона и никога не се е знаело той да е на руснаците,като изключим периода след русофилския референдум,който проведе руската армия там.
84
2
 
9
 
! Отговори
До Исти преди 7 години
Влекачите няма да могат да го довлекат до Флорида. А после и ще трябва да се връща . . .
83
17
 
6
 
! Отговори
европа преди 7 години
България,Румъния и Турция имат излаз на Черно Море.Напълно нормално е САЩ като наш съюзник да се грижи за безопасноста по морската ни граница.Оособенно след като Русия нападна без причина свободна Украйна.Че те утре руснаците могат да решат да анексират бългорското черноморие и да разделят България на две.Но свърши вече тази.България е в съюз в най голямата армия в света и регионал сила като Русия да внимава какво прави.
82
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рускините масово се преместват на Запад. Остават най-грозните и недъгави. Скоро Русия ще стане най-грозната нация в галактиката.
81
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Три руски машини са се приближили до американски кораби в Черно море"А какво прави американски боен кораб в Черно Море - това е по-важния въпрос...
80
13
 
4
 
! Отговори
До Боби преди 7 години
САЩ нахлуха в Панама,Гренада и Ирак но после се изтеглиха и не обявиха техните територии за свои,нито организираха русофилски референдум в своя полза!
79
12
 
2
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Смее ли да мине руски военен кораб близо до Флорида- кажете,русофили? Ако смееше,досега да го беше направил но,не смее!...
78
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дрън дрън чи плясСамо че Тръмп няма да се моли като Ердоган
77
5
 
13
 
! Отговори
смях преди 7 години
До Flameнай-вероятно краварите са се посрали , колко ли рапорта за напускане ще има ?при адмирал кук посерковците бяха половината от екипажа
76
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радвам се, че след последното изявление на Тръмп, че Крим е на Украйна дезориентацията на руските троллове приключи и форумът придоби обичайното си състояние. Боби и компания получиха новите опорки, активизираха се и запяха старите песни.
75
6
 
5
 
! Отговори
Димитров преди 7 години
Среден размер на мъжкото дуло според статистиката за 2014:Русия: 12смСАЩ: 13смБългария: 15смНе ми ги ХВАЛЕТЕ, ако светът не беше толкова материален и Рускините и Американките не търсеха финансова облага, щяха само за наще момчета да се ловат.
74
11
 
2
 
! Отговори
Онзи там преди 7 години
До 79 БобиДа, да, знам още един от "безаналоговите"...като онзи танк дето закъса по време на парада! Само да не забравяме, че украинците така са насъбрали на рашките, че само американците да поискат, ще ги оставят да разположат каквото и да е на границата, източната. А тя е много много близо до центъра на Русия.Ако имаха агресивни намерения както руските *** тук твърдят.
73
4
 
17
 
! Отговори
nina преди 7 години
Алооо, ,мириканците /както им казваше баба ми/, какво правите на хиляди километри от страната си? Демонстрирате самочувствие, ненаказаност, пезпардонност и най-вече НАГЛОСТ ли? И Русия ще ви трепери?-не сте познали!!!