Защо Русия е интересна за инвестиране сега?

Санкциите срещу страната едва ли ще бъдат отменени скоро
15 фев 2017 12:30, Екип на Bloomberg
51
Защо Русия е интересна за инвестиране сега?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В по-голямата част от страните в Източна и Западна Европа се говори за отмяна на санкциите срещу Русия, но това не означава, че в близко бъдеще може да се изработи линия, която да даде резултат. Все още няма натрупване на фактори, които да осигурят смекчаване на противопоставянето между САЩ и Русия независимо от волята на двамата лидери. Това коментира журналистът Валери Тодоров в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него в момента е интересно да се инвестира в Русия първо, заради очакванията и второ, заради ситуацията вътре в страната. Тодоров коментира и какъв е ефектът на санкциите върху руската икономика. 

"В периода на преход Русия свикна вместо да развива собствени производства, да внася стоки от чужбина на умерени цени. Това повиши стандарта на живот в страната и позволи на руския бизнес свободно да инвестира капитали навън. Сега има един полезен момент - изтичането на капитали от Русия беше рязко свито, беше мотивирано развитието на собствени производства, което мобилизира бизнеса и политиката", обясни журналистът.

По думите му най-потърпевши от санкциите са страните от Източна Европа, които няма как да преустроят икономиките си така, че да не са зависими от обмена с Русия. 

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Екатерина преди 7 години
Ами аз бих инвестирала някой лев на техните фирми, ама фирма 24трейд ми изяде всички пари - общо 2490 лв. като ме излъгаха, че ще ми купуват акции на големите фирми. Нищо подобно
40
3
 
6
 
! Отговори
SS преди 7 години
До cvn Форбс Путин остава най влиятелният човек в света.
39
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който има пари за губене, да ги инвестира в Русия.
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма няма как, всичко зависи от колко време.
37
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тука много народ от село се е сьбрало ве! Не могат да вдянат как защо с Русия за това са последни в ЕС
36
10
 
5
 
! Отговори
cvn преди 7 години
Не знам какво може да се инвестира в една икономика управлявана от службите, които всъщност управляват и президента на тази ***?!? Службите го държат на власт Жужето и те ще решат кога да го махнат!! Той няма думата! Само в главите на нашите про3ти русофили оня дребния е "велик" президент! А в действителност е една карикатура!
35
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който се е хванал с алкохолиците добро не е видял.
34
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблема не е в Русия руснаците не ви обират а бьлгарските управленци който сте сложили на власт да ви управляват Путин не може да дойде и да ви оправя бакиите
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статията говори за инвестиции в Русия, а тук някакви безпарични шопски маймуни, мислещи се за европейци, разтягат локуми за Лукойл и руски грабежи.
32
7
 
13
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Действително най-потърпевшите са бившите соц. страни от Източна Европа ...нашето ХВП блокира тотално, първо удара от котрасанкциите от Русия, после удара от нашите европейски "приятели", които ни заляха с хран. продукти менте на смешно ниски цени- Полша примерно със сирена. В същото време Мерцедес строи огромен завод в Подмосковието, ало Меркел нали има санкции или те са за глупаците от източна Европа дето се радват като ги потупаш по рамото!?
31
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия унищожава нашата икономика и работи за затриването на нашия народ.
30
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търговският ни обмен се заключава в грабеж на България от Русия - Лукойл сам си фактурира нефта по 90 долара при борсова цена 50 долара. Това се нарича невъзвратим износ на национален доход или просто грабеж. В същото време руския пазар е затворен за наши стоки и можен да продаваме само в ЕС и САЩ.
29
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По думите му най-потърпевши от санкциите са страните от Източна Европа, които няма как да преустроят икономиките си така, че да не са зависими от обмена с Русия.Те вече преустроиха икономиките си към по интезивни отношения със западна европа.Това да не ти е студената война?Сега сме в ЕС и СТО ще продаваме и го правим навсякаде другаде къде си искаме всички покзатели на износа от Полша Румъния България и прибалтика се покачват така че я стига глупости и руска пропаганда.
28
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как да не изнасяме стоки. Стокообмена с Германия и САЩ е положителен, т.е. изнасяме повече стоки от колкото внасяме. Какъв е проблема с Русия, че имаме отрицателен баланс. Това унищожава нашата икономика. Парите изтичат към москва без да съзадват никаква индустрия у нас. Дори и за децата е ясно, че това е пладнешки обир, скрит зад русофилство и сантименти от миналото
27
3
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
До Боби:Като няма значение от къде вземаме нефта, защо го вземаме на една от най-скъпите цени в европа? Вместо 98% да държи една фирма, което си е монопол от където и да го погледнеш, да разнообразим пазара за да не сме зависими от наложена цена. Тогава няма да е 6ккк а примерно 4.8ккк вноса.
26
0
 
4
 
! Отговори
смехорани преди 7 години
Защото *** така казват.
25
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз веднага познавам американските лобисти- вонят отдалеч.
24
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еврокочината трябва да свали санкциитезащото те са вредни за самата нея и за България включително. Америкосите щом искат да налагат санкциида си ги налагат - те не са задължителни за никоя друга страна,не са инициирани в ООН.
23
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Валери Тодоров не е журналист, а лобист. Плащат му да защитава руското лоби у нас.
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То другарите гледат на работата като на експлоатация, без да съзнават че именно работата е направилс от *** човелк, е те другарето още не са еволюирали