Едно си иска Кремъл: Нормални отношения със САЩ, рано или късно

Ще има ли обаче съвместна операция в Сирия? Не се знае
16 фев 2017 20:00,
122
Едно си иска Кремъл: Нормални отношения със САЩ, рано или късно
Снимка: Reuters, архив

Поради липсата на нормални отношения между Русия и САЩ не получават решение редица проблеми, изискващи общо внимание. Това заяви днес пред журналисти Дмитрий Песков, говорител на руския президент, предаде ТАСС.

"Проблемите са твърде много и губим време, без да решим тези проблеми", отбеляза представителят на Кремъл.

По думите му много от тези проблеми са такива, че нито САЩ, нито Русия "могат ефективно да ги решават" самостоятелно.

"Надяваме се рано или късно да започне изграждане на нормални, делови отношения с Вашингтон и в момента се ориентираме към това", каза Песков.

Президентският прессекретар не коментира публикациите, че демократи от Сената на САЩ смятат да формират комисия за разследване на евентуални контакти между хора от обкръжението на президента Доналд Тръмп и руското разузнаване. "Не съм чул такива изявления. Това е абсолютно вътрешна работа, за нас тук не е необходимо да даваме някакви оценки за това", каза говорителят на Владимир Путин.

Кремъл отказа да коментира медийни съобщения, че Пентагонът и администрацията на САЩ проучват възможностите за наземна операция в Сирия, посочва агенцията.

"Ако не греша, това е съвсем обезличена информация, затова не бих коментирал нищо. В информационното пространство гъмжи от такива пуснати данни, би било абсурдно сега да даваме някакви коментари на такива сериозни теми въз основа на вестникарски съобщения", каза Песков.

Като цяло според него отношението на Русия към евентуално изпращане на американски контингент в Сирия би зависело от много фактори - "въз основа на какво от правна гледна точка, в рамките на каква операция и с какви цели". "Въпросите тук са много и е невъзможно да говорим нещо, без да знаем", обобщи той.

По-рано телевизия CNN съобщи, като се позова на неназовани източници, че министерството на отбраната на САЩ проучва дали е целесъобразно да прехвърли американски бойни части в Северна Сирия. Според журналистите окончателно решение ще вземе президентът Доналд Тръмп.

Военният контингент на САЩ в Сирия по различни данни включва близо 300 бойци от специалните сили, които действат като съветници - обучават сирийски опозиционери.

В неделя Пентагонът отказа да предостави на ТАСС каквато и да било информация за военното присъствие на САЩ в Сирия.

През януари зам.-командващият корпуса морски пехотинци на САЩ генерал-лейтенант Джон Дейвис, потърсен от ТАСС, заяви, че за да бъде активизирана американската кампания срещу терористичната групировка "Ислямска държава", ще е потребно не само да се увеличи броят на въздушните удари срещу нейната жива сила и техника. Така военачалникът коментира перспективите за развитие на американската операция срещу ИД във връзка с подписания от Тръмп на 28 януари меморандум, според който Вашингтон трябва до 30 дни да подготви преразгледан план за разгрома на джихадистката групировка.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
1
 
! Отговори
Напомняне преди 7 години
С наследниците на хора извършили най-чудовищния 100 милионен геноцид в историята на човечеството не може да се създадат нормални отношения!
82
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
С наследниците на хора извършили най-чудовищния 100 милионен геноцид в историята на човечеството не може да се създадат нормални отношения!
81
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредните глупости, изречени за стадото. Те отношения си имат още от началото на миналия век. Помислете: и двете се управляват от евреи, никога не са воювали една срещу друга, съюзници във ВСВ, американците въоръжанат цялата съветска армия, когато Хитлер напада СССР.... Просто двете империи си разделиха света, дрънчат с оръжие да ни плашат и си правят кинтите на наш гръб.
80
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви нормални отношения иска Путин след като заграби от братска Украйна Крим ???
79
2
 
10
 
! Отговори
321 преди 7 години
Какво лошо има Русия да иска равноправни и добри отношения с САЩ?това е от полза за всички.
78
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ivailo1403Ми когато Русия стане нормална държава, тогава може да има нормални отношения.
77
3
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Междувременно рублата 3.21, вчера беше 3.20 а преди седмица 3.14 а преди 2 год в началото на санкциите беше 2.17. Схващате ли идеята...? Само напред и нагоре - санкциите вече нямат сила :)
76
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия такъв си го завря с Крим, че още не може да се усети. Отряза си перспективите поне за поколение напред. Още едно погубено руско поколение.
75
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия изпадна в пълна безизходица заради анексията на Крим и Донбас, сирийската кампания донесе повече негативи отколкото някакви ползи. Проблема на Русия е че освен послушание не може да предложи нищо друго на САЩ, в същото време Русия спешно се нуждае от кредити, технологии и отмяна на санкциите което напълно зависи от американската благословия.
74
15
 
4
 
! Отговори
Рейгън преди 7 години
Из предсмъртния ЕсЕмЕс на савецкия пилот - Лидочка они все меня в задницу тряхали и будут тряхать до смерти - поцелуй детей. Вова
73
14
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Когато руската армия премахне гъшата стъпка от парадите (така характерни за парадите на Вермахта на Третия Райх и на SS), разбира се след връщането на Крим на Украйна, тогава можем да говорим за нормални отношения!
72
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Връщаш анексираните територии и нормалните отношения започват, който е против да ми освободи апартамента си да се настаня и после ще имаме нормални отношения.
71
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никоя държава която държи за собствените си интереси,може да има нормални отношения съсСъединените Американски Кочини от диви прасета.
70
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 87 Казваш ,ако Украйна имала ядрено оръжие,дали Русия би посмяла да нахлуе в Крим.Колко ядрени бойни глави е имала Украйна и може ли да се мери с най-големия ядрен арсенал/над 8000/ПВО на Русия е по-добро от това на САЩ, а пък да не говорим за украйнското,което няма никакви нови ПВО системи
69
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин взе Крим но загуби Украйна.
68
2
 
3
 
! Отговори
един там преди 7 години
До спейса,Те защото европейските инвестиции са като благотворителност! Каква постановка- 50-100души изгоряха живи! Да кажеш, че преди това те са протестирали като тези на Майдана, да кажем, че може и да си прав! Само че те си протестираха напълно мирно!
67
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори да върнат Крим самото население на полуострова ще е резервирано към Украйна.В Донбас по-голямата част от населението /около 1 млн./се изсели в Русия .Путин е виновен за конфликта в Донбас и трябва да изтегли армията си,нищо не печели от този конфликт.
66
1
 
6
 
! Отговори
един там преди 7 години
Знам много добре кой е Степан Бандера! Не сатава дума за самия него, а за последователите на схващанията и идеите му! Същите тези, дето изгориха живи протестиращите против новата власт в Одеса! Затова и днес голяма част от жителите на Одеса живеят в страх, но и имат жажда за мъст! Замбиран си ти от родните продажни медии, а не аз! Доста журналисти и в Европа вече(Германия, Австрия), признават, че нещата в Украйна не са точно такива, каквито ги представят западните медии!
65
1
 
2
 
! Отговори
един там преди 7 години
Сега ми стана ясно- значи руснаците заплашвали кримските руснаци с оръжие, за да бъде бламирана украинската конституция! Сигурно да е така, само че едно малко съмнение се прокрадва, а именно дали кримските руснаци им е пукало много дали ще се бламира украинската конституция или не! Много си далече от събитията в Украйна! Вземи поне изгледай филма на Оливър Стоун- "Украйна в огън" и може би поне малка част от събитията там ще ти се изяснят!
64
4
 
3
 
! Отговори
един там преди 7 години
Затова и преди Крим да обяви независимост и да проведе референдум, във всички по-големи градове на полуострова имаше многохилядни антимайдански и антибандеровски протести! На тях много ясно се видя каква е волята на жителите на полуострова, а именно, че не искат да имат нищо общо с новата бандеровска власт в Киев!