Коктейли "Молотов" към полицаите във Франция

Протестите срещу полицията в Париж преминаха в безредици
16 фев 2017 13:40,
17

Снимка: Reuters

Протестите срещу полицията, избухнали след случай на полицейска жестокост в предградие на френската столица по-рано този месец, прераснаха в насилие в Париж, предаде Ройтерс.

През изминалата нощ мирната демонстация премина в безредици, когато група младежи подпалиха боклукчийски кофи, започнаха да хвърлят камъни и коктейли "Молотов" към органите на реда. Полицаите от своя страна отвърнаха със сълзотворен газ срещу демонстрантите.

Причината за протестите, при които бяха арестувани над 200 души на различни места във Франция, е искането за справедливост за цветнокожия Тео, който преди две седмици стана жертва на полицейско насилие в парижкото предградие Олне-су-Боа. Полицаите се разследват по твърдение за изнасилване с полицейска палка и нанесен побой.

"Дойдох тук, за да протестирам срещу несправедливостта и системния расизъм. Несправедливост е, че млад мъж беше изнасилен от хора, които се наричат представители на силите на реда, а полицията и правосъдните институции се опитват да кажат, че това не е било изнасилване. Това е абсолютно скандално!", заяви протестиращият Сесил Рембу. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия лъскавите мое да ги оправи само Марин-ка Пен-ковата.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който е ходил във Франция знае че в много градове преобладават араби и африканци
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е те хората са го подготвили, там където ще го пращат трябва му е широко. Даже не една а по две палки трябва да може да хваща за да е оборотен.
8
0
 
9
 
! Отговори
Циник до 10 преди 7 години
Бързай....!!!! Докато протестите не са приключили!!! Чух, че търсели някой за първата редица - да носи знамето на дъгата...и да свива ганджата!
7
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За следствието ще бъде много важно дали преди да го пребият са му завряли палката или след това.Тоест първо са го изнасилили и понеже се е опъвал са го пребили или гадовете са го пребили и като е изпаднал в безпомощно състояние са му набутали палката.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миличкия Тео - безработен чернокож, пласьор на наркотици, криминално проявен. как да му нямаш ВЯРА. Кой знае кой доставчик е настъпал или клиент е ужилил и за награда е получил палка в ***, пък сега полицията е виновна. такъв като каже "Добър ден" се огледайте, щото със сигурност е някъде около полунощ.
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До king_for_a_dayИма определени групички на Запад, които са по-големи защитници на печки и от самите печки. Говорим за хора с напълно промит мозък. Е, някои от тях с това си изкарват хляба, де.
4
6
 
26
 
! Отговори
king_for_a_day преди 7 години
На кадрите се виждат и бели. Те пък защо протестират? Заради едно недоказано твърдение? За черните разбирам - нямат си работа по цял ден и вместо да се шляят, са решили да се позабавляват малко. Но белите? С каква цел се чупи и пали - да се свали "системата" ли? И ако се свали, каква точно искат да сложат?Аман от "анархисти" (по кръв комунисти)
3
1
 
26
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Всеки ден ще е така , до победата!;)) Опс , ама чия победа? Ми на кака ви Марин льо Пен хахаха. Така че умната на изборите. Инак шериат и Шака Зулу ще ви е президьон. Ясно ли е франсета?;))
2
3
 
42
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат: "Черно*кожият Тео..." както всеки ден - мирно и тихо си стоял на ъгъла, и продавал кокаин, и хероин на изнежените френски тинейджъри...а лошите полицаи....мда!
1
7
 
58
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Скоро "белите" европейци няма да имат право да гъкнат! Гостите на Европа ще се разпореждат с приелите ги страни! Благодаря ви Брюксел.... особено Берлин....и толерасти от цяла сбъркана Европа!