Путин иска диалог със спецслужбите на САЩ и с НАТО

Руският президент смята, че той не е прекъснат по вина на Москва
34
Путин иска диалог със спецслужбите на САЩ и с НАТО
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин каза, че е в интерес както на Русия, така и на САЩ да възстановят връзките между разузнавателните служби на двете страни, предаде Ройтерс.

"В наш общ интерес е възстановяването на диалога със специалните служби на САЩ и други страни-членки на НАТО", заяви Путин, цитиран от ТАСС, на заседание на колегията на Федералната служба за сигурност.

"Трябва да бъде изведено на ново равнище сътрудничеството в антитерористичната сфера с чуждестранните партньори, въпреки сложностите, които възникват по различни направления на международния живот", каза Путин.

Той добави, че този диалог е бил прекъснат и не се развива не по руска вина.

"Абсолютно очевидно е, че в сферата на антитерора трябва да си сътрудничат всички отговорни държави и международни обединения, защото даже обикновеният обмен на информация за каналите и източниците за финансиране на терористите, за хората, причастни или подозирани в причастност към тероризма, сериозно усилва резултатността на нашите общи усилия", подчерта руският президент.

В същото време той изрази мнение, че със своите действия НАТО постоянно провокира Русия и се опитва да я въвлече в конфронтация.

Според него с такава цел се извършва и продължаващото разширяване на алианса, ускорява се процесът на разполагане на стратегически и обикновени оръжия извън пределите на националните граници на влизащите в него страни. Той посочи, че на срещата на върха на НАТО във Варшава м.г. "за първи път от 1989 г. Русия бе призната за основна заплаха за сигурността на алианса".

Путин съобщи, че за миналата година "са били пресечени действията на почти 440 кадрови сътрудници и агенти на чужди спецслужби". Той изрази и задоволство, че отново е спаднал броят на престъпленията от терористичен характер в страната, за което изрази благодарност на служителите от Федералната служба за сигурност. (БТА)
 


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
7
 
! Отговори
европа преди 1 година
И какво значение има че Русия е велика сила като руснаците живеят бедно и нямат никаква преспектива за бъдещето освен да емигрират на запад.На кого служи Путин,на народа или на определени кръгове от бизнесмени които са пълни с пари.Значи обикновенния руснак да живее в бедност до като Путин се бори с лошия запад,но неговите деца и тези на олигарсите си живеят на запад до като тече борбата.Много пошло другари.
18
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ?

Путин да не е продажник като Меркел, Бойко и сие та да тъпче страната си с "бежанци".
Ако има какво да понапрегнеш малко ще разбереш кой и защо забърка кашата.
Ще ти подскажа - многото "бежанци" са от Афганистан, а там руснаците не да дтъпвали от 88г.
17
1
 
7
 
! Отговори
до 25 преди 1 година
Твоя нос е най-дългия във форума. Мнооогоо лъжеш бе шошорошче.
16
4
 
4
 
! Отговори
? преди 1 година
Тероризмът е спаднал в РФ, защото НЕ ПРИЕМАТЕ БЕЖАНЦИ: ако започнат да идват със стотици хиляди- ще видиш как ще се СДУШАТ с чеченците и др. от страните със -стан.
Путин, Путин...Знаеш, че в ИД се бият най-малко 2000 граждани на РФ.( по Кадиров).Има и 400 споец сили чеченци, които ПЪк се бият против Ид...
"научна фантастика'.. А бежанците ги изтиквате към Европа... Голяма каша забъркахте..
15
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е много умен как цака само кравите
14
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До БАКАЛ ПЕТКО БЕНОВ
ТИ ОТ ОПИТ ЛИ ЗНАЕШ ? ДА НЕ СИ ОТ ЛУДИТЕ НА БОЛЕН ?
13
15
 
6
 
! Отговори
ле.ле преди 1 година
Този мишок Путин от кога е за психиатрична клиника в Сибир ??
Та руснаците вече не ги искат и в Африка ,Виетнам и Монголия , никъде не ги искат ватенките !!! А и те се правят на горди и смели и не признават, че Русия вече е във фалит !!!!!
12
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЗИ НЕ ГО ПОНАСЯМ. ПО-ТОЧНО ОТВРАТИТЕЛЕН МИ Е ТОЧНО КОЛКОТО И ЕРДОГАН. ТИЯ НЯМАТ НАСИТА -ОТВОРИЛИ СА ЕДНИ УСТИ-ИСКАТ ВСИЧКАТА ВЛАСТ ,ИСКАТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ ДА ИМ СЕ КЛАНЯ, ИСКАТ МИЛИАРДИ И ВЪПРЕКИ ЧЕ ГИ ИМАТ ИСКАТ ОЩЕ , И ОЩЕ , И ОЩЕ , И ОЩЕ.....НЕ МОЖЕ ДА ИМА МИР НА ЗЕМЯТА ДОКАТО ИМА ТАКИВА ГЛАВОЗАМАЕНИ ВЛАСТОЛЮБИВИ НАГЛЕЦИ НА СВЕТА.....
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обама го няма Оланд е пьтник бабушка Меркел сьщо имате много поздрави от чичо ви Асад
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отговора на бай Дончо е:""Въпросът с Русия е, че те трябва да живеят според международното право, точно както ние очакваме да правят всички зрели нации на тази планета"
9
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всички е ясно че рано или късно Русия ще върне заграбеният Крим.
Джуджето също го знае. Защо се инати още ?
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция освободи още един град в Сирия а уж великите сили все съчиняват
7
6
 
8
 
! Отговори
доп. преди 1 година
Продължават опитите за намеса във вътрешните работи на Русия с цел да се дестабилизира обществено политическата обстановка, заяви Путин, цитиран от Интерфакс, на заседание на колегията на Федералната служба за сигурност.
6
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО не преговаря с терористи.
5
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започва да кляка. Ще договаря връщането на Крим ама тайно, да не му се накърни "авторитета".
4
14
 
4
 
! Отговори
Георги преди 1 година
До 1
Русия да върне заграбена територия?
Все едно да чакаш от умрял писмо.
Между другото забрави Манджурия на Китай.
3
6
 
13
 
! Отговори
2 преди 1 година
МВФ не е на твоето мнение и дава положителна оценка на руската икономика, като през 2017 се очаква да има 1-2% ръст. Кое е по-запознат - ТИ или МВФ????
Как мислиш????
2
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е в положение да иска. Разсипа и без тва скапаната си страна и ще приеме каквото му кажат.
1
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
жужето клекна и ще почне да а ка ..ха.ха.ха азиатския му гладък мозък не разбра ли че с дрънкане на оръжие и варварско нахлуване на съседни държави не става. Да върне Арктика на канадците,островите на Япония,земите на Волжса България на нас, завзетите от Украйна територии и тогава може да се преговаря