Спипаха пасажер с бомба, Ryanair му позволи да лети пак

Няколко дни след като бил задържан, Мухамад все пак летял до Италия
Обновена: 16 фев 2017 19:27 | 16 фев 2017 16:52,
17
Спипаха пасажер с бомба, Ryanair му позволи да лети пак

Пътник, който се опитал да внесе самоделна бомба в ръчния си багаж на полет на Ryanair, получил разрешение да лети отново дни по-късно, съобщи британският "Телеграф".

Мъжът щял да пътува с полет на Ryanair до Бергамо, Италия, когато бил задържан.

43-годишният Надиим Мухамед бил арестуван по подозрение в тероризъм, след като "батерии, опаковани с кафяво тиксо" били открити в багажа му. Въпреки това бил освободен под гаранция - на полицаите обяснил, че устройството е подхвърлено от някой друг.

Дни по-късно той излетял за Италия. Междувременно обаче тестове разкрили, че "батериите" са всъщност активно устройство, в което има достатъчно експлозиви, способни да причинят "сериозни повреди и загуба на живот" на борда на самолет.

Мухамед е бил арестуван при връщането си във Великобритания на летището в Манчестър в неделя и му е повдигнато обвинение за притежание на експлозиви.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Ryanairсамоделна бомба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ryanair не може да му позволи да лети . Позволение поучава от полицейските органи на летището в дадената страна. С това заглавие ме разсмяхте
14
4
 
0
 
! Отговори
Веско преди 7 години
И що не? Чувека има права!
13
0
 
14
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Либеропедерите така и не искат да прогледнат за исляма, имиграцията и тероризма..
12
1
 
13
 
! Отговори
вайс преди 7 години
всъщност авиокомпанията не е длъжна да знае, че един от закупилите билет е бил спрян/ арестуван на летището и по каква причина. Може дори и да не знае. Мохамед е бил оставен на свобода от органите за сигурност- полицията. Тук е големия пропуск. Така че Боряна Павлова, дето работи по публикацията, да вземе да си включи главния мозък, а с нея и всички останали.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До TКак да няма право?Издава му се черна карта като неблагонадежден клиент и компанията спира да му предлага услуга срещу пари.Тролски коментар означава коментар предлагащ безмислена и несвързана информация по темата с цел изместването и до друг вид разговор. А ти би ли летял със самолет на който знаеш,че ще му изключват двигателите по време на полет защото собственикът му иска да мине тънко в горивото?Нали се сещаш там не е като да слезнеш от рейса ако ти замирише на нещо лошо..
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз не разбирам какво общо има тук компанията. Хората се претърсват от служители на летището преди да припарят до самолета. А кой има право да лети и кой не, се решава от съда и се изпълнява отново от служителите на летището. Компанията просто ти продава билета и толкова. Те от къде да имат достъп до архивите на полицията, за да знаят кой какъв е? Ryanair има много дефекти (не знам дали имат самолет излетял на време), но в случая нямат вина.
9
8
 
18
 
! Отговори
T преди 7 години
"Нормално за тази компания..." Типичен тролски коментар. От конкуренцията ли ти плащат?! Статията е подвеждаща и тенденциозно написана. На всички ни е ясно какво целят с нея. Компанията няма нищо общо със случая. Всичко зависи от съда и полицията. И вие да сте, нямате право да му отказвате услуга на клиента, ако съдът не е постановил друго. Как си представяте без съдебно решение, просто ей така, по ваша лична преценка да отказвате транспорт на дадени хора или да не ги допуснете в кафене наприме
8
12
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално за тази компания та собственикът искаше да маха седалките и да ги возят правостоящи за да се събират повече или да качват пътници в пилотската кабина ,или пилотът докато лети да разнася напитки,също така по време на полет да изключва един двигател с цел икономия на гориво. Тоя си е някакъв скрит екстремист как няма да пусне талибан с бомби.Сигурно му ги е таксувал като екстра багаж на тройна цена и няма проблеми :)
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"притежание на експлозии" :D
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Инъче във филмите западняците са супер, то ми6, то ми5, цереута.....
5
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баси, нали тези западняци идваха тук и ни учеха защото не сме знаели какво да правим? Пуснали го да лети отново????? Безумници са това! Ако се беше взривил в самолета, кой щеше да отговаря? Ето защо българина не иска нито един Хасан или Мохамед. На муслима вяра никога не можеш да имаш! Всичкото вън!!!!!!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
код 1453
3
11
 
44
 
! Отговори
Тони преди 7 години
Ето това е прехваления Запад, ето това е примера, който трябва да се следва. Тези хора не могат да осигурят живота и сигурността на собствените си граждани. Напълниха континента с ***, а сега искат да цензурират всяко изказване на свободно мнение от граждани, против тези ***. Фалшива свобода на словото, която изчезва, ако не изказваш мнението на статуквото. Всички сме братя!!! Световния анархизмо-комунизъм победи. Отхвърлят свободата на оприличаване, отхвърлят расите. Вече няма ***!
2
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦРУ - "това момче е от наще, не го закачайте!"
1
5
 
28
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 7 години
Истински турчин