Затварят мавзолея на Ленин. Временно – за ремонт

Ще обработват тялото на покойния съветски лидер
16 фев 2017 11:20,
112
Затварят мавзолея на Ленин. Временно – за ремонт
Снимка: Reuters, архив

Мавзолеят на Ленин на Червения площад в Москва ще бъде затворен за посетителите за два месеца от днес поради планирани профилактични дейности, предаде ТАСС.

До 16 април "ще се проведат планувани профилактични мероприятия за гарантиране на съхраняването на тялото на Ленин", съобщиха от Всеруския научно-изследователски институт за лекарствени и ароматични растения.

Процедурите трябва да се извършат със специално оборудване, което поддържа температурата и светлинния режим в Мавзолея. Подобни дейности се провеждат периодично, през 1-2 години.

Владимир Ленин е починал на 21 януари 1924 г. Няколко месеца след смъртта му до стената на Кремъл се появил Мавзолеят, в който се съхранява балсамираното тяло на вожда на пролетариата.  

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой да не пипа мумията! Тя олицетворява изконните руски ценности така ревностно прокламирани навред.
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за християнска държава е това, да се излагат мумии за култово поклонение?
14
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ленин и истинските комунисти направиха от Руския-световната тюрма на народите- първостепенна държава, способна да влияе вече на положението- и дори на изборите- в САЩ и страните от ЕС! А номен- и клатику-ристките псевдокомунисти- троцкисти- "демократи" и "дисиденти"- направиха от райска БГ ***!И от известно време същото правят в САЩ и ЕС!Ако родителите ти са математици,а дори и ти да си учил математика не означава,че можеш да смяташ!Страшно нещо са властващите некадърност и простотия!
13
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ние си имахме, но валяка 3 дни се мъчи да разруши сградата, но не направи нищо от новото време. Нашите управляващи само рушат, а това че миналото може да носи пари никой не го мисли и никой не е осъден за нанесени щети на държавата в особенно големи размери.
12
0
 
18
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Впрочем и Ал Капоне е свършил по същият начин, само дето не е бил балсамиран! Изненадан съм, че все още държат мумията на Ленин, а не са го погребали най-сетне! Като предупреждение за потомството ли си го държат руснаците? Чудно...
11
3
 
9
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Забелязали че Ленин нещо помръднал, да ще се наложи да се доумъртви гнидата. нещо се опитва да заеме мястото на великия Путин, ама няма да го бъде. В тази страна е прието новия вожд да убива всички свои предшественици и всеки който се опитва да оспори негово величество Вожда. Така че трябва да се провери за всеки случай дали трупа се опитва да прави контрареволюция.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бая страшно било, главата му светела и била само тя, без тялото. Въобще гадория и за какво?
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ЛИДЕР ЛЕНИН ПОЧИНАЛ ПРЕДИ ОКОЛО 100 !!!И В БЪЛГАРИЯ СЕ ОПИТАХА ДА НАПРАВЯТ КУЛТ КОМУНИСТИЧЕСКИ КЪМ ГЕОРГИ ДИМИТРОВ *** НЕ ИМ МИНА НОМЕРА!!!!!!!!
8
4
 
26
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Какви ужасии крие тази дребна кожена торба! Вече почти век мина, а светът все още не може да се възстанови от силовото превръщане на псевдонаучните бръждения на този сибиряшки *** в ужасяваща реалност. Хора, мислете! Не позволявайте никога вече кръвожадни самомнителни дърдорковци да ви превръщат в съучастници в мракобесни политически схеми чрез популистки речи от гърба на бял кон, потънал до колене в ***! Помнете, че историята се движи от вас, а не от самозванци с грандомански комплекси!
7
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО НА ЗЕМЯТА КОЕТО ДАДЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НА СЕВЕРНА КОРЕЯ А В ПОСЛЕДСТВИЕ И ПУТЛЪР ДАТЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НА РАДИКАЛЕН ИРАН !!!1НЯМА ПО-ГОЛЯМА ЗАПЛАХА ЗА ХРИСТИЯНИТЕ НА ЗЕМЯТА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКА РУСИЯ КОЯТО РАЗДАВА ЯДРЕНО НА ТОЗИ И ОНЗИ ФАНАТИК ЗА ДА ИЗБИВА ХРИСТИЯНИ С НЕГО!
6
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не го разширяват? Да го правят двуместен.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-добрият начин за консервиране на белтъци е следния: варите около един чаш в зехтин с малко сол.
4
2
 
13
 
! Отговори
сбогом завинаги преди 7 години
Тялото на първия български комунистически лидер остава в мавзолея до август 1990 г., когато то е кремирано и погребано в Централните софийски гробища. Мавзолеят е взривен края на август 1999 г. по заповед на строителния министър от правителството на СДС Евгений Бакърджиев. Първата детонация в присъствието на министър председателя Иван Костов и кмета на София Стефан Софиянски не успява да събори сградата и са необходими няколко експлозии от 21 до 27 август когато най-сетне тя рухва.
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затварят временно музея за венерически болести
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за тоя мавзолей има ли вход? и ако да, колко е
1
7
 
26
 
! Отговори
аз преди 7 години
До СерЮжаРазширяват мавзолея за Путин!