Литва спря руска тв, зовяла към окупация на Прибалтика

Телевизионният канал излъчвал програмите си от Швеция
17 фев 2017 16:30,
126
Литва спря руска тв, зовяла към окупация на Прибалтика
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия одобри днес действията на Литва за спирането на сигнала на рускоезична телевизия, призовавала в програмата си към насилие.

Комисията отбелязва, че правилата в ЕС позволяват спирането на сигнал, когато медията подстрекава към омраза.

Рускоезичната телевизия "РТР Планета" излъчва от Швеция. Вилнюс е доказал, че има очевидни и тежки нарушения на правилата срещу речта на омразата в програмата на телевизията. Изказвания, прозвучали в програмата, са заплашвали с военни действия, окупация и разрушаване на няколко държави, включително Литва, Латвия и Естония.

В директивата на ЕС от миналата година, която засяга този въпрос, бе разширен обхватът на случаите, в които подобна забрана за излъчване може да бъде приложена. Директивата обхвана реч на омразата в медиите на основата на етнически произход, вяра, сексуална ориентация. Очаква се тези правила да обхванат и платформите в интернет за видеосподеляне.

Литовските власти са съобщили на ЕК за случая през декември миналата година и са спрели сигнала на рускоезичната телевизия за три месеца. На основата на предоставените доказателства, комисията оценява, че предприетите от Вилнюс мерки са оправдани и съразмерни. Литва спира посочената програма за втори път, след като през 2015 г. отново се наложи прекъсване на сигнала по подобни причини.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Shopp 83Това е актуално в момента в обществото такива филми създават. Погледни на запад - Фантастични сериали, Медицински драми - като реално само в един от 20 епизода склоняват да кажат че всеки си плаща и то с зверска лихва здравето. ИИИ силния единак дето *** рода на лошите до девето коляно. Да не забравим еквивалента на сапунките - Филми по Даниел Стиил и конкурентни писатели или канали като Халмарк.
64
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
а у българия по националната телевизия хаберлер за аратлици у пет. е, браво.що нема новини на иврит, арменски, руски ...?
63
1
 
3
 
! Отговори
гого преди 7 години
до 75защо Руския цар е пратил войска е без значение, щом сега не нося фес, или ти тъгуваш че не си р я за на карабина днес. Да беше дошъл краля на англия да те освободи,но май неговите офицери слагаха фесове и предвождаха ордите на шипка и стара загора
62
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че гледа ли някой изобщо руска телевизия? Едно време когато имаше само един канал петъците ми бяха най-противните дни със задължителната руска програма.
61
8
 
4
 
! Отговори
очевидно преди 7 години
Като чета руските *** и осъзнавам колко е кофти материала на огромная и могучая. Даже не ги съжалявам.
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До олегОще един неразбрал. Просто не харесваме бозавите наследници на английския бандит полковник Синклер , на когото Капитан Петко Войвода е разпрал разбойническия ***.
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Space XМене пък ме кефеше как квичаха после след убийството на пилота потурнаците. Буквално им запалиха задниците братушките.Цялата планина гореше.Рая се напълни с кандидати за девици.Даже и нашата мисирка(пастирка) ронеше сълзи.Голям кеф.
58
6
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 79Какво "опа", какво "опа"???Радио Свободна Европа не призовава гражданите на Русия на бунт срещу Владимир Путин, докато руските пропагандни медии правят точно това!Разликата е огромна!
57
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опа какво се случва, пускат и радио свободна европа на руски, и даже май и телевизия ще има. Започва пропагандна война, като в студената война. Тогава успехи имаха и двете страни, бунтове във Франция от една страна и бунтове в Унгария, Чехия и до някъде в Полша от друга. Битката е за умовете на хората.
56
8
 
4
 
! Отговори
олег преди 7 години
Като Ви е освободил Александър II ,защо е убит според вас от собствения си руски народ дето го любите толкова. И като е премахнал крепостничеството, защо харесвате и тези преди и след него до сега, като едните *** са му убили потомците?????.!!!
55
14
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Като чета откровено нецензурните русофилски коментари по-долу не мога да не отбележа тоталното изпростяване на руските *** при посланик Макаров.
54
7
 
5
 
! Отговори
един там преди 7 години
До спейса(истинския),Като си чел "Война и мир", грачел си на песните на Висотски и т.н., вземи изгледай и филма на Оливър Стоун- "Украйна в огън!". Ще научиш много нови неща, за които сега и не подозираш! Напиши в "тубата"- Юрген Ельзассер! Изслушай и неговите речи. От тях също ще научиш много нови неща! След това може поне малко да почнеш да си обясняваш причините за "имперската" политика на Путин!
53
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПенчоРусофилите сте най-големите българофоби. И стига с това оавобождение. Русия "освобождава" за да пороби и държи в подчинение. И продължава да се опитва в това си начинание. И с Грузия, и с Украйна ии със Сирия. Опитва се и с Прибалтика и у нас като разчита на петата си колона. Никой не иска да я напада а само я предупреждава да не се опитва повече да "освобождава_.
52
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да им дадат на литовците 100 к амуджи ще спрат с параноята веднага. Друга песен ще запеят, но няма да е политическо коректна. Щото срещу всичко руско е позволено да се плюе наволя, но срещу амуджа не. Дайте им там амуджи да оплождаш литовките и облагородяват населението, че ние тук се задъхваме от сервилност.
51
0
 
9
 
! Отговори
един там преди 7 години
До Анонимен 67 и спейса,Да, ама преди да сравнявате гъстотата на населението на САЩ с тази на Русия, вземете първо отворете атласа и вижте на каква геогравска ширина се разположена основната територия на САЩ и на каква на Русия! Това така най-общо, че взема ли да ви говоря за климатични особености- нещата доста се усложняват! Пък може да пробвате вие да отидете да се заселите в тайгата или пък в тундрата, да видите как се живее при температури от -40,-50 градуса всяка зима!
50
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колониалистите все за държави около Русия се притеснявате. Аре беж да решавате глада в Африка който сами причинихте.
49
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Space XТо това на всички ни хареса. Още повече ми хареса как после руснаците се на акаха и не посмяха да вдигнат ръка на Турция.
48
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceXАбе не е толкова по-голяма от САЩ с тази разлика, че САЩ е населен от до, докато Русия е празна.
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Алфа кога?
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Между истинските русофили и путинофилите има огромна разлика.