Задържаха и севернокореец за смъртта на Ким Чен Нам

Полицията издирва още трима заподозрени за убийството
18 фев 2017 10:30, Петя Славова
4
Задържаха и севернокореец за смъртта на Ким Чен Нам
Снимка: БТА

Полицията в Малайзия, разследваща смъртта на заварения брат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун - Ким Чен Нам, е задържала мъж, у когото бил открит севернокорейски паспорт, предоха световните агенции.

Задържаният е на 47 години. Той бил арестуван снощиа, съобщава местният в. "Стар". Идентифициран е като И Чен Чхол, допълват Ройтерс и Асошиейтед прес. Задържан е бил в Сенгалор, близо до Куала Лумпур.

Издирват се още трима мъже, които може да са свързани със смъртта на Ким Чен Нам, предаде ТАСС. Вече бяха арестувани две жени - едната от тях индонезийка, а втората с виетнамски паспорт, припомня Асошиейтед прес. Бе арестуван и приятелят на едната от двете жени.

Още по темата

Ким Чен Нам се почувства зле на летището в Куала Лумпур и почина на 14 февруари на път за болница. Преди това той поискал помощ от сътрудници на наземните летищни власти, като се оплакал от силен световъртеж и разказал, че някой му плиснал в лицето някаква течност.

Според друга версия той бил напръскан със спрей с неизвестен химикал. Според трета версия към лицето му била поднесена напоена с неизвестна течност кърпа. Според четвърта версия той е бил отровен със спринцовка. Официално потвърждение на тези версии засега няма.

Хипотезите за смъртта на Ким Чен Нам продължават да нарастват, предаде Асошиейтед прес. Според едната той е бил убит от режима в Пхенян, защото планирал да създаде правителство в изгнание, в което да участват други дезертирали от Северна Корея висши лица.

Според друга хипотеза Ким Чен Ун бил бесен на заварения си брат, след като научил за план на Китай да постави начело на Северна Корея Ким Чен Нам, ако нещо се случело с него самия. Според трета хипотеза Ким Чен Нам е станал просто жертва на организирана престъпна група заради проблеми, свързани с пари.

Четвърта още по-чудата хипотеза, е, че отстранената от власт южнокорейска президента Пак Гън Хе, която очаква решение на съда за потвърждаване или отхвърляне на нейния импийчмънт, е замислила смъртта на Ким, за да отклони вниманието от себе си.

Първа аутопсия на трупа на Ким Чен Нам бе извършена в сряда. Днес ще има втора аутопсия, тъй като резултатите от първата били неубедителни, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Охо! преди 7 години
До анонимен 2------------------------Уауууу - тук се появи човек, лежал в малайзийски затвор...как е ***, друже?;)
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
що не пишете за режима на Вашингтон
1
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Вярно ли... - задържаха ли Ким Чен Ун...