Ердоган тръгва из Европа – търси подкрепа за референдума

На 16-и април в Турция предстои референдум за промени в Конституцията
Обновена: 19 фев 2017 16:49 | 19 фев 2017 16:48,
162
Ердоган тръгва из Европа – търси подкрепа за референдума
Снимка: архив Reuters

Турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган планира да предприеме европейска обиколка за агитация в подкрепа на планираните конституционни реформи в страната, съобщава германският ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Още по темата

 

"Нашият президент възнамерява да говори пред турските граждани в Европа", разкри министър-председателят Бинали Йълдъръм в Мюнхен. Кои държави ще посети Ердоган обаче все още не е ясно, посочва "Фокус".

"Но е в ход подготовката", увери Йълдъръм.

В събота премиерът на Турция говори пред свои сънародници в германския град Оберхаузен, припомнят от редакцията.

На 16-и април в Турция ще се състои референдум за конституционните промени, които предвиждат разширяване на правомощията на президента и елиминиране на поста министър-председател.

Президентът и поддръжниците му твърдят, че промените ще донесат стабилност, но критиците смятат, че поправките ще предоставят твърде много власт на президентската институция, посочва ДПА. Ердоган, който управлява Турция от 2003 г., и без друго вече е обвиняван в засилващ се авторитаризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Германия има много турски изселници, много ясно, че и те имат право на глас:-):-):-):-) Ердоган на президентските избори взе 52 % от гласовете:-):-):-)сега и Националистите са от негова страна ще вземе повече:-):-):-):-):-):-):-)
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"КАКВО ДА ПРАВИ В ЕВРОПА, ЕРОПА Е КУХХХАААА, НЯМА НИЩО, РЕСУРСИ, ПАРИ :)))))))"Европа нямала пари? :DЕвропа може да ти купи турската *** и да я превърне в зоологическа градина за бежанци. Момент, Европа всъщност вече купи турската *** и я превърна в резерват за 3 милиона глави ***. Да ти кажа евтино се продадохте.
7
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 7 години
човек може да помисли че ти си бил на тая екскурзия :)според мен му пука и то много
6
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ПУКА МУ НА ЕРДОГАН ЗА ЕВРОПА :))))"Ами пука му и още как. Все пак тръгва из Европа да моли за международно одобрение.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къв референдум в Ислямска Държава ? Който гласува ПРОТИВ го нарочват за Гюленист и местното районно го спукват от бой и секс.
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"ПОДКРЕПАТА ЗА ЕРДОГАН МИНА 70 %,ОТИВА В ЕВРОПА ДА ДЪРПА УШИ"Отива в Европа да проси одобрение, подкрепата, която е получил не е световна, а електорална.
3
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 7 години
аз не съм чул Ердоган да има 70% пддкрепа в EU.може да си дърпа отрязаната кожа само
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"На 16-и април в Турция ще се състои референдум за конституционните промени, които предвиждат разширяване на правомощията на президента и елиминиране на поста министър-председател."Накратко мустака възнамерява да стане султан и разчита всички турци да стоят зад него след опита за преврат и държавните чистки на всички нива. Само че подкрепата на народа му не му е достатъчна за да получи международна благословия и одобрение, и затова ще обикаля да ги проси от останалите.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега местан ще се озори. първо да осигури избиратели за 26-ти март,после за 16-ти април..............автобусите ще хвърчат като совалки. няма ли да има някакви тол такси за чужденци по тези магистрали,да изкара българия някой лев,да има полза от тези избори?