Тероризъм, за който само той знае: Тръмп озадачи Швеция

В страната терористичен акт не е имало от 2010 година
19 фев 2017 20:18,
133
Тероризъм, за който само той знае: Тръмп озадачи Швеция
Снимка: архив Reuters

Твърдения на американския президент Доналд Тръмп за голям инцидент в Швеция предизвикаха сериозно учудване в тази страна, предаде Асошиейтед прес.

По време на митинг във Флорида вчера Тръмп каза: "погледнете какво стана снощи в Швеция", докато говореше за минали терористични атентати в Европа. Не стана ясно какво точно имаше предвид той, а от петък вечерта няма никакви съобщения за сериозни извънредни ситуации в Швеция.

Изказването породи вълна от реакции в социалните мрежи в скандинавската страна днес, като в Twitter бяха публикувани стотици постове, а местен вестник излезе със списък на събития от петък, които, както изглежда, нямат никаква връзка с каквато и да било терористична дейност.

Говорителката на шведското министерство на външните работи Катарина Акселсон заяви, че правителството не знае за никакви "сериозни случаи, свързани с тероризъм", посочва БТА.

Шведските специални служби казаха, че няма никакви причини за повишаване нивото на терористична заплаха.

Бившият шведски министър на външните работи Карл Билд написа в Twitter: "Швеция? Терористичен атентат ли? Той какво е пушил? Въпросите са много."

Таблоидът "Афтонбладет" посвети статия на Тръмп днес със заглавие "Ето какво е станало в Швеция в петък вечерта, господин президент" и изброява на английски език събития, случили се в Швеция, сред които настаняване на мъж в болница с тежки изгаряния, предупреждение за лавинна опасност и полицейско преследване на пиян шофьор.

Потребител в Twitter написа, че "след ужасните събития снощи в Швеция ИКЕА разпродаде напълно това" и публикува измислено ръководство на компанията за сглобяване на "Стена по границата", посочвайки, че фрагментите за градежа й са изчерпани.

Последният атентат в Швеция беше извършен в столицата Стокхолм през 2010 г., когато швед, родом от Ирак, детонира две взривни устройства. Нападателят загина, но други хора не пострадаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами и ялови такива. Които лесно биват изкарани на светло, и дори технически не толкова грамоти че да правят това за което явно им се плаща. Докато правят "projection". Или по нашеснки - крадеца вика дръжте крадеца. Урока се закрива.
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно обратното. След десетките ти постове за хибридни войни, взех само един, в който на всеки един твой собствен положителен вот, ти давах един отрицателен. Докато не се отказа. Изводите са два. Първият е че докато нормалните хора коментираха новината, ти единствен плямпаше за хибридни войни. Ти, човека който сам си гласува и имитира одобрение сред читателите. И вторият извод разбира се е, че тези като теб не само са лесно разпознаваемо малцинство с доста гнусна мисия.
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само доказа че който за хибридна пропаганда говори, сам я практикува. А виж даже колко е лесно да те изкарам на яве да си го признаеш? И нормално, само индивид с подобен интелектуален капацитет и манталитет, може да бъде платен дезинформатор като теб.
70
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хибритко, що спре да си цъкаш сам вотове? Щото нещо си ми бавничък а? хахаха *** и *** грантаджийски.
69
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Как си го представяш това да стават изнасилвания и медиите да си мълчат, че това и в България не може да стане"Доста наивно твърдение. В Германия като стана изнасилването и УБИЙСТВОТО на немска студентка от бежанец, нито една немска медия не съобщи за него седмици наред. Разкриха го блогърите и от тях десните партии. Тогава официалните медии казаха, че не съобщили нищо, защото било "локална" новина, само дето я нямаше и в нито една локална медия. Било им е изришно забранено.
68
2
 
17
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
Има проблем и той трябва да бъде решен!Предишните не успяха,нека Тръмп да опита по свой си начин.
67
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали не е време, родните т.н. " антикомунисти" да пийнат едно кафе, и да си наплискат личицето, пък да осъзнаят че това което защитават днес е точно най-изкривената форма на интернационализма, в противовес на тези които плюят, а имено десни, дори и крайно десни и консерватори. Това разбира се ако сме добродушни и изключим възможност за продажност и платено тролене. Проявете малко логика, че съвсем изгубихте нишката вече.
66
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди години Линдън Ларуш-съветник на Рейгън-каза,че в САЩ има влиятелна международна престъпна организация ,чиято цел е да разрушат и СССР, и САЩ, и целия свят!В това число-политици,банкери,икономисти,финансисти,политолози,журналисти и интелектуалци- от Чърчил,Дълес,Бжежински,Кисинджър и Рейгън до Сорос,Буш и Клинтън, създали условия и въздигнали в управлението на соц.страните "партийно-номе-нкл-атурни" предатели,финансови престъпници,троцкисти и фашисти от типа на Хрушчов и Т.Живков!
65
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БПФЗа тези глупости явно се информираш от социалните мрежи, гъмжащи от хибридни руски войници лъже новинари. Само поради тази причина си изтрих профилите в социалните мрежи, обладани от руски простаци.
64
2
 
19
 
! Отговори
Hint преди 7 години
Така написана, статията е много забавна, с типично шведско чувство за хумор, но..... защо ли ми навява мисли, че скоро ще има SWEXIT?! Шведите засега стоят лоялни на Меркел, но засега!! В действителност Швеция и скандинавските страни винаги са следвали примера на Великобритания..... Само намеквам Just а hint
63
30
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственият начин за справяне със световния тероризъм е унищожаването на Русия. Помнете ми думата изчезне ли русия от географските карти след година ще изчезнат и терористите по света. Няма ислямски тероризъм, има само руски тероризъм практикуван от мюсюлмани русофили.
62
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно Карл Билд редовно пуши и съди по себе си
61
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Родните ватенки бяха много въодушевени от Тръмп в началото,който на приказки бе пръв приятел на Русия, но сега се видя че на дела не е така и всичко си е по старому както при предните президенти.
60
2
 
33
 
! Отговори
Помнете Кьолн. преди 7 години
Само си спомнете как масовите посегателства и изнасилвания в новогодишната нощ в Германия бяха съобщени дни след случката в новогодишната нощ, и то само защото ставаше дума за хиляди хора, и стотици засегната на централен площад в голям град!! А не е само Кьолн. Подобни случаи в същият ден има в Щутгарт, Мюнхен, Дортмунд, Билефелд и Дюселдорф. И сега разните традиционни медии, та и нашите, продължават да си мислят, че ако те не признаят или обявят нещо, то не е станало. Да, ама Не.
59
2
 
33
 
! Отговори
Малмьо преди 7 години
Бях в Малмьо през лятото на 2012 г. т.е. преди кризата в Сирия и нашествието от араби. Ами в Малмьо тогава видях толкова араби, колкото не бях виждал за цял живот. Половината град е Ал Малмьо. Швеция се арабизира и ислямизира от собствената си тъпотия.
58
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои давали нещо на Холивуд, Холивуд давали на теруристите, които пък лъжели, че са от Холивуд, да стават катастрофи по пътищата.Теруристите, обвързани с Холивуд!Теруристите виновни!
57
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Затова ли електрическата компания работеща в Малмьо официално обяви че спира да обслужва цял район в града, който е no-go зона, заради както каза шефа на компанията "Невъзможността да се гарантира сигурност за служителите" им? Затова ли Швеция вече е наричана столица на изнасилванията? Затова ли само в същият тоя Малмьо само за Август 2015 има 30 взрива на гранати и малки бомби? Проверете в Укипедия "List of grenade attacks in Sweden". Само миналата година са над 30. Срам за вас ДНЕС, позор!
56
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А онази женица (служителка) която наскоро е наръгана и убита с нож от 15 годишен унджубаец пак ли е измислица. Тук в Гърция всеки втори реезан смраад иска за Германия, а всеки трети и четвърти за Швеция и Швейцария.Той Тръмп не говори така без информация, но не е казал конкретно какво е станало и какво ще последва да стане.Швеция беше първата страна в която бягаха смраадовете от тук Гърция , преди 5/6години .Даваха им всичко там на тепсия.
55
13
 
5
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До luckyman -Да бе какви посредствени медии...Няма слава на Путин и Рассия и т.н. Друго си е Комсомольская правда и Красная звезда...Нъл тъй другарю???
54
8
 
32
 
! Отговори
От Джент, Белгия преди 7 години
Имам една "тайна" за вас - Тръмп е АБСОЛЮТНО прав за Швеция! Тук и вестниците дори не пишат за престъпления и тероризъм ако е замесен "бежанец" (а то винаги е или мароканец, или сомалиец, или иракчанин или подобен мюсулманин) от страх да не ги обявят за "расисти"! Цензурата в Западна Европа е по-силна от комунистическата преди 1989г.!