Тероризъм, за който само той знае: Тръмп озадачи Швеция

В страната терористичен акт не е имало от 2010 година
19 фев 2017 20:18,
133
Тероризъм, за който само той знае: Тръмп озадачи Швеция
Снимка: архив Reuters

Твърдения на американския президент Доналд Тръмп за голям инцидент в Швеция предизвикаха сериозно учудване в тази страна, предаде Асошиейтед прес.

По време на митинг във Флорида вчера Тръмп каза: "погледнете какво стана снощи в Швеция", докато говореше за минали терористични атентати в Европа. Не стана ясно какво точно имаше предвид той, а от петък вечерта няма никакви съобщения за сериозни извънредни ситуации в Швеция.

Изказването породи вълна от реакции в социалните мрежи в скандинавската страна днес, като в Twitter бяха публикувани стотици постове, а местен вестник излезе със списък на събития от петък, които, както изглежда, нямат никаква връзка с каквато и да било терористична дейност.

Говорителката на шведското министерство на външните работи Катарина Акселсон заяви, че правителството не знае за никакви "сериозни случаи, свързани с тероризъм", посочва БТА.

Шведските специални служби казаха, че няма никакви причини за повишаване нивото на терористична заплаха.

Бившият шведски министър на външните работи Карл Билд написа в Twitter: "Швеция? Терористичен атентат ли? Той какво е пушил? Въпросите са много."

Таблоидът "Афтонбладет" посвети статия на Тръмп днес със заглавие "Ето какво е станало в Швеция в петък вечерта, господин президент" и изброява на английски език събития, случили се в Швеция, сред които настаняване на мъж в болница с тежки изгаряния, предупреждение за лавинна опасност и полицейско преследване на пиян шофьор.

Потребител в Twitter написа, че "след ужасните събития снощи в Швеция ИКЕА разпродаде напълно това" и публикува измислено ръководство на компанията за сглобяване на "Стена по границата", посочвайки, че фрагментите за градежа й са изчерпани.

Последният атентат в Швеция беше извършен в столицата Стокхолм през 2010 г., когато швед, родом от Ирак, детонира две взривни устройства. Нападателят загина, но други хора не пострадаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До luckymanАз може и да съм ***, ама пред твоята русофилска простотия съм направо академик.
52
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До luckymanТова ли измисли бе руска шамандуро?
51
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво стана с изнасилената литовка от германските войници? Един голям руски фейк на който повярваха само нашите замаени русофили.
50
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До luckymanЕ кажи отворко какво се е случило в Швеция последните 48 часа, но без да ми цитираш лъжливи руски информации.
49
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не му обръщайте внимание на Тръмп, пак е гледал RT пък там всеки ден изнасилват стотици шведки германки, французойки и още какви ли не и то задължително, я араби, я американски войници, я германски войници в Литва. Така е когато вярваш на руските "новини" винаги предизвикваш смях у твоите събеседници.
48
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е ***!
47
2
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Евро не знам какви си ..ценности.Европата е тръгнала на ***.ната си,а и ние заедно с нея.
46
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дончо вече официално тая година изкуфя!
45
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е пълен кукуригалник, скаран е с географията, политиката, етиката морала и каквото още се сетите. Ако американците го търпят още 6 месеца ще имат сериозни последствия за сигурността си.
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГъГъгъъъъ "Тероризъм, за който само той знае:" ТОЧНО толкова колкото Швеция знае за ГЛУТНИЦИТЕ руски подводници около бреговете СИ.Даже хванаха една от 1вата световна ХаХахааааа
43
4
 
17
 
! Отговори
Халил Кхан преди 7 години
Кучето на исляма дето е дошло да цъка минуси и да плюе по Доналд Тръмп тук в коментарите да отида да си мир миризливите нозе, че е време за истинджа и вечерен намаз!
42
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е като РТ :))) Алтернативни новини сервира.
41
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълен *** е Тръмп. И ще го доказва още и още :)
40
6
 
31
 
! Отговори
Додо преди 7 години
Швеция е тероризирана денонощно от ислямските нашественици, позиращи за "сирийски бежанци"! Изнасилванията са вече норма! Но, не случайно оттам произлиза Стокхолмския Синдром - местното население си харесва изнасилвачите и си ги защитава! Всичко е в реда на нещата! Е, понякога може след изнасилването да отрежат и главата на "неверницата", както например направиха с Ерин Кранц- създателка на Фейсгрупа за толерантност към бежанците (потърсете в Гугъл Erin Krantz), но и това е нормално за шведите!
39
20
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Това е Тръмп - кумирът на yшанките. По-прaзноглав е и от нашия Радев.
38
3
 
8
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Е па може да е бил планиран такъв атентат,обаче са го отложили,а Тръмп не е бил уведомен да го извади от речта си....
37
5
 
27
 
! Отговори
Евротолерастин преди 7 години
Швеция? Тероризъм? Световната столицата изнасилванията?!? Ама моля ви се, исляма няма НИЩО ОБЩО с ... исляма!!!!!
36
1
 
10
 
! Отговори
HOLMES преди 7 години
IN SEHWAN - PAKISTAN!!! NOT SWEDEN!!!! 88 people were killed in a terrorist attack 2 days ago
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦРУ-то нещо са надушили, което братята шведи не са.толкова да не се учудват шведите.
34
8
 
9
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Да не мислите че САЩ и частност Тръмп много се интересуват от отделните европейски страни?Като изключим Великобритания и Германия(които се радват на по-особено внимание),всички други са в един кюп.Швеция-Швейцария,все тая!То всяка седмица някъде в Европа става атентат,пука ли му на Тръмп къде точно?