В Турция кипи трескава подготовка за вота у нас

Лидер на изселниците зове за подаване на заявления за гласуване
19 фев 2017 07:52, Красимир Ангелов
110
В Турция кипи трескава подготовка за вота у нас
Снимка: БТА

В дружествата на изселниците от България в Турция кипи трескава дейност за подаване на заявления от желаещите да гласуват на предстоящите парламентарни избори на 26 март. Както е известно, въз основа на броя на подадените заявления се определя и броят на избирателните секции на територията на Турция.

Председателят на изселническата организация на българските турци "Бултюрк" Байрам Чолакоглу заяви пред БТА, че подаването на декларации от изселниците в Турция е изключително важно.

Според него намаляването на секциите, специално в Турция, на последните президентски избори от 136 на 35 е силно несправедливо. "То е де факто ограничаване на демократичните права на тукашните избиратели. Поради недостатъчния брой на секциите в Турция, много хора не можаха да упражнят правото си на вот на президентските избори", каза той.

На президентските избори в 35-те избирателни секции в Турция гласуваха 39 000 избиратели.
Но Чолакоглу прогнозира, че на 26 март пред урните ще се явят около 40-50 на сто от избирателите с двойно гражданство в Турция, което означава близо 60 000 гласа. А той е категоричен, че 35 избирателни секции практически не могат да поемат такъв контингент.

"Ето защо е изключително важно да бъдат подадени колкото се може повече заявления за гласуване, за да се разкрият повече секции и да не се повтори картината на дългите опашки от гласоподаватели поради недостатъчен брой на секциите. За разкриване на една секция са необходими над 100 заявления. Нашите дружества помагат за подаване на заявления от повече хора", каза той.

Срокът за подаване на заявления за гласуване на изборите на 26 март приключва на 28 февруари. На интернет страниците на десетките изселнически организации са поместени формуляри за заявления, както и подробни указания как да бъдат попълвани и къде да бъдат подавани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правете сметка в каква "държава" живеем. Левски, ако ни гледа в момента, не знам какво си мисли
28
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Фронто Крайно време е в училищата да се учи турски език като втори,как в всички балкански страни езика на малцинствата се учи като втори а в БГ не,няма накъде да се въртите вече
27
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти за глупост на мен не ми приказвай,такива умници като теб които си удрат главата в килимчето и чакат да падне нещо от небето.Аз друго не разбирам като се чувствате такива, имате си държава,какво дирите тук.Какъв е този мерак ,седи в БГ,гласува за протурски измамници,говори помежду си на турски и за негло българите са незнам какви.*** хей ви турция бе наблизо,взимайте си аги-те и марш.Там си говорете на майчин си език,ходете си на джамии и прочее..
26
6
 
12
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Всички с Български паспорти които не знаят Български език трябва да подлежат на наказателно преследване. Образованието в Републиката е задължително и се провежда на Български език. Решено със закон. Който нарушава закона,влиза в затвора!
25
10
 
16
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
За да избираш и да бъдеш избиран в държавата България,трябва да си Б ъ л г а р и н! Логично,нали! Не 'български гражданин', а БЪЛГАРИН! То и аз съм гражданин на света,ама никой не ме кани да гласувам по световните форуми!
24
2
 
7
 
! Отговори
!!! преди 7 години
До дилема Не се чуди Б---я се превзема от вътре зн. Безкръвна операция!
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес в някакво русенско село двата мюмюнски клана си мерят силите.Агента Павел твърди че това било тест дали той или Сава са по-напред.Гледа ти.....
22
2
 
22
 
! Отговори
ss do 30 преди 7 години
напълно съм съгласен с теб ! Но освен секциите в Турция трябва да се затворят и в Англия,щатите,германия, русия и т.н. ! Хора които не живеят ТУК не трябва да определят моя и твоя начин на живот ! Те са си направили своя избор ! Не искам те да правят моя !
21
6
 
7
 
! Отговори
до Турчина преди 7 години
А ти що за квазимодо си,пишеш на кирилица, зовеш се турчин,искаш да гласуваш за турска партия(която не е турска а продажна) имаш БГ паспорт а милееш за Анадола.ДПС е частта от БКП за овладаване на путурестите,последния електорат е толкова *** че толкова години не го разбра.На ДПС не му пука грам за такива като тебе,вие ги набутвате на хранилката.
20
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вечно пияният комунист пак вие като куче заклещил опашката на съседна порта
19
1
 
14
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 години
Малко на брой секции, но добре организирани! Математиката показа, че избирателите там са гласували между 10 и 20 секунди на човек! Всеки ходил да гласува знае, че.това отнема поне минута! Та и да има, и да няма секции, шашмата е сигурна!
18
1
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Единственото което ме радва на тези избори, е че турците се делят и ръфат помежду си:-)А още повече ,че начело и на двете им партии са доказани агенти на нашите служби.
17
1
 
5
 
! Отговори
българофил преди 7 години
До Анонимен 13Съгласен съм с теб.Но с уточнението, че си забравил да пишеш в този списък и Русия.
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
7 най-добре е определил такива като "турчина "
15
4
 
26
 
! Отговори
Българче преди 7 години
До Турчина Именно това трябва да спре и то спешно иначе родината ни загива !!!! Ако си тулчин прав ти път за турция. Освен това не става дума само за турция ... става дума за всички държави по света. Отишъл да живее в САЩ или Канада или другаде и то от преди 30 години децата му не са стъпвали в БГ и нямат желание и той ще гласува ...Глас да имат сами тзи дето живеят тук !!!!
14
2
 
16
 
! Отговори
Пожар преди 7 години
На предните избори, за президент на РБ, вижте коя партия събра най-много гласове от Турция ! Явно пак за същата партия тече трескава подготовка..
13
3
 
28
 
! Отговори
Българка преди 7 години
Да отпадне двойното гражданство и без право на гласуване ако не са пребивавали 6 месеца в страната за година.Без право на гласуване и за неграмотните лица.Да се закрият турските партии защото те водят анти българска политика
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се гласува с данъчни декларации всичко ще си дойде на мястото!Ама на нашите политмаймуни не им отърва!
11
5
 
29
 
! Отговори
Циник преди 7 години
В Турция кипи трескава подготовка....- и всеки път си изповръщам червата , като се стигне дотам! В българската конституция е написано ЯСНО И НЕДВУСМИСЛЕНО - ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО Е СЪЗДАВАНЕТО НА ПАРТИИ - НА ЕТНИЧЕСКА, ИЛИ РЕЛИГИОЗНА ОСНОВА! Шепа долни мр*ъсници през 90те нарушиха Конституцията, и разрешиха създаването на отявлено антибългарското ДПС...и днес се нароиха ДОСТчета Евроромчета и не знам още какви недоносчета , които да ни казват как да живеем!Една от причините да се махна от Бългрия
10
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е да се забрани провеждането на избори извън страните от ЕС в които живеят българи.Не може ти да живееш някъде си по света и да ходиш да гласуваш и да ми определяш кой ще ни управлява,като ти самия от години не живееш в България даже и нямаш намерение да се върнеш а иначе имаш двойно гражданство.Имам предвид страни като САЩ,Канада,Турция,Австралия и т.н.А и това са излишни разходи за държавата.