Живот на две пресечки от кървавия фронт: Разказ от Авдеевка

Какъв е животът в 20-хилядния град в Донецка област
20 фев 2017 20:00,
42
Живот на две пресечки от кървавия фронт: Разказ от Авдеевка
Снимка: Bulgaria ON AIR

Авдеевка е само едно от селищата в Донецка област, които са подложени на постоянен стрес и жителите са в невъзможност да видят света през различни очи, освен през тези на войната.

20 000-ят украински град Авдеевка е на едва 30 километра северно от Донецк.

Според местните регистри в селото има 7000 сгради, 900 от тях обаче са пострадали от артилерийски обстрел през последните три години.

За животът на две пресечки от фронта разказва местният жител Андрюшко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 7 години
До кокоКоко гледаш клипа много внимателно 5 пъти, после прочиташ това дето си написал и търсиш грешката.Ако не се получи от първият път гледаш още 5 пъти клипа и пак търсиш грешка и ако и тогава не можеш да я намериш, направо спирай да пишеш и ходи да търсиш някаква физическа работа, щото с умствената до никъде няма да я докараш.
30
2
 
0
 
! Отговори
коко преди 7 години
Истината е че тъй наречените бунтовници разполагат оръдия и миномети в жилищни квартали и стрелят от там,нали трябва да си оправдаят заплатите.Когато украинците отговорят на огъня страдат мирните хора,не платената *** окичена от пропагандата с ореола на герои.Путин ако беше мъж щеше да окупира Донецк и да удари по масата-аз съм силния.Сега страдат невинни мирни хора.
29
2
 
5
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
И сега следва логичния въпрос. Коя е страната постоянно нарушаваща примирието в ДНР и ЛНР? Със сигурност това е самата Украйна избиваща собственото си население защото не желае да живее под украински флаг.Има ли данни тези снаряди да излитат от Руска територия? Разбира се че няма и не са показвани такива. Просто Украйна е една измислена държава, в която на власт са продажните фашисти от Бандера. 5 милиарда наля Обама и Хилари за този праврат с помощта на Сорос разбира се. Украйна без САЩ загива.
28
4
 
3
 
! Отговори
Слава Украине! преди 7 години
От мин 1.25 - "Не е проблем, че войниците стрелят от дворовете ни, проблемът е че ответният огън идва насам ..."Накратко - ако само ние стреляме, не е проблем да причиняваме това страдание на съседите отсреща. Слама Украине!
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Слава Укран !ти си украйнски неонацист ами *** там, какво правиш тук?
26
0
 
12
 
! Отговори
коко преди 7 години
До Слава Укран ! *** в жопу! В България се пише на български,като не ти харесва отивай да се майданосваш някъде на майната си,ебалник скапан!
25
2
 
6
 
! Отговори
SS преди 7 години
Много е интересно поведението на медиите в наши дни.По правило те трябва да са безпристрастни и максимално точно да представят събитията, като в случай на спор да дават право на всички заинтересовани страни да изкажат своето мнение.В случая клипа и статията показани в дадения контекст, създават впечатление, че едни хора страдат едва ли не без причина, а междувременно в точно същото положение са хората в град Донецк.Въпросът е ЗАЩО СЕ ПОКАЗВА СТРАДАНИЕТО НА ЕДНИТЕ, А ДРУГИТЕ ВСЕ ЕДНО ГИ НЯМА.
24
4
 
10
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
хубава пропаганда бунтовниците са сепараристи а бендеровските фашисти са герой
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция е в гражданска война и военни преврати 100 г. и губи най-много територия от всички държави,....Аман от писатели!!! Турция е държава едва на 95 години, няма как да губи територии от 100 години. И откакто е република само увеличава територията и населението си. Няма как да го знаеш като само писателстваш, а не и четеш понякога.
22
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статията е изключително "съдържателна". Разкажете и за лаиците по подробно кой и каквосе бие . Украинци срещу руснаци , кой кого провокира , населението за кои е , не е ли безумие хора с една вяра да се убиват..наистина ми е непонятно
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До юристКато ти гледам правописа, ми е ясно и що за юрист си.29733
20
1
 
5
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
20 000-ят украински град Авдеевка е на едва 30 километра северно от Донецк. Според местните регистри в селото има 7000 сгради. Кое е вярното?
19
6
 
2
 
! Отговори
РККА преди 7 години
До Ха,ха,хаааааааа...ХАААА ХАААА САМО ЗА 5 ДНИ ПРЕЗ КОМУНИЗМА ПРЕКАРАХМЕ ПРЕЗ ГРАНИЦАТА 500 000 ЕКСКУРЗИАНТИ С ***,ВЪРЗОПИТЕ И БОХЧИТЕ,АМА ТВОИТЕ СА БИЛИ ОТ ДОНОСНИЦИТЕ ЯВНО И СТЕ ОСТАНАЛИ...Е СЕГА ЯЖ МАМУЛЯ И ПОПЪРЖАЙ ТУКА ...
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха,ха,хаааааааа...Турция е в гражданска война и военни преврати 100 г. и губи най-много територия от всички държави,
17
22
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
500-г. ПОД ВЛАСТТА НА СУЛТАНА ----НИЩО НЕ СА ПРЕД 50-г. КОМУНИЗЪМ!!!!ТУРЦИЯ --ДНЕС Е ВЕЛИКА СТРАНА .....А,.КЪДЕ Е ИЗОСТАНАЛА И ЖАЛКА РУСИЯ С "ВОЕНЩИНАТА" си и ПРИМИТИВНАТА СИ ИКОНОМИКА...??!!БЪЛГАРИЯ---НИЩО ДОБРО НЕ Е ВИДЯЛА ОТ РУСИЯ....САМО БЕДНОСТ,ГРАБЕЖИ , ,,КОМУНИСТИЧЕСКИ ГНЕТ И .....МУЖИШКИ ПРОСТОТИЙ!!!!
16
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажете нещо и за другата страна на фронта. Кажете какво търсят украинските танкове в междублоковите пространства. Май се крият зад гърбовете на цивилните.
15
7
 
30
 
! Отговори
РККА преди 7 години
ако този сайт го имаше преди 140 год,за боевете на Шипка щеше да излезе със заглавие,,Български сепаратисти и руски окупатори срещу законната османска власт,,.....
14
23
 
8
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ УКРАЙНА преди 7 години
РУСКИТЕ БАНДИТИ НЕ ТРЯБВА ДА ЖИВЕЯТ!
13
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственият начин е да се даде оръжие на украинската армия и да разчистят територията си. *** има достатъчно земя за Рузки мир, повече не им трябва.
12
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Авдеевка е в украинския сектор и хората на Захарченко я обстрелват.Малко се поинтересувайте как стоят нещата.