Посланикът на Украйна: Западът да засили натиска над Русия

Санкциите ще я принудят да изпълнява споразуменията, каза Балтажи
20 фев 2017 11:20, Елка Василева
173
Посланикът на Украйна: Западът да засили натиска над Русия
Кадър: Bulgaria ON AIR

Западът трябва да засили дипломатическия натиск върху Руската федерация, която от самото начало не спазва международните споразумения. Това каза посланикът на Украйна в България Микола Балтажи в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Според него най-правилното поведение на Европа и САЩ е да се засилят санкциите, защото те са един мирен инструмент, който ще принуди Русия да изпълнява споразуменията си.

"От днес трябва да започне примирието, за което се договориха министрите на външните работи от Нормандската четворка в Мюнхен. Дано работи, но аз не храня големи надежди, защото всички наши опити да се възстанови мирът бяха неуспешни", заяви Балтажи по повод предложението за прекратяване на огъня в Източна Украйна от външните министри на Германия, Франция, Русия и Украйна.

Балтажи посочи, че опитите досега са се проваляли, защото Русия и контролираните от нея боевики не искат да спазват задълженията си.

"А обратно - те обвиняват в това украинската власт", подчерта посланикът в студиото на Симеон Белев и Лора Инджова.

Посланик Балтажи изтъкна пред Bulgaria ON AIR, че Киев държи на мирно регулиране на конфликта и пътят трябва да върви чрез преговори и дипломация.
 

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
15
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
Руските разбойници чрез техният главатар Путин обещали на Тръм да си върнат дълга по ленд-лиза от 2-рата световна война, ако САЩ им махнели санкциите. Явно зора в разбойническата бърлога е много голям.
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОРОШЕНКО (ИСТИНСКА ФАМИЛИЯ - ВАЛЦМАН -евреин) Е ГОЛЯМ КРАДЕЦ
39
0
 
9
 
! Отговори
H преди 7 години
ДЯДО ОБРАТНО В УКРАЙНА
38
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Посланикът на Украйна метна 20 бона на ало-апаши, щял да лови зелени човечета
37
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
украйна е руска територия окупирана от западния фашизъм
36
27
 
2
 
! Отговори
Токтай преди 7 години
Долу руската тирания в Крим и Казан!
35
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
санкциите правят от русия все по силен световен лидер.престъпния запад вече има непобедим и безпощаден противник поддържан от всички нормални хора на света.да живее русия
34
23
 
2
 
! Отговори
Хмелницки преди 7 години
Да живее свободна Украйна! Долу кацапите - алкохолици!
33
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябват сериозни санкции за Украйна. Властта в Киев е главният виновник за ситуацията. Докато Порошенко и сие не започнат стриктно да изпълняват Минското споразумение - санкции до дупка. Ама там има други интереси и затова се прибягва до дежурните двойни стандарти. Важното е да има назован виновник.
32
2
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Стига са го показвали по медиите този! Колко си е платил да ми разваля настроението сутрин? Защо не показвате картина и не информирате за протестите от вчера в Киев против Порошенко на националистите? Летището е блокирано от тях, за да не могат да бягат министрите.... Тая страна се разпада, а той продължава като стара изтъркана плоча... Що не обясни нещо за изстреляните над 150 ракети "Точка", повечето от които по граждански обекти?
31
2
 
20
 
! Отговори
... преди 7 години
Санкциите дават резултат. Тежкият и тромав локомотив на руската икономика набира скорост.
30
1
 
25
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
"Едно си знае баба, едно си бае" .. тези хохли са безкрайно нагли, пък и страдат от някаква политическа шизофрения! ВСУ и тербаните упражняват всекидневен терор над жителите на Донбас и имат наглостта да обвиняват ДНР и ЛНР!? Да обстрелваш мирното население с ОТР "Точкта-У" /9К79/ си меко казано геноцид над рускоезичното население. Населените места около Донецк са направо помляни /справка -кадри от Ю туб/ от украинските "Градове", "Гвоздики" и "Акации" и те тръгнали да се жалват!??
29
4
 
24
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Напред с братска Русия! Този посланник не е никой, че да изказва такива мнения.
28
5
 
7
 
! Отговори
Свидетел преди 7 години
До Дидо 30,Кои са тия "древни" времена бе, слабограмотнико?! 1783 г.? И още 100 години да разгонят татарите и да го позаселят що годе. С Потемските (бутафорни) деревни! Учи, фекалнико, учи! Откъде се пръквате изобщо такива?!
27
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименпутин е фашист!
26
1
 
22
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Тоя явно ни има за ид***ти!Да си оправят сами кашите,дето забъркаха!Щом обещаха Крим на американците(за бази),естествено че ще го загубят,просто Русия спря да отстъпва!Колкото до Донбас,с тея непрекъснати обстрели окончателно загубиха хората там за Украйна-вече не щат и да чуят за нея!А произвола на ВСУ в останалата част на Донбас(Славянск,Краматорск и пр.) ще накара и тия райони да искат отцепване!Бита карта е Украйна,сами се закопаха и не ни трябва беля с тях,май****та им!
25
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крим бил руски от древни времена, абе руски циркаджии Вие на училище ходили ли сте
24
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам познати от Виницка област, цялата е православна, наскоро гледах репортаж от там, униятски свещеници ( с всички атрибути на католицизма ) водеха литургия (католическа),а млади *** благоговейно отговаряха с нацистки поздрав. Тези яко подменят историята и промиват съзнания !
23
2
 
23
 
! Отговори
майорски преди 7 години
абе теа все още ли си мислят че ще си върнат Крим ????Те един Донбас не можаха да си върнат ....И за Санкцийте .....и какво като ги продължите !!!??? До сега нещо промени ли се в Русия освен че Руснаците се обедениха около Путин още повече .... и намразиха Запада който им донесе бедните 90-те години ...и демокрация ....Санкцийте не работят , Крим е руски събект ! Украйна да се федерализира ..като Германия Швейцария Австрия и един куп труги европейски държави !Това е истината !
22
1
 
25
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
До Анонимен 23Много си невеж ни познаваш историята на Крим ни си я чел ама приказваш .Чудя се как имаш наглостта да пишеш обиди за Русия. Ами Крим си е руски от древни руски времена до 1954г . Все едно да не сме се борили Балканската война да си върнем поробените 500г от турците територии. Или с Косово случаят.