Посланикът на Украйна: Западът да засили натиска над Русия

Санкциите ще я принудят да изпълнява споразуменията, каза Балтажи
20 фев 2017 11:20, Елка Василева
173
Посланикът на Украйна: Западът да засили натиска над Русия
Кадър: Bulgaria ON AIR

Западът трябва да засили дипломатическия натиск върху Руската федерация, която от самото начало не спазва международните споразумения. Това каза посланикът на Украйна в България Микола Балтажи в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Според него най-правилното поведение на Европа и САЩ е да се засилят санкциите, защото те са един мирен инструмент, който ще принуди Русия да изпълнява споразуменията си.

"От днес трябва да започне примирието, за което се договориха министрите на външните работи от Нормандската четворка в Мюнхен. Дано работи, но аз не храня големи надежди, защото всички наши опити да се възстанови мирът бяха неуспешни", заяви Балтажи по повод предложението за прекратяване на огъня в Източна Украйна от външните министри на Германия, Франция, Русия и Украйна.

Балтажи посочи, че опитите досега са се проваляли, защото Русия и контролираните от нея боевики не искат да спазват задълженията си.

"А обратно - те обвиняват в това украинската власт", подчерта посланикът в студиото на Симеон Белев и Лора Инджова.

Посланик Балтажи изтъкна пред Bulgaria ON AIR, че Киев държи на мирно регулиране на конфликта и пътят трябва да върви чрез преговори и дипломация.
 

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за Бандерланд ли говори тоя?
20
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин подписа указ който признава паспортите на Днр и Лнр а тоя *** нека си плямпа глупости още ща Крим
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
към списък ада добавим и Македония на България
18
0
 
22
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
Балтаджи първо да си припомни каква му бе позицията по време на Янукович който го назначи за посланик. А тя беше приятелство с Русия. А днес първи русофоб в услуга на Порошенко е как стана така бе Балтаджиев кажи си па подай оставката и си *** . Ама да служиш по изгода е службогонство. А Русия има право над Крим той е бил нейна територия до Хрушчов.
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Косово на Сърбия, Кипър на Гърция, Крим на Русия, това е истината !
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйна ! Няма такава страна вече
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асене, с тази *** да не сте рода? Е го, на - и той ***, и той боядисвал паметници.
14
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руският дълг към американские евреи по контракта Джойнт от 1926, на момента надхвърля 400млрд долара и по същество е неплатим. По този договор, обаче Крим е гаранция в залог. В тази светлина можем да разгледаме целият процес "Кримнаш", сирийската касапница и дестабилизацията на Турция, която при гигантският си външен дълг ще върви към грандиозен фалит. Ако полосата между Крим и Израел се обезлюди и населението се подтикне към емиграция, създаваме Велик Израел.
13
0
 
29
 
! Отговори
Вицепремиерът преди 7 години
А помни ли някой откъсването на Косово от СР. Югославия 1999г с терористична война с подкрепата на САЩ. Сега САЩ тръби "Върнете Крим на Украйна" . Е как става така че САЩ искат да се откъсват територии от Югославия и цяла война с бомбардировки на НАТО направи и то исторически сръбски земи се откъснаха а една територия каквато е руски Крим са против откъсването и от Украйна. Значи има признак на двоен стандарт.Как Слободан Милошевич бе предаден на трибунала в Хага по искане на САЩ а Порошенко не
12
0
 
31
 
! Отговори
Вицепремиерът преди 7 години
До ПрофесорЗловонието ти гнусно е излишно. Целият свят знае истината че Крим е исторически руска земя а не украинска и санкциите са без повод. За това ще отпаднат. Редица държави не подкрепиха санкциите и признаха Крим още отначало на присъединяването - Виетнам Монголия Северна Корея Индия Китай Мароко Сирия Алжир Ливан Бенин Сомалия Беларус . Факт е че Крим е присъединен в разрез с националните интереси на РСФСР 1954г е даден на Украйна. Запада носи вина за откъсването на Косово от Югославия.
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лавров заяви, че руските контрасанкции няма да бъдат прекратени, докато запада+укропия не изпълнят споразуменията от Минск-2.Агенция Мудис завчера повиши кредитния рейтинг на Русия на стабилен.А вие, укри, как сте? Има ли глад и студ при вас? Седите ли пред здраво заключената европейска врата? Готвите ли се "за земята" по думите на кмета на Киев?
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Украйна трябва да изясни собственият си бардак, преди да изисква. Не можеш да искаш някой да налага санкции, когато ти самият не правиш това, защото не отговаряло на интересите на Ахмедов или някой и друг олигарх. Украйна или ще остане олигархическо-средновекавна, както Русия, или не. Това трябва да решат те. Ние впрочем също! Крим е историческо българска територия, а не руска. На момента документално е 100% еврейска.
9
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
няма такава дьржава украина крим от векове е руски вьн нато от балканитеи черно море аз искам мир не искам воина с русия русия не ми е враг а виес вашите просташки приказки
8
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да се засилят санкциите ако някой вярва че Русия ще върне Крим значи вярва в таласъми.Крим е забравена тема.Да се разберат поне за двете воюващи републики да няма повече излишно убити хора...
7
4
 
32
 
! Отговори
илюминат-ренегат преди 7 години
Този е луд!Не ми е ясно той какво печели от санкциите?Ми те тези "санкции"по скро укрепват руската икономика.Алсолютен *** и гъзолизец!Иначе е кръгла нула!!!
6
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На този дори и пред снимката му да поднесеш дрегер, пак ще даде показание.
5
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяхте обективна медия, щяхте да поканите в студиото и руският посланик. За да се видят и другите гледни точки. А този досадник, всяка седмица грее по студията.
4
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тоз е нормално да говори така, защото ще го отзоват, а върне ли се там ... не е ясно какво ще стане с него. Но не разбирам, защо не го попитате кои и колко от задълженията поети от Украйна са спазени и изпълнени?Мята голословни твърдения и Вие му давате трибуна?!До какво доведоха санкциите наложени на Русия, та иска да се засилят? Решиха ли проблемите на украинците, които си създадоха сами ... е с помощта на САЩ де?!
3
50
 
9
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Само санкциите ще обезсилят злото джудже в Кремъл.
2
3
 
38
 
! Отговори
Вицепремиерът преди 7 години
Много тъпо човече е този Балтаджи - направо блюдолизец - да си припомни кой го назначи за посланик а това бе президентът В.Янукович . Но санкциите ще отпаднат защото Русия е в правото си да защити своя историческа територия каквото е полуостров Крим . Ясно е че Крим е част от РСФСР до 1954 когато по стратегически причини (необходимост цялото черноморско крайбрежие военно да е подчинено на одески военен окръг) той бе предаден на Украйна.А западът не прав защото той знае как откъсна Косово отСРЮ.