Посланикът на Украйна: Западът да засили натиска над Русия

Санкциите ще я принудят да изпълнява споразуменията, каза Балтажи
20 фев 2017 11:20, Елка Василева
173
Посланикът на Украйна: Западът да засили натиска над Русия
Кадър: Bulgaria ON AIR

Западът трябва да засили дипломатическия натиск върху Руската федерация, която от самото начало не спазва международните споразумения. Това каза посланикът на Украйна в България Микола Балтажи в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Според него най-правилното поведение на Европа и САЩ е да се засилят санкциите, защото те са един мирен инструмент, който ще принуди Русия да изпълнява споразуменията си.

"От днес трябва да започне примирието, за което се договориха министрите на външните работи от Нормандската четворка в Мюнхен. Дано работи, но аз не храня големи надежди, защото всички наши опити да се възстанови мирът бяха неуспешни", заяви Балтажи по повод предложението за прекратяване на огъня в Източна Украйна от външните министри на Германия, Франция, Русия и Украйна.

Балтажи посочи, че опитите досега са се проваляли, защото Русия и контролираните от нея боевики не искат да спазват задълженията си.

"А обратно - те обвиняват в това украинската власт", подчерта посланикът в студиото на Симеон Белев и Лора Инджова.

Посланик Балтажи изтъкна пред Bulgaria ON AIR, че Киев държи на мирно регулиране на конфликта и пътят трябва да върви чрез преговори и дипломация.
 

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
11
 
35
 
! Отговори
ivo преди 7 години
Rusiq nikoga ne pada na kolene!!!!!!!