1,4 млн. деца в 4 страни застрашени от гладна смърт

Те живеят в Нигерия, Сомалия, Южен Судан и Йемен
21 фев 2017 10:47, Елка Василева
32
1,4 млн. деца в 4 страни застрашени от гладна смърт
Снимка: архив, Reuters

Близо 1,4 милиона деца в Нигерия, Сомалия, Южен Судан и Йемен може да умрат от глад тази година, съобщи Детският фонд на ООН (УНИЦЕФ), цитиран от Франс прес.

В Йемен, където от близо две години се води гражданска война, 462 000 деца страдат от сериозно недохранване.

Броят на недохранените деца в Нигерия, където вилнее ислямистката групировка "Боко харам", е 450 000.

В Сомалия заради сушата 185 000 деца са застрашени от глад, а до няколко месеца броят им ще достигне 270 000, предупреждава агенцията на ООН.

В Южен Судан над 270 000 деца страдат от недохранване, а в щата Юнити, където живеят 20 000 деца, вчера бе обявено състояние на масов глад.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина е жалко, но призивите за подпомагането им всъщност апелират да късаме от залъка на нашите деца.ние се омъжваме и женим едва когато можем да изхраним поне едно дете, а някои от 12-13-годишна възраст започват да раждат и го правят докато могат, макар че дори себе си не могат да изхранят.Такива статии ми звучат като: *** създава проблеми без да мисли. Хайде сега ти да потърпиш лишения, за да поощрим глупостите му и да го стимулираме да продължи да създава и възпитава себеподобни!
25
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
На всички тях родителите им мислят за идване в ЕС - чули са че са ги поканили
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи е замесен човешкия фактор в тези държави,само в Сомалия защо е суша като граничи с море и океан,ама и там са едни пирати дето ги мързи да хванат лопати.
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбира се че е по-умно да им се дават пари за оръжия.Когато се избият достатъчно много и достатъчно дълго ще осъзнаят,че човешкият живот има стойност а не е отпаден продукт на кефът от сексът.Човек се учи от добри и зло.Умните се учат от добро.Тъпите от зло.
22
1
 
6
 
! Отговори
МУСАка преди 7 години
Природата си знае работата.
21
5
 
2
 
! Отговори
venix преди 7 години
нахранете гладните! по-умно ли е да се дават пари за оръжия?! ***!
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Западните либерасти вместо да отделят пари за заселване на ЕС със здрави мюселмански младежи,да отиде помогне на истинско нуждаещи се деца.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господа,опомнете се подменят ви дневният ред.97% от българите мизерствуват. Българката,дъщеря ви,детето ви проституира за да не умре гладна,а вие ни занимавате с инкибатора на африкански терористи, които не знаят какво е сметки за ток вода храна и тн защото фондации на Гейтс и Рокфелер им доставят с ВаШиТе пари всичко безплатно.Вие сте подложени на геноцит,а ви занимават с Африканци.
18
2
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
левундерите и филантропите да им берат гайлето, мен не ми дреме
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Oт тези, умрели от глад африканци, сплитащи крака от глад гори цяло Харманли и цяла Европа.Изкуственното преселеное и размножение на тази плака от ислямофашисти и чисти *** е на път да изтрие Европа , старият континент ,а който работи за това работи за смъртта и унищожението на децата си и бялата раса.
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодарение на американски филантропи населението на Африка от 300 милиона е 2 милиарда. За период около 60 години. Разбиха се да им подаряват храна и лекарства. Така че не ми обяснявайте колко оръжие продавали в Африка.Ако продават 5% оръжие колкото подаряват храна и лекарства отдавна нямаше да има африканци.Пък те увеличават населението с 800% за 50 години.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вместо да им се продава оръжие, можеше трактори и комбайни да им се дават и да им се строят болници и училища.Само че не е това целта на хуманисти като Сорос, а напротив да воюват, разрушават, подчиняват и печелят от смъртта и страданието на хората и да унищожат християнската цивилизация, като я заменят с дива и примитивна религия, изповядвана от *** зомбирани роботчета.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От една страна сте прави наистина трябва да се ограничи размножаването на примитивни нации с определена религия, светът е пренаселен, а ресурсите са на изчезване.От друга страна само за мандата на Обама САЩ са похарчили около 10 ТРИЛИОНА долара, за да водят войни в Либия, Сирия, Ирак, Афганистан, Йемен и пр.С тези пари, вместо да се убиват хора, да се разрушават държави и да се предизвиква бежанска криза в Европа, можеше да се подпомогне на тези държави за да могат там хората да живеят нормално с условие да се ограничи раждаемостта и да се цивилизоват. Вместо да им се продава оръжие, може
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NE pomaGAM NA MEN koi mi pomaga?
12
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не могат да мислят затова е така.Първата им работа след навлизане във фертилна възраст е да почнат да правят деца.3,5,10,20.30. Няма спирка.Имаше някакъв с около 200 деца от 80 жени.Пак от такава умираща от глад държава.В този сайт го бяха писали.Не мислят да спират увеличават производството и въобще не им пука това,че тия деца ще гладуват.Е,очевидно не гладуват защото ако го правеха щяха да измират с милиони.А те се възпроизвеждат по-бързо от всякога.Просто си играят с вашите чувства и добрина.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За жалост етноси чиято единствена цел е размножаването, еволюционно трябва да отпаднат от играта.
10
2
 
15
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Тези четири страни нямат ли си правителства? не са ли те държавата, която трябва да помисли за това? Сомалия - полудържава в която царства племенната общност от ислямисти, прехранващи се със пиратство и кражби. Йемен: държава управлявана от избираем президент. На теория е република, на практика е ислямски халифат. И другите са подобни. Е, питам аз: щом народите в тези държави им харесва да живеят така, защо трябва ние да ги изхранваме? А ако не им харесва: нека сами си оправят държавата.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ПОСОЧЕНИТЕ СТРАНИ ПОПУЛАЦИЯТА НА ПОЛУМ***МНИТЕ Е КАТО НА НАШЕНСКИТЕ ИНДИЙЦИ!АКО УМРЕ НЯКОЕ ВЕДНАГА ГО ЗАМЕСТВАТ ДВЕ НОВИ!ТЕ ДАЖЕ И ШИМПАНЗЕТАТА СИ ПРАВЯТ 1-2 ДЕЦА ЩОТО ТОЛКОВА МОГАТ ДА ОТГЛЕДАТ..А БРАТОВЧЕДИТЕ ИМ НЕ СА ТАКА
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жал ми е за децата, но за съжаление родителите им са като плъхове - колкото повече им се помага, толкова повече се плодят. Не е нормално да създаваш деца, на които не можеш да осигуриш дори храна.Така че ако се помага, то помощта трябва да е обвързана с условие - доброволна стерилизация, щом вече имат 2-3 деца. Не може просто да създават деца, които ще са нещастни и да вменяват вина на целия свят за собствената си безотговорност
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво сме виновни ние, че тарамбуките раждат безконтролно и необмислено? Кофти за децата, но така ли трябва да е за в бъдеще ? Едни раждат, други ги гледат....... Я фък оф