Германия увеличава армията си до 200 000 войници

Цивилният персонал ще надхвърли 61 000 души
21 фев 2017 21:30, Анисия Иванова
36
Германия увеличава армията си до 200 000 войници
Снимка: Reuters, архив

Германските въоръжени сили планират да увеличат до 2024 г. броя на професионалните войници до 198 000 поради нарасналите си задължения, съобщи днес министерството на отбраната, цитирано от ДПА.

В края на миналия месец в Бундесвера са служели 178 000 човека. Германските въоръжени сили планират да увеличат числеността и на цивилния си персонал, която ще надхвърли 61 000 души.

"Към Бундесвера се предявяват искания, каквито никога не е имало преди", заяви германската министърка на отбраната Урсула фон дер Лайен.

След края на Студената война числеността на германските въоръжени сили беше съкратена. Миналата година обаче министерството на отбраната обяви, че слага край на тази политика.

Планираните увеличения може да предизвикат сериозна обществена реакция, отбелязва ДПА. В момента в страната се водят дебати за засилващите се ангажименти на Германия в областта на отбраната, пише БТА.

Правителството на новия президент на САЩ Доналд Тръмп поиска партньорите от НАТО да увеличат финансовия си принос към колективната отбрана. Съединените щати предупредиха, че в противен случай ще намалят ангажиментите си в сферата на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До европа 28:))))) MNOGO ME RAZSMQ. TAKA KAZVAHA I GARCITE TI ILI SE BAZIKA6 ILI SANUVA6
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, чак пък армия? Охранителни фирми пазят момчетата да спят спокойно. Наряд не дават.
20
0
 
0
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Аха вас из лос ??? Бите ????
19
17
 
8
 
! Отговори
европа преди 7 години
Някои хора живеят в миналото.Днес,2017 НАТО е най мощната,модерна,развита,многочислена и опасна армия в света.Просто никой не може да се изправи срещу НАТО.България е част от НАТО,тоест никой не може да нападне България,абсолютно никой.
18
1
 
5
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Някои хора са скарани с историята и военното дело. Е верно ако руснаците не бяха получили храна, оръжия, самолети и камиони от съюзниците, не се знае дали нямаше да ги сгънат. Може да се гадае.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изобщо нямаш познания за войната! Вземи се образовай.
16
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде беле русия 2 години след влизането в сталинград? Когато Англия сама води война с хитлер цели 2 год?!?!? Русия никога нямаше да спечели войната без Англия и САЩ. Забравете го тоя филм. Войната се обръща след масови бомбандировки на САЩ и хилядна пехота и техника.
15
4
 
17
 
! Отговори
на война срещу Русия преди 7 години
НАТО предупреждава Русия? С война ли? Който тръгва на война срещу Русия, завършва или със самоубийство (Хитлер), или с героична смърт (Сталинград).
14
19
 
12
 
! Отговори
ДИТЕР РАИХ преди 7 години
Германия се възражда. Германия се надига и на ращата ще им затреперипод краката. Няма да е далеч времето ,когато ВЕЛИКА ГЕРМАНИЯ ще създаде собстевонядрено оръжие и ще разкаже играта на руските пияници и хамериханските евреи Хаил Хитлер.
13
0
 
19
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Да се обяснява кой е по най е безсмислено. При евентуална ТСВ няма да има кой да обяви победителя. Край на човешката раса. През 90те на миналия век света за пръв път от много време беше тръгнал по правилния път. Унищожиха се хиляди ядрени бойни глави. Сега всички се побъркаха. Кошмара въоръжаване започна отново. Да ви питам и от двете спорещи страни , като се надъхвате кой бил по силен, това дали ще има значение след първата гръмнала атомна бомба. Интересите на великите сили струват ли си риска?
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 12 Какви 4 фронта ?Истинския фронт им е бил на изток,където редом с германците се бият и италианци,унгарци,румънци,хървати и босненски мюселмани,словаци,холандци,норвежци,финландци ,включително ,руснаци и украйнци /бивши пленици или дезертьори/.Да в първите дни на войната германците изненадват СССР и повечето им самолети в Украйна и Беларус са унищожени още на летищата,но Съветския съюз е с огромен потенциал и ресурси и произвежда други дори по-добри.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 13 А не трябваше ли да са три Атомните бомби ?сега баба ти и дядо ти щяха да са по тихи, като са ти преподавали руска история
10
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 10 Смешнико Германия се бие на 4 фронта + Африка?!? САЩ ги удрят с хиляди самолети и военни части ?!?!Ако Войната беше само с русия....бяха свършили за 5 месеца. ***.Хитлер има хиляди кораби и подводници в атлантика.. русуя има ху и. ВВС-а на русия е унищожен за 3 дена от луфтханзе.
9
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
- Англия създава първия Радар - Германия и САЩ са лидер в военната тактика с минимум жертви и масово поражение.- Япония измислила ред постижения през войната- САЩ по късно първото глобално позициониране GPS И т.н. схванахте ми мисълта можеби велики пияници.
8
12
 
16
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Алоууу, швабите в Москва и Ленинград влезнаха ли? Ми не. А Иван измарширува ли в Берлин? Хаха. Така чеее. Мислите ли че янките щяха да смачкат Вермахта ако не беше смазан преди това от Ред арми
7
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците са пълен ***. Тука тея дето реват са или объркани деца или побъркани пенсии.- Германия прави първия реактивен самолет- Германия пуска първите ракети на среден обсег- Сащ пускат първата Атомна бомба -оръжие невиждано до този момент.- САЩ правят най добрите боеспособни кораби и подводници Какво точно е направила ввликата ви русия освен да даде 25 милиона жертви, защото просто е НЕбоеспособна.
6
7
 
12
 
! Отговори
Кенеф Бузлуджа преди 7 години
Малко неща могат да наплашат комунистическите ***, така както възможността Германия да се ремилитализира. Космически ракети, Първите опити за създаване на ядрени бомби, MP40 истинския предшественик на Калашников и още много други открития, но е нормално защото злобата в другите коментари е породена от Страх.
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано има оцелели да им разкажат , какво е руски плен.
4
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради русия напрежението се вдигна прекалено много! Ониу джудже трябва да се кротне малко преди да е станало късно и да няма връщане назад. Не знам какво дири в Украйна и защо се репчи със всички, но накряя пак руския народ ще му плаща цената.Да си гледа държавата ... другото ще се успокои.
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Недокомплекта е от незапълнената квота за гейове. Много скоро ще ги изпратят да видят къде почиват дядовци те им. Еднопосочно.