Русия ще разчита на неядрени сили за възпиране

Шойгу: Руската намеса в Сирия спря цветните революции!
21 фев 2017 22:30, Елка Василева
125
Русия ще разчита на неядрени сили за възпиране
Снимка: архив, Reuters

Развитието на руските ядрени сили остава главен приоритет за страната, но армията все повече ще разчита и на конвенционалните оръжия като средство за възпиране на всяка агресия, каза министърът на отбраната генерал Сергей Шойгу, цитиран от Асошиейтед прес.

Шойгу отбеляза, че такива оръжейни системи като крилатите ракети с далечен обсег "Калибър" на борда на бойни кораби, крилатите ракети с далечен обсег на стратегически бомбардировачи и наземно базираните ракети с малък обсег "Искандер" ще играят нарастваща роля като неядрено възпиращо средство. Всички те могат да носят както ядрени, така и конвенционални бойни глави.

Тези нови ракетни системи направиха бойния си дебют в сирийския конфликт, където се представиха добре, подчерта руският министър на отбраната.

Шойгу говори на Общоруския младежки форум на тема "Международно военно-политическо и военно-икономическо сътрудничество: съвременни тенденции", който се провежда в Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО).

Руският министър на отбраната отбеляза, че военни кораби на НАТО с ракети на борда вече по-често се появяват в Черно море и че страните от Алианса са активизирали разузнавателната си дейност край руските граници.

"За 10 години общото количество на полетите на разузнавателната авиация на НАТО покрай нашите граници е нараснало почти трикратно, а покрай югозападните райони на Русия - осем пъти", посочи той.

Според Шойгу руската военна намеса в Сирия е позволила да бъде пресечена веригата от "цветни революции в Близкия изток и Африка".

"Важно е да подчертаем, че ние не само унищожаваме терористите на територията на Сирия и освобождаваме тази държава от тях, но и решаваме друга важна задача, като не даваме на екстремистите да проникнат в нашата страна", каза той.

Руският министър на отбраната отчете, че вълната от "цветни революции" е ново явление на международния живот, което има негативни военни, политически и икономически последствия в различни райони на света, предаде ТАСС.

Тя предизвика сериозни изменения в световната политика, в разположението на силите в света като цяло и по региони, посочи Шойгу.

"На Запад те се разглеждат като начин за разпространяването на демокрацията, изразяващ се в ненасилствено сваляне на "недемократични режими". Военният анализ на събитията в Близкия изток и в Северна Африка обаче позволява да се твърди обратното - факторът военна сила е неразривен елемент от "цветните революции", подчерта руският министър на отбраната. Според него този фактор присъства във всички етапи на тези "революции" и предизвиканите от тях вътрешни национални конфликти. Той обясни и как става това.

"Отначало военният потенциал на коалиция от страни, организиращи свалянето на неудобно правителство, се използва за открит натиск върху него. Целта на този натиск е да не се допусне използването на силовите структури на държавата за възстановяване на законността и реда. После, с разгръщането на военни действия от опозицията против правителствените войски чуждите държави предоставят военна и икономическа помощ на метежниците", посочи Шойгу.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
2
 
! Отговори
Колио преди 7 години
От службите.Ако бе работил в службите на Сталин тои щеше да те разстреля за нрекъдърнос на секундата.Да сравняваш промишления потенциал на Русия с която и да е държава в света е смехотворно Европа няма потенциала на Русия не Япония.
20
0
 
6
 
! Отговори
Колио преди 7 години
До руски смешковци.Когато 29 Ка се кара от Руски пилот на американците хич не им е смешно по скоро им е жьлто.Тия дни Сигорно пак е раскарат някоя не вьоражена 22ка педесе годишна из черно море и ще замерише да Варна.
19
5
 
2
 
! Отговори
от службите преди 7 години
Господа искам да ви обърна внимание на следния факт,забелязвате ли в новинарските сайтове които следим един постоянен всекидневен поток от новинки от братска Русия някой път новините са стари от години но представени като нови,друг път са преписани от руски дезинформационни сайтове,но потоко от новини е налице.Опитват се да ни представят Русия като някаква държава която има световна тежест и представлява нещо на световната сценаА всъщност стопанската и производствената мощ на Путин е толкова нищожна че ако се обединят Южна корея и Япония и ще ги сломят със производство технологии и висококачес
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На какво ще разчита Русия?!За какво?Никой не я напада.Русия напада другите държави.Няма толкова пияни като руснаците - все си търсят войни и врагове ...
17
6
 
3
 
! Отговори
Колио преди 7 години
До скунс -одеклона.Фалшивите новини не идват от Русия а от ЕС и САЩ.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вътрешните проблеми немогат да бъдат решини от един човек за 4 год. Проблема е посъвместен и манталитетен. За тези 800 това беше по скоро идречение на ПР-ите , не са умен човек като царя. Той мн добре знае че манталитет се лекува десетки години:)
15
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските калибри имат избирателно поражение. Първо ше избият русофобите. После ще избият русофилите. И ще останем само ние българофилите дето сме емигрирали на запад. :)
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не взеха те понежи си голям капацитет и 10 год вече печелят акулите от тебе :)) С такива като вас хората с право, не са ни искали. Вие не цените нищо расбирате само от ботуш, глад и бой.Забравихте, къде бяхте 93 год...скъсани и бедни като африканци. Сега вече сте друга работа облечени с интернет и си позволявате да махете пръстове на хора 1000 год понаред.
13
2
 
4
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
истината е че царя има голяма лична заслуга за влизането ни в ЕС. За това сте прави, че е политик, който може би историята ще запомни като успешен. Лошото в неговото управление, е че не успя да узапти коалиционните си партньори от БСП и ДПС и вътре в България нещата не се случваха по правилния начин. А и хората много се разочароваха, от "800те дни" и "вервайте ми"
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, бе! И политическите европейски акули са приели България в ЕС само заради красивите очи на царя нали?! Смешници....
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съгласен съм напълно. Аз винаги съм казвал че гражданите са в основата на проблемите. Господари на ефира го доказват. Държ. Администрации мързелуват, всеки гражданин укрива даници, всеки адвокат се чуди за схеми, всеки общинар също и т.н. Проблема е вътрешен е трудно решим. Но все пак царя свърши своята роля перфектно и трябва да сме му благодарни.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 35Не случайно Царя се отдръпна като видя за къв "народ" , как да го нарека по добре - май Бойко го каза най добре "мат'рял" ,трябва да се води. Само сопата и да си хпдят да прекланят глава пред ***! Това заслужава тая популация
9
6
 
3
 
! Отговори
Одеколона преди 7 години
Зимата всичко от Ръша което идва като новини трябва да влиза в категория хумор , все пак всички знаем най смъртоносното оръжие покосяващо половината население на даден град в Русия - ПРЕПАРАТ ЗА ВАНА
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Царя беше най-добтото което се случи в прехода. Даваха филм с монарси от всички държави в западна европа. Всичките казаха,че царя лично ги е молил България да стане член на ЕС! Царя е лобирал с лични връзки, за да ни приемат въпреки,че сме изодтанали,крадливи,коромпорани и озлобени. И до днес неговата работата носи огромни дивиденти на България.
7
4
 
7
 
! Отговори
Късата памет преди 7 години
Момче, чел съм 100 пъти повече от тебе, няма вариант да ме зомбират, чел и протоколите от заседанията на НС по онова време, ти чел ли ги? , бил ли си роден тогава ? Прочети защо министъра на енергетиката при Костов подаде оставка и не подписа договора за Марица, Костов е главната причина на власт да дойдат Царя, Станишев и Доган и сега Бойко. Защото разби СДС и оттогава дясното се представлява от Бойковци. Раданчо сега прави същото. Голям политик е този който обединява, а той разедини десните
6
1
 
11
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
До SpaceXОт сделката с Балкан Гад Зееви изкара над 400 000 000 (за толкова е сигурно, колко са никой не знае) долара и накрая пак ние платихме дълговете на Балкан. Само хотел Плиска и сграда на аерогарата (сега на България Еър) струват милиони Продай ми ЕООД с активи и пасива за по 500лмн. Пеевски преди 15 години е бил на 15 така, че тая глупост си я спести. Аз съм десен избирател, но Костов ме ми го хвали.
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceXКостов е престъпник, Костов разцепи СДС и уби надеждите на цяло поколение, че тая държава ще се оправи, Костов продаде Балкан за 1 долар, сключи договорите за Мариците. Да не изреждам още че списъка е безкраен. Това, че е крадец не е най голямото му престъпление, но това, че заради болните му амбиции дясното в България изпадна в тежка криза, това е не простимо. Заради него ни управляват царе, станишевци, догановци и бойковци. Радан е тръгнал по неговия път
4
11
 
3
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
преди повече от година четох че до 1 седмица ще приключат с ИДИЛ, още чакам.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 5е ти си еврейн , много ясно че ще си против тях
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 2 като не знаеш защо изобщо коментираш , дори в египет има в момента конфликти , а като започна там тая цветна революция 1 год бяха в блокада , айде бегаи у лево