Все повече кандидати за убежище в Канада, идващи от САЩ

Броят им е скочил над два пъти
21 фев 2017 09:30, Елка Василева
13
Все повече кандидати за убежище в Канада, идващи от САЩ
Снимка: Reuters

Канадската полиция съобщи, че е увеличила присъствието си на границата на Квебек със САЩ и граничните власти са създали временен бежански център, където да бъдат регистрирани все по-големият брой кандидати за убежище, идващи от САЩ, предаде Ройтерс.

Канадската гранична служба каза на пресконференция, че е преустроила неизползван сутерен в център за обработка на молби за убежище. Граничната служба и канадската полиция преместват свои служители от други райони на Канада в провинция Манитоба, за да могат да се справят с все по-големия наплив.

Броят на поискалите убежище на граничните пунктове между САЩ и Квебек е скочил над два пъти между 2015 и 2016 година. Миналия месец 452 души са подали молби в сравнение със 137 през януари 2016 г., посочи граничната агенция.

Кандидатите за убежище пресичат незаконно границата, тъй като съгласно двустранно споразумение Канада трябва да ги връща в САЩ. Но заради строгите мерки на президента Доналд Тръмп срещу нелегалните имигранти Амнести интернешънъл и други правозащитни организации призовават канадското правителство да се откаже от споразумението, защото според тях САЩ не е безопасно място за тези хора.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: канадаСАЩубежище
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"канада и сащ са помийни ями"И това го казва човек до шия потънал във *екална яма! Как е вкусът?
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както я подкарал патока, може хамериканците да мигрират и в Мексико. Аааааа ясно защо иска да построи стената! Впрочем подобен сценарий е разигран във филма "След утрешният ден" - миграция на юг по климатични причини.
4
1
 
0
 
! Отговори
ТОЧНО ТАКА преди 7 години
НА БОРБА С РУСКАТА ПРОПАГАНДА, БРАТЯ! Все повече американци бягат от савецката власт в ЩАС!Но...визите отпадат и тогава ще видят те нашествие на български граждани :)))
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ НАПИРА ЗА КАНАДА, ***, ОффЦO??
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са противниците на Тръмп.Хомосексуалисти,чернокожи, латиноси,ислямисти,джихадисти.За тях не е безопасно в САЩ.Честито на Канада.
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
канада и сащ са помийни ями ,не е лошо всички ненужни да се съберат там за да настъпи мир по света