Малайзия подозира човек на Пхенян за убийството на Ким Чен Нам

Става въпрос за високопоставен представител, втори ранг
22 фев 2017 08:27,
2
Малайзия подозира човек на Пхенян за убийството на Ким Чен Нам
Снимка: архив, Reuters

Полицията в Малайзия идентифицира високопоставен представител на севернокорейското посолство като заподозрян в убийството на Ким Чен Нам, предадоха световните агенции.

Още един севернокорейски заподозрян по случая е свързан със севернокорейските държавни авиолинии.
Малайзийският полицейски началник Халид Абу Бакар каза, че двамата заподозрени все още са в Малайзия и са били призовани за разпит. Дипломатът е с ранг втори секретар в посолството.

Трети севернокорейски заподозрян, за когото не бяха съобщени повече подробности, също се предполага, че се намира в Малайзия.

Халид каза, че има силното основание да вярва, че четирима други севернокорейски заподозрени за убийството, които избягаха от Малайзия в деня на атака, са отишли в Пхенян.

Миналата седмица малайзийските власти арестуваха севернокореец и две жени от Виетнам и Индонезия във връзка с убийството.

Халид каза днес, че двете задържани жени са знаели, че ще атакуват с токсично вещество Ким Чен Нам и са били инструктирани да си измият ръцете след това. Той каза, че жените са преминали през подготовка как да боравят с токсичното вещество, техните ръце били намазани с отровата и те после я намазали върху лицето на Ким Чен Нам.
Полицейският началник отрече твърденията, че синът на Ким Чен Нам е пристигнал в Малайзия. Медии съобщиха за неговото пристигане по-рано тази седмица.

Халид каза, че разследващите търсят роднини на Ким, за да вземат ДНК проби от тях и да идентифицират тялото, но засега нито един роднина не се е отзовал на призива.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ubili sa go mediite,kogato suobshtili za vlizaneto mu v Malaiziya