Зоопаркът във война: "Четири лапи" в Мосул

Ветеринарите помогнаха на двамата обитатели на зоопарка
23 фев 2017 12:15,
7

Снимка: Четири лапи

Екип за бързо реагиране на международната организация за защита наживотните "Четири лапи" е в иракския град Мосул, за да окаже помощ на последните две оцелели животни от местния зоопарк – мечка и лъв.

Зоопаркът се оказва на фронтовата линия на битката между иракската армия и терористичната организация "Ислямска държава". Почти целият зоопарк е разрушен, а повечето обитатели са загинали.

Воденият от д-р Амир Кхалил малък екип успява да влезе в Мосул призори във вторник. И двете животни в празния зоопарк са в изключително тежко състояние вследствие на глада, стреса и липсата на грижи.

На място лекарите са се погрижили за животинките, осигурили са им и храна, а клетките им са почистени от отломки.

Междувременно в околностите на Мосул продължават да се водят престрелки и опасността за жителите на града все още не е преминала. "Четири лапи" са допуснати до града, но скоро ще го напуснат. Храната и медикаментите, които са осигурени, ще бъдат раздавани от местни доброволци.

Преди началото на конфликта в зоопарка в Мосул е имало около 40 животни. По време на бомбардировка много от тях намират смъртта си, а други успяват да избягат от разрушените клетки. Много от преживелите бомбардировките животни не оцеляват дълго и стават плячка на изгладнели хищници или умират от глад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички зоологически градини и циркове с животни трябва да се затворят,браво на 4 лапи за всеотдайната грижа за животните,които също имат правото да живеят и ние по-умните обитатели на земята да се погрижим за тях,дали сме по-умни не знам но сме по-жестоки и егоистични и от зверове на фона на войните.
6
0
 
6
 
! Отговори
пенко преди 7 години
Един от великите кретенизми на британската империя -са зоологическите градини ! Зоо градина разбирам , но логическа не! Бяла мечка в Сингапур? ;Згр. в Кения? Пони в Камчатка;Говорещ папагал в кафез ;Интернат за горили в САЩ?Навсякъде по света има живи организми полезни за регенерацията на природата и кръговрата на веществата . Защо част от тях /човекът на такова високо ниво на информация /ги държи в клетки,кафези,верижки,аквариуми ! А всичко е за пари!! Еврейски пари! Крава и овца в зооп..
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
доказателство ме това са царете на джунглата
4
0
 
1
 
! Отговори
pesho преди 7 години
До Анонименна мен пък ми е все тая за теб
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напомня ми на Ъндърграунд филма
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас..хората да се трепят.. деца, жени, все ми е тая, но животните не заслужават такава съдба, по никакъв начин!
1
0
 
0
 
! Отговори
не точно мир преди 7 години
Кучето хапе защото си спомня островния глад