Русия с копие на Райхстага... Младежи ще тренират щурм

Германия пък се възпротиви на плана на руското военно министерство
24 фев 2017 21:00,
277
Русия с копие на Райхстага... Младежи ще тренират щурм
Снимка: архив Reuters

Какво се получава, когато на едно място съберете армия от следващото поколение войници и свещената памет за Втората световна война в Русия?

"Ще построим Райхстаг в Парк Патриот", обяви военният министър на Русия Сергей Шойгу.

"Не пълноразмерен, но достатъчно голям, че да може войниците от нашата младежка армия" да щурмуват конкретно място", обяснява Шойгу.

Парк Патриот предстои да  бъде отворен в Кубинка. Идеята на парка е да бъде нещо като атракцион, фокусиран върху военното оборудване на руската армия.

Младежката армия пък е движение от руски тийнейджъри, създадено от армията, с цел да възпита патриотизъм в децата и да ги обучи на различни военни умения, като разглобяване и сглобавяне на автоматична пушка.

Рейхстагът пък е сграда в Берлин, която е приютила парламента по време на Германската република, Ваймарската република и отново приютява законодателната власт от 1999 г.

Говорителката на германското правителство Улрике Демер заяви, че този план е "изненадващ и показателен".

"Ние не бихме построили нещо такова за обучение на германската младеж", заяви говорителят на външното министерство Мартин Шефер, цитиран от БТА.

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков изрази недоумение от реакцията на Германия и защити плана на министерството, като посочи, че паркът с репликата на Райхстага като символ на победата над нацизма "ще допринесе за патриотичното възпитание на младите хора и чуждестранните гости", съобщи Асошиейтед прес.

Сградата на парламента в Берлин е място на тежки боеве между Червената армия и нацистките войски през 1945 г. Едни от най-известните снимки от освобождаването на Берлин са на съветски войници, които забиват знамето си върху сградата, припомня АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
5
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Като нема риба и рака е риба.Гладна кокошка просо сънува.И т.н.Схващате.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Райхстага си е запазена марка за българаки простотии! Георги Димитров го е запалил, Кристо го опакова, а на мен ми идва да напиша "Само Левски" на него.
5
10
 
16
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Хората "строят" колайдери, телескопи, ел. автомобили, уникална техника за лечение, автомобили, камиони, самолети, телевизори, хладилници, чипове, технологии, лекарства...............Мога да пиша до утре ама няма да е руско. Е, руснаците имат други "преоритети". Простотията наистина е велика. "Хитлер Югенд" праса да яде. Путин го надмина.
4
6
 
3
 
! Отговори
Тийн преди 7 години
Много смешно име - Райхстаг. Това на някоя група ли са го кръстили?
3
1
 
6
 
! Отговори
1812 преди 7 години
година канадците пррвземат вашингтон и изгарят Белия Дом:-)Мохат и те да направят копие и да го опожаряват всеки път като паднат на хокей:-)))))
2
2
 
0
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Вересиите...
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха:-))))) Сигурно вече в Тел Авив приемат записвания за новия продукт на туристичрският пазар!