Русия с копие на Райхстага... Младежи ще тренират щурм

Германия пък се възпротиви на плана на руското военно министерство
24 фев 2017 21:00,
277
Русия с копие на Райхстага... Младежи ще тренират щурм
Снимка: архив Reuters

Какво се получава, когато на едно място съберете армия от следващото поколение войници и свещената памет за Втората световна война в Русия?

"Ще построим Райхстаг в Парк Патриот", обяви военният министър на Русия Сергей Шойгу.

"Не пълноразмерен, но достатъчно голям, че да може войниците от нашата младежка армия" да щурмуват конкретно място", обяснява Шойгу.

Парк Патриот предстои да  бъде отворен в Кубинка. Идеята на парка е да бъде нещо като атракцион, фокусиран върху военното оборудване на руската армия.

Младежката армия пък е движение от руски тийнейджъри, създадено от армията, с цел да възпита патриотизъм в децата и да ги обучи на различни военни умения, като разглобяване и сглобавяне на автоматична пушка.

Рейхстагът пък е сграда в Берлин, която е приютила парламента по време на Германската република, Ваймарската република и отново приютява законодателната власт от 1999 г.

Говорителката на германското правителство Улрике Демер заяви, че този план е "изненадващ и показателен".

"Ние не бихме построили нещо такова за обучение на германската младеж", заяви говорителят на външното министерство Мартин Шефер, цитиран от БТА.

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков изрази недоумение от реакцията на Германия и защити плана на министерството, като посочи, че паркът с репликата на Райхстага като символ на победата над нацизма "ще допринесе за патриотичното възпитание на младите хора и чуждестранните гости", съобщи Асошиейтед прес.

Сградата на парламента в Берлин е място на тежки боеве между Червената армия и нацистките войски през 1945 г. Едни от най-известните снимки от освобождаването на Берлин са на съветски войници, които забиват знамето си върху сградата, припомня АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До АнонименСАЩ има 3000т злато Русия 1000 при два пъти по-малко население и 10 пъти по-мък БВП. Златната рубла е много по-близко златния долар. Азиатскяи съюз е факт. БРИКС млко по малко набира скоростно не с рубли а с Юани е Китай е иконмичски Голиат.Палмира беше превзета от САР с ВКС. ВКС отиде да воюва за Алепо и САР остави най-слабите си части в Палмира. Нападнаха ги Камикадзета и тези части от кол и въже се разбягаха...А че след 3 години още не си разбрал какво е станало с Армата е ЖАЛКО
146
0
 
1
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
Кво им пречи на германците и те да си направят един Кремъл и да си го превземат по няколко пъти на ден!!!
145
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама вярно че от руснаците нищо не става. Сега пък малко райхстагче ще си строят.Великите им танкове Армада се скапаха на сред червеният площад.Космическите им сили превзеха Палмира даже Путин лично раздаде ордени "За превземането на Палмира" Сега какво ще връщат ли ордените? Палмира отново е в ИД.Къде е златната рубла, Евразийският съюз, БРИКС и т.н. и тн. ??Навсякъде ПЪЛЕН ПРОВАЛ.
144
1
 
4
 
! Отговори
нн преди 7 години
На мръсника по-мръсно, казва народа. Германците са голям дразнител на Русия. Забравиха какво направиха на Европа и се репчат на това отгоре.
143
4
 
3
 
! Отговори
1 рубла= 3 стотинки преди 7 години
Практични хора са руснаците. След като "великие" космическо-галактическисили на Русия превземат без отпор и съпротива на врага макета на Райхстага ,ще могат да се почувстват бедните руски деца за малко като европейски и ще посетят макет на европейския Райхстага :))))))))))))
142
4
 
2
 
! Отговори
обесете руснак...спа преди 7 години
Украинци и българи дружно срещу тричането в Бродилово. Природозащитници се събраха в странджанското село Бродилово, за да спрат противоречивия обичай тричане, при който местните въртят над река вързани кучета.Протестът беше организиран от фондация "Лъки хънт" и оглавяван от украинци, към които се присъединиха и българи. Природозащитниците пристигнаха в селото с два автобуса. Те се обявиха против обичая, който считат за нехуманен. ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ СЕ ТРИЧАТ РУСНАЦИ!!!!ХА..ХА.ХА.ХА
141
3
 
5
 
! Отговори
месара преди 7 години
тая руска младежка армия нещо ми напомня за Хитлер , но за какво точно ги подготвя Путин ........!?
140
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откачалки. Да ходят да пият лосион.
139
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен=================ХЕ ШОРО.ШИТЕ като усетят съпротивление бягат кат мишшки.Извод бий шо.рошите винаги кадето и да ги видиш - без милост, без пленници, систематично професионално (дори да си любител).............Голям ястреб се извъди, голям бияч! Със сигурност си и голям русофил! Ашкоолсун, молодец!Прочети още на: dnes.bg/world/2017/02/24/rusiia-s-kopie-na-raihstaga-mladeji-shte-trenirat-shturm.333077
138
5
 
4
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Предния ми пост е до отворкото с 233И какво ли да очаква човек - от нация на безнадеждни алкохолици? За останалото ЕЦБ не случайно е във Франкфурт а не в Масква!И на мен не ми харесва инвазията на тарамбуките...ама така е - Меркел е възпитаничка на просъветското ГДР! Била е обучавана за политагитатор! Дано я махнат - преди окончателно да съсипе държавата!
137
7
 
3
 
! Отговори
Циник до 235 преди 7 години
Истеричните ти смеховки - не променят нищо!5 поредни години Германия е световен износител номер1! Има Гугъл ..ако знаеш как се ползва...можеш да провериш - за кои години става дума! С други думи - 43 милиона работещи немци са "били" повече от МИЛИАРД китайци - ФАКТ! Неммалка част от китайското производство е за ГЕРМАНИЯ...заводи на BMW...и прочие! И какво ми "периш" Китай *** - кажи нещо за процъфтяващата руска икономика? Ако нямаха изкопаеми богатства - щяха да ровят дъното! Пълни нещастници
136
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХЕ ШОРО.ШИТЕ като усетят съпротивление бягат кат мишшки.Извод бий шо.рошите винаги кадето и да ги видиш - без милост, без пленници, систематично професионално (дори да си любител).
135
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** Хахахааааа ""много мужици не знаят какво е бойлер, течаща вода в къщи, и електричество!""Дааа прав си но мужиците са в Еврогеййя - топла вода (що е то), електричество пускано само докато драска ТУК (иначе скъъъпо), вода хахахъъъъъ дори тоалет.чиния не си мият за икономия на вода... Евроггей-евросмррад !
134
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** "Германия да върви с 50 години назад..." ХаХаХа навън погледни 2017г НЕ 1989г - немчура се държи на 60те млрд евра НАПЕЧАТАНИ само за месец.Производство изнесено в Чина , 25% от населението турци и араби, още 20% от кол и въже, мъже путьоовци като тебе --- с ЕДНА ДУМА СПОМЕН !АМЕН
133
3
 
5
 
! Отговори
НЕ ТРИЙ преди 7 години
ХаХа ха ЯКО немчура се *** само от намека камо ли от макет Хехехееее ""Президент России показал, что на каждую хитрую гайку США у него есть болт с резьбой""
132
8
 
6
 
! Отговори
Циник до 242 преди 7 години
Ъхъ ...пука му на "немчура" за пияните ***!Третата..в света икономика загубила войната....стана ПЪРВИ производител на автомобили в света....немците трупат милиарди..а бля*довете маат антифриз докато им изгният мозъците! Ако немците се оттърват от Меркел и Шулц...току виж - станали и като преди приятна за живеене държава! А бля*довете - даже и Германия да върви с 50 години назад...в близките 400 - няма да се срещнат!
131
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До юбералесне бе, БСП ще строят макети на мандри.
130
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже тези не са добре. Ега ти излагацията. И даже не могат да я осъзнаят.
129
7
 
9
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Пхахаха....мужиците са прекалили пак с пиенето на антифриз! Това не е нищо "ново" и преди строяха американски "вилиджи" за да "свикват" агентите им с цивилизация - че иначе хората щяха да ги разпознават по учудването от хладилници, и мелници за *** монтирани в умивалника! Учили са ги, че лосиона за след бръснене - не е за пиене! И до днес в Русия много мужици не знаят какво е бойлер, течаща вода в къщи, и електричество!
128
6
 
10
 
! Отговори
Мънго Джери преди 7 години
Е точно Русия има всичките права да строи макети на Райхстага и да тренират там щурмуването му! Да не са ги нападали тогава!!