Турски дипломати подали 136 молби за убежище в Германия

Молбите им са внесени в рамките на половин година
24 фев 2017 15:52, Елка Василева
20
Турски дипломати подали 136 молби за убежище в Германия
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Германските власти съобщиха, че за последната половин година са получи 136 молби за предоставяне на политическо убежище от турски дипломати.

Броят на молбите е нараснал рязко след неуспешния опит през юли 2016 г. за сваляне на президента Реджеп Ердоган от власт, пише Би Би Си.

Германското вътрешно министерство не съобщи имената на тези 136 души, но посочи, че всички те притежават дипломатически паспорт. Сред тези хора е възможно да има не само дипломатически служители, но и членове на техните семейства, които също имат дипломатически паспорти.

След опита за преврат в Турция бяха предприети мащабни чистки и арести. От страната избягаха група военни, вероятно участвали в пуча.

В края на януари властите в Гърция отказаха да предадат на Турция осмината избягали оттам военни, с което предизвикаха гнева на турските власти.

Властите в Турция обвиняват живеещия в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен за организирането на преврата и поискаха той да бъде екстрадиран.

В рамките на разследването в Турция бяха задържани хиляди хора. Арестувани се оплакват от неспазване на техните права и изтезания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
ОСМАН преди 7 години
МАЧКАЙ ЕРДОГАН АГА.САМО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА .ЗАЩО НЕ СА ИЗБРАЛИ СЕВЕРНО КОРЕЯ ИЛИ ПЪК РОДИНАТА МИЛАТА .ТОЛКОВА СА ЕВТИНИ ЖЕНИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ...
9
1
 
2
 
! Отговори
turkey преди 7 години
aide stiga ste pisali gluposti ve4e za truciq be maloumnci optavihte si kochinata za tr se raztrevojili a za ekipa na dnes ima mn drugi priqtni temi za pisane otnosno tr da va 6ibam i vas v platenite mizernici
8
7
 
10
 
! Отговори
турчин преди 7 години
Само 136 от Турция.А от България избягаха от системата, над 2 милиона български граждани.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко сега нали се води безработен, може да отскочи до Германия с Бъчварова на лов.
6
5
 
10
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
Искате ли като Бойко Борисов да стоите наведен, с измит г.. пред мюсюлманския изверг?Гласувайте за ГЕРБ тогава.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече се намират там хора който подлагат под въпрос какво е направил бащата на република Турция. Да погледнат Севърския договор и да видят как е разделена на британска, френска, италианска и гръцки зони и едно малко парче около самсун, трабзон останало след първата световна за турците да видят какво е направил. Истанбул е бил е в окупационна зона на тези 4 победителки от великата война. Мен, като чужденец, българин, този нов отоманизъм ме плаши.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кемал Ата. направи Търция наистина светска и цивилизована!Изтегли я от не мизерията а диващината някога но сега май стават халифат!Това е лошо и за нас!Такъв съсед не е добър за нас!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
136 турски дипломати се пише.... иначе може да си помисли човек че 2-*** подали 136 молби
2
5
 
22
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Вари го печи го - турчина си остава - турчин!Меркел ще ги прави европейци! Те си искат паши , и султани...здрава ръка, и плетен камшик!Светска Турция - дрън-дрън...устремно към средновековието!И пак ми говорете за Кемал Ататюрк!Чакам приживе паметници на Бащицата Реджеп Талип Ердоган - и властта му да се предава по наследство!
1
9
 
7
 
! Отговори
До1 преди 7 години
Пари за хляб нямаш ама лаеш...те старите хора вярно са го казали едно куче дето лае не хапе