Великобритания връща визите, най-добре било да са за пет години

Който има професионални умения бил добре дошъл, но без социални преференции
102
Великобритания връща визите, най-добре било да са за пет години
Снимка: flikr

Британският премиер Тереза Мей възложи на кабинета да разработи план за въвеждане на визови ограничения за трудови мигранти от страните в Европейския съюз. Това съобщава днес в. "Сънди таймс", който се позовава на собствени източници, предаде БТА.

Още по темата

Очаква се новите мерки да съдействат за намаляване на потока от имигранти в Обединеното кралство след излизането му от общността.

Те няма да засегнат хората от страните в ЕС, които вече работят във Великобритания, но ще бъдат прилагани спрямо желаещите да се установят там в бъдеще.

"Най-лесното е да имаме петгодишни визи. Ще се радваме да ви посрещнем, ако имате професионални умения, от каквито се нуждаем, но вие няма да получавате социални преференции, а после ще напуснете страната", каза министър от британското правителство.

Според източник, близък до Даунинг стрийт, властите предвиждат създаването на "независим орган, който да анализира нуждите" в ключови сектори от икономиката, по-специално фармацевтичната промишленост и социалните услуги.

Предложенията за ограничаване на имиграцията ще бъдат обобщени в консултативен документ, който се очаква да бъде публикуван през лятото. Нов законопроект въз основа на разработения в крайна сметка план ще бъде представен в началото на идната година и ще добие силата на закон, преди Великобритания да напусне ЕС.

Говорейки за подробностите по Brexit-а, Тереза Мей съобщи по-рано, че излизането на кралството от ЕС означава въвеждане на контрол върху имиграцията от европейските държави.

Тя обеща да изпълни волята на народа, изразена на референдума през юни миналата година, и да стартира двегодишния процес за спиране на британското еврочленство до края на март тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 68 :))))))) MOGA DAJE MALKO I NA TEB DA DAM, GLEDAM LIPSVA TI ! NEDEI DA ZLOBEE6, PROBVAI SE V ANGLIA-MOJE PAK I DA TI VARJE......
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хора, става дума само за работни визи, не за туристически. тоест, правят се на хитри. единственият много сериозен проблем е, че няма как да работиш 5 или 10 години и да не ползваш социални придобивки - навсякъде се ползват, даже и в с. арабия. иначе тогава няма да имат право да удържат данъци, надали ще са толкова глупави, че да изгубят десетки хиляди от данъци. само че останалите европейски страни ще ги прецакат, жалко че нямаме нормални политици да ги натиснат.
46
2
 
8
 
! Отговори
До 66 преди 7 години
Първо си инсталирай кирилица, после пиши нормално (с малки букви) и тогава ръси мозък...
45
3
 
15
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Въвеждат визи за европейските граждани. Очевидно англичаните са гласували за Брекзит заради българи, поляци и румънци.
44
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NORMALNO E DA IMA VIZI ZA JELAE6TITE DA RABOTIAT V BRITANIA -KOITO E SPOSOBEN I MOJE DA SE REALIZIRA E DOBRE DO6AL. KADE E PROBLEMA? AVSTRALIA, NOVA ZELANDIA,CANADA,AMERIKA,JAPAN IMAT SA6TIAT PRINCIP , NORMALNO E I V BRITANIA DA E TAKA. ZA EVROPA-NE ME INTERESUVA !
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НИЕ СЪЩО !
42
1
 
11
 
! Отговори
До 56 преди 7 години
Малко са специалистите, които могат да започнат работа от раз в кралството, ако си водопроводчик или електротехник - трябва да учиш занаята отначало. Строителството няма нищо общо с европейското, лекарите и те донякъде им трябва период на адаптация - европейските лекарства и практики са неизвестни, донякъде инженерите и програмистите могат да започнат от раз, но трябва да си обогатят и те познанията - процедурите и практиките са много различни от европейските
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 62TI SI LUD ZA VRAZVANE , V PROVINCIATA IMA IMENIA ZA PO 50 MIONA PAUNDA, A SREDNITE IMENIA SA NE POD 1 MILION ! NEVEJ SI I ZATOVA TI E LESNO !
40
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имаш пари не ти трябва да живееш в ислямския Лондон с джихадистите. Провинцията на Великобритания е още по-пропаднала.
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
VIZA - TOVA NAISTINA E RE6ENIE NA PROBLEMITA NA EVROPA I SVETA ! KOLKOTO PO- SERIOZEN E KONTROLA, TOLKOVA PO- DOBAR 6TE BADE JIVOTA V AMERIKA,CANADA,ANGLIA,FRANCIA,GERMANYA ! BRITANIA OTNOVO E PRIMER ZA VASI4KI OSTANALI ! VREMETO NA BEZVIZOVIAT TERORTURIZAM PRIKLIU4I ! JALKO E OTNOVO ZA BULGARITE !
38
2
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: Василев (номер 55)За руснаците може да си прав, отдавна не съм бил там. Бях в Киев по времето на СССР малко преди да се разпадне.А виж, бил съм и в Швеция, пак отдавна, сега не знам как е, но там единствено видях всяка втора кола - Сааб. Всяка първа - Волво.Други коли почти нямаше. Нямаше почти никакви Мерцедеси и други. А, май една Ладичка видях един единствен път.
37
3
 
17
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: Василев (номер 55)Аз като бях в САЩ, видях и много американски коли. Обаче ми посочиха едно БМВ и ми викат - ей, глей, БМВ! Ми викам к'во от т'ва? БМВ като БМВ?А те - е да де, ама собственика му е бръснар!Е, аз съвсем зациклих. И викам добре де, бръснар с немска кола и к'во?Оказа се, че бръснарите били много богати. Печелели много.А БМВ-то там било супер луксозна кола, докато американските сандъци ги карали от простолюдието.А на един магазин видях надпис: "Стоки от Европа!".
36
3
 
15
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 56Азия е много далече. Има още много държави както във, така и извън Европейския Съюз където можеш да си търсиш работа.Така например, Швейцария не е членка на Европейския Съюз, но там също можеш да си търсиш работа без да ти е необходима виза. Швейцария! Кой би повярвал?За швейцарците Англия е нещо като за нас Албания.За Норвегия важи същото. Норвегия също не е част от ЕС, пък можеш и там да работиш свободно. А мисля, че английският език е популярен, но все пак говорят норвежки.
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 51Ами хайде опитайте се да заминете за САЩ без ЕСТА. Бон шанс , ха, ха, хаЕдин път годишно ходя там и много добре знам как стоят нещата.Утре е работен ден, обадете се в Американското посолство в страната, в която живеете, и ще разберете грешката си.
34
4
 
10
 
! Отговори
third world преди 7 години
Жалко. Исках да си търся работа там. Поне заплащането е добро и не ми се налага да уча нов език, иначе нямам топли чувства към тази страна. Сега май трябва да се ориентирам към Азия...
33
5
 
17
 
! Отговори
12 преди 7 години
Тея още си въобразяват че са империя. Азия е във възход, Европа запада. До 2050 нещата ще се преобърнат и западните граждани ще емигрират в богатата Азия.
32
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си заврат визите в **за!
31
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин ги разцепи много мощно. Кравите мучат с повод и без повод срещу Путин. Какво общо има тази статията с Путин, че и Путин намесиха.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименЗащо пишете неточни неща ?https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
29
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом ще е с визи, по-добре в Русия. И за там има визи, но ще живееш като бял човек. В буквалния смисъл на думата. А не заобиколен от пакистанци и бангладешци.