Великобритания връща визите, най-добре било да са за пет години

Който има професионални умения бил добре дошъл, но без социални преференции
102
Великобритания връща визите, най-добре било да са за пет години
Снимка: flikr

Британският премиер Тереза Мей възложи на кабинета да разработи план за въвеждане на визови ограничения за трудови мигранти от страните в Европейския съюз. Това съобщава днес в. "Сънди таймс", който се позовава на собствени източници, предаде БТА.

Още по темата

Очаква се новите мерки да съдействат за намаляване на потока от имигранти в Обединеното кралство след излизането му от общността.

Те няма да засегнат хората от страните в ЕС, които вече работят във Великобритания, но ще бъдат прилагани спрямо желаещите да се установят там в бъдеще.

"Най-лесното е да имаме петгодишни визи. Ще се радваме да ви посрещнем, ако имате професионални умения, от каквито се нуждаем, но вие няма да получавате социални преференции, а после ще напуснете страната", каза министър от британското правителство.

Според източник, близък до Даунинг стрийт, властите предвиждат създаването на "независим орган, който да анализира нуждите" в ключови сектори от икономиката, по-специално фармацевтичната промишленост и социалните услуги.

Предложенията за ограничаване на имиграцията ще бъдат обобщени в консултативен документ, който се очаква да бъде публикуван през лятото. Нов законопроект въз основа на разработения в крайна сметка план ще бъде представен в началото на идната година и ще добие силата на закон, преди Великобритания да напусне ЕС.

Говорейки за подробностите по Brexit-а, Тереза Мей съобщи по-рано, че излизането на кралството от ЕС означава въвеждане на контрол върху имиграцията от европейските държави.

Тя обеща да изпълни волята на народа, изразена на референдума през юни миналата година, и да стартира двегодишния процес за спиране на британското еврочленство до края на март тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще си вдигнат нивото британците. Не щат източноевропейци, западноевропейците пък и не драпат за мъгливия им остров, но виж - за индийци, пакистанци, *** и араби от бившите им колонии няма проблеми.Да си трошат главите!
7
27
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Британците се усетиха и избягаха от ЕС.
6
5
 
53
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Пази Боже от амбициозно болни жени Тези съвсем издухаха ! ЕС също трябва да въведе аналогични визи ! Тогава ще ги видя кон боб яде ли !
5
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Туристически визи като на руснаците. Пак ще дойдат при евтиния алкохол пияните британци.
4
5
 
56
 
! Отговори
Марин преди 7 години
Боли ме ********. Защо си мислят, че умираме да отидем там. Англия е страна за берачи на ягоди, чистачи и миячи на чении. Да си взимат арабите, пакистанците, индийците и другите същества и да се изолират от континента, че скоро и нас ще вземат да напълнят с плъхове от третия свят.
3
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ще се радваме да ви посрещнем, ако имате професионални умения, от каквито се нуждаем, но вие няма да получавате социални преференции, а после ще напуснете страната"А не бе. Ще дойда да ви развивам икономиката, ама ако случайно закъсам ще съм на улицата. Щото видиш ли не че не съм плащал данъци, ама защото някой така решил че една година не са му достатъчни, а трябва да работиш 5 за да имаш права. Ай сиктир
2
4
 
45
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
България на никой нищо не може да въвежда, най-много до сега е въвела дизинфекционни такси с малко хлодна вар на Турските граници:-):-):-)
1
3
 
73
 
! Отговори
bez преди 7 години
Ние ще въведем ли реципрочно визи за тях?