Горките! Гърците станали бедни като... българите

Южните ни съседи – третите най-бедни в Евросъюза
27 фев 2017 16:14,
81
Горките! Гърците станали бедни като... българите
Снимка: архив, Reuters

Гърция е третата най-бедна страна член на ЕС след България (34,2 на сто) и Румъния (22,7 на сто)

С тази разлика, че докато процентите за бедност на бившите комунистически балкански държави значително са намалели - с почти една трета, например, в Румъния, то бедността в Гърция е скочила двойно от 2008 година.

Това показват данни на Евростат, цитирани от гръцкото издание "Имерисия" под заглавие "Станахме като... България по бедност на домакинствата".

Бедността застрашава гръцкото общество: седем години след присъединяването на Гърция към режима на меморандумите, процентът на домакинствата, живеещи в условия на бедност се удвои.

 Докато през 2008-а, когато избухна световната икономическа криза, 11,2 на сто от гърците са изпитвали недостиг на основни блага, през 2015 г. този процент е "скочил" до 22,2 на сто, както в никоя друга страна на ЕС, пише изданието.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 23ер... 76 надницата ти за днес (за тролене) е зачетена - ще получиш парите си. Сега прочети отново статията и виж, че асфалта не те е направил по-богат и това е най-важното - че сме бедняците на Европата. Другото ония да си го мерат - те не са от бедните.
70
0
 
4
 
! Отговори
Запознат преди 7 години
Да затова българките ходят да им слугуват и да им мият клозетите. Когато гърците почнат да идват да чистят клозети в България ще повярвам, че са бедни, за сега тази престижна дейност се извършва от "богатите" българи.
69
0
 
3
 
! Отговори
23ер... преди 7 години
Не знам колко са бедни гърците. Не ме интересува, но ако нашите цоциалисти се докопат до властта начело с Корнелия........Майчице, свята..!!!!...Ще потекът едни пари към Москва барабар с лихвите, точките, запетайките.Аецове, потоци, вулкани, пушеци за страхотно Путинско бъдеще.....Тогава и асфалт няма да има за храна...
68
0
 
2
 
! Отговори
СС преди 7 години
Продължавайте да гласувате за комунисти и скоро ще сте най-бедните, драги съседи. :)
67
3
 
6
 
! Отговори
КЪМ МОТИКИТЕ преди 7 години
Гръцкото богатство е от шменти капели и Европейски пари Сега дойде време да си платят гяволъците и никой няма да им опрости измамите
66
1
 
6
 
! Отговори
Геле преди 7 години
Айде, айде. Такъв упадък и бедност като нашата гърците няма да стигнат. Винаги ще са по-добре. Нека сме реалисти.
65
2
 
3
 
! Отговори
До 70 преди 7 години
Къде забрави Бате Боцко от сели Б, който 7 години казва, че добруваме, добруваме а виждаме разруха, агресия, бедност, отчаяние, болести, миграция, и крадене, жестоко ограбване на българите. А Цецо Цървула, Дянков, лелките министърки които затлачиха всичко, а Свинетка, а Картофка от Самоков която окраде София и вдигна билета за транспорт? А Свинетка къде е, къде са парите от винетките? Една зима и всичко се показа, крадено е жестоко. Един път няма построен качествено.
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен_777 преди 7 години
Така е като сключваш сделка с дявола...! ( МВФ , уол_стрийт ) Гърците май бяха започнали да залитат наляво към социализъм, един вид ! И бързо ги сложиха на криогенеза ! Но това което се ПРЕМЪЛЧАВА е както винаги най-важното : Къде са парите ? ;)
63
0
 
6
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Ние имаме предимството, че сме свикнали с бедност и можем само да бъдем приятно изненадани, ако забогатеем. Докато те не са и тепърва ще се учат да търпят.
62
1
 
5
 
! Отговори
Бат Ицо преди 7 години
Нека погледнем оптимистично:Ние сме забогатели до нивото на гърците!!!
61
2
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Както бях отбелязал преди 4 години, до 2020 гърците ще ни духат прахта. Че май и по-скоро. Простотията и мързелът се избиват с най-малко една смяна на поколенията в най-добрия случай. Както си знаеме в България.
60
0
 
9
 
! Отговори
11 преди 7 години
Само че гърците гушнаха 400 милиарда, а ние само двайсетина...
59
0
 
3
 
! Отговори
опетков преди 7 години
До Категоричен Въпросът е какво ще прациш след като раздадеш своето правосъдие. Не ти ли идва на акъла, че ти ще си следващия за бесене.
58
2
 
9
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Тия ни взеха за мезе. И на мен ми се иска да съм беден с техните доходи
57
0
 
11
 
! Отговори
oпетков преди 7 години
До от гръцкоОт как ги помня, гърците все мрънкат колко са бедни. Помня един агент ми се оплакваше, че 2500 евро не му стигали на месец само за храна. Да им имам беднотията.
56
2
 
3
 
! Отговори
А сега де.. преди 7 години
Коя партия управляваше в Гърция близо четвърт век? Май беше някаква социалистическа.....
55
1
 
19
 
! Отговори
РАЗЛИКАТА преди 7 години
ЗАД ВСЕКИ УСПЯЛ ГРЪК СТОИ ЕСЗАД ВСЕКИ УСПЯЛ БЪЛГАРИН СТОИ ДС
54
1
 
8
 
! Отговори
бг преди 7 години
Трудът на българите е ограбван с високи цени за горива ,газ ,фалити на банки , ненужни ядрени реактори и пр. поради което са бедни .Гърците стават бедни като българите понеже им намалиха възможността да крадат от европейските банки и фондове.Едните работят и са бедни , а другите не работят но им ограничават далаверата и са бедни.
53
5
 
11
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
Докато не изпратим при Чаушеску всички Бойко Борисовци, Цветановци, ......../ да не изреждам всички другари от БКП /, ни чака унизително съществувание.Бившите комунисти БЯХА другари, а сега се превъплатиха в ГРОБ-ари.Та: Както румънският народ раздаде правосъдие на Чаушеску, така и българският трябва да възмезди тарторите на " НАШЕТА-БЪЛГАРСКАТА" демокрация.
52
2
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Чудех се аз, какъв е тоянаплив на гърци, напоследък у нас, а то каква била работата! На където и да се обърнеш-всяко семейство с домашна помощница-гъркиня,а във всяка ферма, най-голямата хамалогия я вършат гръцки гастарбайтери. Брей, до къде я докараха , само! Какви ли не работи са готови да вършат, заради една минимална българска заплата само, май наистина са зле????