Идея в Дания: Безработните да чистят улиците

Отсяват онези, които не могат да намерят работа, от лентяите
27 фев 2017 11:07, Боряна Павлова
19
Идея в Дания: Безработните да чистят улиците
Снимка: архив Reuters

Управляващата Датска либерална партия предлага безработните да бъдат изкарани, за да чистят улиците на столицата.

Управляващите се оплакват, че през лятото Копенхаген се превръща в "сметище" от цигарени фасове, стари бутилки и други боклуци.

"Предлагаме да изберем 500 от местните 16 хил. безработни да бъдат поставени на дейности, които ще продължат до есента", заяви кандидатът за общински съветник от партията на тазгодишните избори Сисилия Льонинг-Сковгаард.

"Целта е по-голямата част на града да остане чиста и подредена", добави тя, цитирана от "Фокус". Според нея тези, които получават помощи за безработни трябва да допринасят с нещо за обществото в замяна на парите, които получават.

Според Льонинг-Сковгаард това ще отдели тези, които наистина не могат да си намерят работа от тези, които просто искат да не вършат нищо.


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
v bulgariq be6e taka преди 3 години
taka be6e v bg. nisto novo. no tova e samo ideq, dokato se u3akoni moze i da se 3abravi
mediite 0bi4at da p0dpalvat strastite
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До възмутен до 13

И кой да им осигури нещата от първа необходимост, докато те са заети още от 12-годишни да правят деца и продължават, докато могат?
Ти му говориш като на човек, то ти се подиграва, а е малолетно и е наполовината на твоята възраст: "Е па ша ни давате!" Това е философията им. Предпочитат са карат с малко, но подарено, вместо да си заработят повече пари.
Но от къде накъде ще взимат от нас част от онова, което сме заработили, за да поддържат работоспособни, но не желаещи да работят
17
0
 
2
 
! Отговори
Ivancho преди 3 години
Защо работещите ще плащат на тези, които просто са свикнали на подаяния. Наистина може да остане човек безработен, но за някои това е много добра професия. БИ било добре да се дават помощи за безработни само например за една година, а след това - ДА СЕ ВРЪЩАТ ПАРИТЕ на държавата на разсрочено плащане.
16
0
 
3
 
! Отговори
възмутен до 14 преди 3 години
"Ми като не може да се живее с 100лв да работят друго за което плащат повече!"
Чудесно, и какво предлагаш да работят, тези 212 хиляди безработни, в държава с нефункционираща икономика? Между другото, в тази бройка има едни около 30 хиляди висшисти, които също са без работа( и това само според официалната статистика).
Ти знаеш ли, че в един град като Свищов например, има страшно много хора, принудени да работят като шофьори на таксита, защото нямат никаква възможност да работят нещо друго....
15
5
 
0
 
! Отговори
възмутен до 13 преди 3 години
Живее се, но трудно... Не знам дали си се разхождал някога из ромски квартал, но на мен наскоро ми се наложи, и трябва да ти кажа, че положението на хората "живеещи" там не е особено цветущо. Улиците им са разбити, жилищата им са в ужасно състояние, и всичко това в 21 век! И какво предлагаш, да ги оставим да мрат по улиците, заедно с невръстните им деца? Според мен, всеки човек има право на основни неща, нужни за неговото оцеляване, като храна(продукти от първа необходимост) и подслон.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми като не може да се живее с 100лв да работят друго за което плащат повече!Не стига че ги мързи,ами някой друг да работи вместо тях!Бабо Мравке,где така......!
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Социалната помощ в България е под 100 лева на месец, а с тези пари не може да се живее."

Бре?
100 + детски+майчински, 0 данъци, 0 комунални услуги /ток вода, транспорт/, безплатно жилище в много от случаите, здравеопазване на аванта и яко кражби - дали не може да се живее? Братята те опровергават. Кораво.
12
4
 
1
 
! Отговори
възмутен преди 3 години
Тези нямат ли машини за почистване на улиците...? Защо в 21 век, някой трябва да кара друг човек(било то и безработен), да извършва подобен безсмислен труд, при положение, че има съдадени технологии за тази цел, които са и по-ефективни.
Това в България се прилага отдавна при безработните, които са на социални помощи, но според мен, е напълно излишно и отделно на това, накърнява човешките права на тези хора. Социалната помощ в България е под 100 лева на месец, а с тези пари не може да се живее.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа, не може. Не е политкоректно и е дискриминационно. Папл.ачта е там да смуче социал, не да държи метла.

От кога си мечтая да въведат такава повинност и у нас - хем ще падне раждаемостта при тези, при които е наложително, хем ще си заработват част от брането на желязо и кражбите на ток.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2008-a съм бил в Копенхаген за около 3 месеца, и бях на 2-3 места, но точно в центъра му.
Никва мръсотия не видях, всичко бе чисто и подредено.
Само ме дразнеше че имаше твърде много арабелки там (доста повече отколкото тука има ***).
Не искам и да си помислям какво е сега
9
3
 
15
 
! Отговори
Циник преди 3 години
Африкански имигрант - с най-точен коментар!
Тарамбуките ще се излежават...а безработните датчани , ще чистят след тях!
Приближаваме се до рая!
Девствениците - правоверните сами си ги намират...белички...натренирани...чистички...миришат на шампоан...за разлика от спарените , дебели, мустакати ,ханъми!
8
4
 
9
 
! Отговори
Хей,управляващите!!! преди 3 години
У нас "тези, които не искат да вършат нищо" отдавна се знаят кои са. Те са така наречените "трайно безработни".
Ако такъв "трайно безработен" си има доброволни роби - родители, съпруг(а), любовник и т.н., които да ги издържат, то нека доброволният роб да представи нотариално заверена декларация, че ще храни търтея, а също и документ, че наистина има нужните доходи.
На всички останали "трайно безработни", ако са здрави и не са в пенсионна възраст, може да им се намерят трудови ангажименти!
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това го имаше в Сливен преди повече от 10 години, но понеже повечето от безработните бяха от по-*** го отмениха поради дискриминационни причини.
6
4
 
9
 
! Отговори
Гошо от почивка преди 3 години
Тези пък сега се сетили, при нас си е така още от Войната насам :D
5
6
 
18
 
! Отговори
Евролибераст преди 3 години
Това е нечовешко и унизително, но датчаните са цивилизовани хора, и съм убеден че ще го отхвърлят с възмущение
4
3
 
34
 
! Отговори
афгански емигрант преди 3 години
Браво, одобрявам европейците да чистят след нас емигрантите. Така трябва европейците да работят за нас. Ние ще си ходим където искаме, ще си вземаме помощите и ще
с.ерем по улиците а датчани, германци, белгийци, французи ще ни чистят и ще плащат данъци да има пари за нас - емигрантите.
3
3
 
34
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Много добра идея .Напълно приложима и тук .Вземайте пример от датчаните .Колкото и да им насилват фалшива толерантност и либерализъм хората си спазват принципа .— Който не работи ,не трябва да яде
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най накрая!Гордите,някога викинги,ше вземат да открият жежката вода! :-) :-)
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук трябва да вземат пример.