Нова Зеландия търси гастербайтери, местните – на дрога

Много от младите не издържали теста за забранени вещества
27 фев 2017 12:22,
38
Нова Зеландия търси гастербайтери, местните – на дрога
Снимка: архив, Reuters

Новозеландският премиер Бил Инглиш каза днес, че страната му трябва да разчита на гастарбайтери, тъй като много местни не могат да минат успешно тестовете за наркотици на работното място, предаде ДПА.

Инглиш направи този коментар пред журналисти, когато бе попитан за увеличаващата се имиграция в Нова Зеландия.

Страната отчете ръст на нетната миграция със 71 300 души от 31 януари 2016 г. до 31 януари тази година, съобщи днес в доклад националната статистическа служба.

На пресконференцията премиерът бе попитан защо 140-те хиляди безработни новозеландци не попълнят недостига от работна ръка в тихоокеанската страна с 4,8 милиона жители. "Една от трудностите в днешно време е дори минаването на тест за наркотици", каза Инглиш. "Съгласно правилата за трудова безопасност, не може на работното място да има хора под въздействието на наркотици. Много от нашите млади хора не могат да издържат този тест".

През 2012 г. проучване в медицинското списание "Лансет" показа, че австралийците и новозеландците са сред първенците в света по употреба на канабис и метамфетамини.

Инглиш каза на пресконференцията, че рекордните нива на имиграция са нещо хубаво за страната му. "Това е чувството да си растяща икономика с увереност, посока и правителство, фокусирано върху подпомагането на растежа, а не опитващо да го спре", каза той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
7
 
! Отговори
И аз от Нова Зеланди преди 7 години
Така, че ако не сте двама работещи ,рискуваш след като си платиш наема,да стоиш гладен,без ток,без интернет и без кола.Едно признавам на тази държава-страхотна реклама си правят .Но ако човек е пообикалял малко света,ще разбере,че в цяла Европа,Северна Америка природата е 100 пъти по впечетляваща.Това е-ако искате да се набутате с 10000 евро за да дойдете и да разберете,че сте прекарани-Добре Дошли.Забравих и постоянно вали,супер депресиращо -Обичайте България и се научете да се гордеете с нея!
23
1
 
3
 
! Отговори
И аз от Нова Зеланди преди 7 години
Сега нека да ви кажа истината за Нова Зеландия от първо лице. Нова Зеландия е спокойна и зелена толкова спокойна и зелена,че можеш да се побъркаш.Риболов и гмуркане,гмуркане и риболов,това са развлеченията тук.Цените на храната са ужасно високи,къщите са бараки на астрономически цени-1 милион и нагоре.Работа се намира трудно ако имаш късмет да си намериш ще вземаш минималната или малко по висока,което едвам ще ти стига за големия наем (започват от 500$ на седмица)
22
3
 
1
 
! Отговори
И аз от Нова Зеланди преди 7 години
До До коментар 1ти прочете ли изискванията за емиграция преди да говориш...Нова Зеландия е най лесната страна за емиграция с най-лесноизпълнимите изискваниязатова и е пълна с всякаква ***
21
2
 
1
 
! Отговори
И аз от Нова Зеланди преди 7 години
До От Нова ЗеландияКъде ти е плод-зеленчука да попитам, че тук само китайски плод зеленчуци виждам...а и още един въпрос-как стана автомеханик тук веднага, че мие много чудно....май нещо стягаш хората...доста далеч си ти от Нова Зеландия
20
0
 
5
 
! Отговори
Моряк и половина преди 7 години
Бил съм в Нова Зеландия 4 пъти, много е хубаво и спокойно, обаче и там има мошеници! Един мучо се опита да ми смени 100 американски за 100 ново зеландски долара при положение , че курса е 1 кум 1.3, обаче варненски корабен механик лесно не се минава! Иначе относно емиграцията най-лесно става ако сключих брак с ново зеландка!
19
1
 
5
 
! Отговори
До коментар 1 преди 7 години
аххахахахах братле там не искат чистачи на тоалетни :D искрено ме разсмя, щял да отиде там завалията хаххахах, такива изисквания имат мойто момче, че крачето ти едва ли ще припари там и след 145654645 години :D
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Емигрант съм 12ааааа сактън да не те чуе Сиднито от Ав$тралито че ще видиш ти!
17
3
 
9
 
! Отговори
коментатора ганя преди 7 години
В Нидерландия са разрешени и се употребяват доста опиати , но нямат проблем с икономиката или със сигурността си в такъв мащаб ,който да им пречи да се развиват.
16
1
 
14
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Наскоро се върнах точно от там. Прекрасна природа, условия за живот, инфраструктура... Местните са чешити, като манталитетът им е сходен на американците от южните щати смесен с англичани и ирландци. Цените на основните стоки са в пъти над нашите. От българите там чух основно хубави неща- сигурност, спокойствие и държавата стои зад теб, щом си кадърен и работиш. Видях по-долу, че земестресенията се споменават често. Погледнете статистиката за България за периода 1900-1930 година...
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не отрича ,хубавият,спокоен и проспериращ живот в Нова Зеландия.Става на въпрос ,че има нещо сбъркано в тяхното общество.Нещо не се връзва високия стандарт с масовата наркомания сред младите ,които гаранция са на социални помощи.
14
8
 
22
 
! Отговори
От Нова Зеландия преди 7 години
Липсата на развлекателен живот може би обеснява рехавата населеност !!! Тук не можеш да смажеш от пиене и да разпускаш както в Слънчев бряг или Студентски град. Глобите са брутални също ако сгафиш. И да 2 часа може да върша нещо полезно като работа например...по добре от колкото да седя в Бг ...да търкам билетчета да пускам тото или да чакам да ми излязат мачовете от еврофутбола ...да изкарам 5лв....за да хвърлям салфетки вечерта в някоя чалгия !!!
13
5
 
31
 
! Отговори
От Нова Зеландия преди 7 години
Като собственик на два хранителни квартални магазина в Бг...до мен направиха голям хипермаркет чужда верига разбира се ...колкото и да успявах да устисквам положението ....държавата с масовите си проверки и тормоз над малките изрядни търговци като мен ....ме принудиха да фалирам и да напусна Родината си !!! Една година като автомонтьор в Н.З....ми беше достатъчна да се ориентирам....сега съм собственик на малък плод зеленчук...и работата си е на ниво ...няма тормоз от институциите !!!
12
1
 
9
 
! Отговори
един там преди 7 години
До емигрант съм,Супер е, да! Няма отровни и опасни животни- змии, паяци, кърлежи и стандарта е много висок! Е доста често стават земетресения, но това рядко водят до големи щети с много жертви! Едно обаче ми е чудно- защо след като тази Нова Зеландия е такъв рай, е толкова рядко населена- гъстотата на населението е 16д/кв.км., колкото във Финландия, в която зимата си е доста люта!
11
3
 
10
 
! Отговори
Българанче преди 7 години
До От Нова ЗеландияПреател, вземи ме да видя свят и живот малко и аз. Не се издържа в Българията вече..
10
7
 
29
 
! Отговори
От Нова Зеландия преди 7 години
Аз живея и работя тук със семейството си от 2005г. Няма такова спокойствие ...да много е зелено и приятно...единия минус който мога да изтъкна че всичко е много лежерно ....чак доскучава на моменти !!! Всичко друго е само плюсове...най вече като решиш да се развиваш и те видят че можеш ...държавата ти помага ...а не те мачка като в България...!!!
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Канабис от време на време за забавление разбирам, но какво е това масово друсане с хапове, химии и коки не мога да го разбера. Вече е масово явление и се прави не защото си излязъл на парти, а за да идеш на работа?! Постоянно слушам истории за разни хора и познати и чесно казано положението е отчайващо, а при младите хора направо е ежедневие - алкохол, наркотици. Не случайно на 40 години доста ще приключат участие в така наречения живот! Никой не мисли за вредите.
8
5
 
15
 
! Отговори
Емигрант съм преди 7 години
Там съм чул че е Супер.няма отровни животни и стандарта е по добър от австралия...няма стрес .всичко зелено
7
2
 
29
 
! Отговори
factotum преди 7 години
Викате и тука да направим тестове за наркотици, няма проблем но да почнем първо от министерствата и парламента и служителите на МВР! Москов пръв да даде пример!
6
3
 
30
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Дотам балет "африкански арабеск" трудно моге да доплава на надута вътрешна гума от ЗИЛ...само за това си струва да отиде там човек!Приятелско семейство бяха 1година там ( мъжа е биолог, д-р на естествените науки) възхитени са! Няма стрес - семейството е преди всичко! Горещо препоръчвам - но условията за получаване на "грийн карт" са повече от строги!
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахахаха да им имаме проблемите :D