Тръмп обеща "исторически скок" на бюджета за отбрана

Американският президент се срещна с губернатори
Обновена: 28 фев 2017 07:04 | 27 фев 2017 19:58, Веселина Йорданова
100
Тръмп обеща "исторически скок" на бюджета за отбрана
Снимка: БТА

На среща с губернатори американският президент Доналд Тръмп обеща "историческо увеличение" на средствата за отбрана в следващия федерален бюджет, предаде Франс прес. 

Този бюджет на националната сигурност спазва обещанието ми да закрилям американците, заяви Тръмп пред журналисти на срещата в Белия дом.
 
В първото си предложение за бюджет президентът ще поиска увеличаване на разходите за Пентагона с 54 милиарда долара и съкращаване със същата сума на средствата за неотбранителни разходи, включително значително орязване на помощта за чужбина, каза висш правителствен служител, цитиран от Ройтерс.
 
Тръмп ще остави на министерството на отбраната да решава как да харчи допълнителните милиарди, а финансирането за повечето федерални агенции ще бъде намалено, добави представителят на Службата за управление и бюджет.
 
Бюджетът ще съдържа историческо увеличение на разходите за отбрана, което има за цел възстановяването на армията ни, отбеляза Тръмп, който превърна въпроса за сигурността и борбата срещу групировката "Ислямска държава" в едни от стълбовете на предизборната си кампания.
 
Съединените щати воюват в Близкия изток от 17 години, похарчиха 6 трилиона долара за военни операции и подкрепа на съюзниците си, а не постигнаха нищо, сега положението там е по-лошо от преди. Никога не бяхме губили война, а сега никога не печелим войните, подчерта президентът, цитиран от ТАСС. 
 
Пред губернаторите Тръмп заяви, че правителството му ще работи експедитивно за осъществяване на необходимите реформи. Вицепрезидентът Майк Пенс на свой ред каза, че правителството на Тръмп" ще е най-добрият приятел", който американските губернатори са имали някога, посочва Асошиейтед прес.
 
Тръмп изтъкна, че правителството му ще направи всичко възможно да възстанови авторитета на щатите. Той отбеляза, че предложението му за бюджета предвижда увеличение на средствата за федералните правоохранителни органи, което ще помогне на властите да се борят с престъпността и ще запази доларите на данъкоплатците в страната, за да се подпомагат ветераните.
 
Тръмп каза, че възнамерява да увеличи разходите за инфраструктура и отбеляза, че САЩ харчат милиарди долари в Близкия изток, докато американските пътища са осеяни с дупки.
 
Президентът отново повтори, че планира да отмени закона за общодостъпно здравеопазване "Обамакеър".
Ще научите повече утре вечер, добави той, говорейки за речта си пред двете камари в Конгреса, в която ще изложи плановете си за мащабни строежи на пътища и мостове.
 
Това ще е голямо събитие, послание до света в днешните опасни времена за силата и решимостта на Америка, каза той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да си милиардер в конкурентна среда като американската икономика, няма как да си ***, какъвто го изкарват Тръмп, при увеличаване бюджета на армията, няма кои да ги догони поне едно десетилетие, там са най върховите технологии в света. Въпреки прехвалването на бащицата Путин, американците си остават спортуващи перфекционисти, а руснаците пияници и мърлячи.
62
0
 
2
 
! Отговори
ПАТОКА ДОНАЛД преди 7 години
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И ТОЗИ ХАМЕРИКАНЕЦ ОТ НЕМСКИ ПРОИЗХОД ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ПОРЕДНИЯ ЛЪЖЕЦ И ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЪДЛЬО КОЙТО ОБЕЩАВА ЕДНО А ПРАВИ ТОЧНО ОБРАТНОТО-КАКЪВТО И БЮДЖЕТ ДА ИМ ДАДЕ КРАВАРИТЕ НЕ МОГАТ ДА БИЯТ РУСНАКА ПО НИКАКЪВ НАЧИН, ДОБРЕ ЧЕ СА ДАЛЕЧЕ И СИ ДРЪНКАТ ОРЪЖИЯТА АМА В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ СА МНОГО ЗЛЕ-ВМЕСТО ДА ВЪРВЯТ КЪМ МИР ЩЕ ПОДПАЛЯТ ПАК НЕКВА ВОЙНА-ТЕ ДРУГО НЕ МОГАТ-НЕ СА ХОРА, А АНТИЧОВЕЦИ-АНАТЕМА!
61
0
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Чета горещи анализи тукана, са чуда що анализират сичката световна ситуациа и не ръснат малко аналис на родна почва аджиба литне малко самолет над граф игнатиево. Но замълчи сърце хаха
60
6
 
1
 
! Отговори
ASD преди 7 години
Доколко изливането на повече пари във военния бюджет, ще подсили американската армия е спорно, защото 90% от парите отиват за поддръжка, консумативи и заплати. От друга страна новите военни разработки като Ф-35 и "Зумволт" са крещящо скъпи и със съмнителна реална бойна ефективност, като по някой показатели отстъпват на по-стари образци американска военна техника.П.П.Моето мнение е че Тръмп е поредния ***, който ще ускори съсипването на САЩ.
59
6
 
1
 
! Отговори
ASD преди 7 години
Обама удвои външния дълг на САЩ, и така успя да достигне положението в което общия държавен дълг на САЩ е ТРИ ПЪТИ по-висок от БВП - технически фалит. Силно увеличение на военния бюджет на САЩ е невъзможно, при дадената ситуация, освен ако не иска постигане на бърз ФАЛИТ. В което Тръмп има богат опит.
58
1
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Е то военния бюджет в хубавите страни си е чист гювеч. Беемвето е вълк в офча кожа, демек готов танк, форда и той, въпроса е ладата и волгата какво са, една канавка не прескачат без да се счупят.
57
1
 
5
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Увеличението дори да беше географическо а не историческо,пак ще скъса гьона на Путинистите и ще ги прати в Девета глуха а шефа им- в доживотна оставка!
56
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 2015г. около 2500 човека се отказаха от американско гражданство. За 2016 са над 5 000. Колко ли ще бъдат за 2017? В Щатите толкова ли не могат да разберат,че са бита карта и влагат огромни средства за "отбрана", разбирай налагане на техните интереси. Някой да е чул да ги нападат? Колкото те натискат, с толкова ще се увеличава борбата против тях.
55
2
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Обама намали военния бюджет, а Тръмп ще го увеличи драстично. Въпросът в задачата е кой е агресивният и опасен президент? :)))
54
0
 
5
 
! Отговори
До 85 преди 7 години
Препарати за вана ли имаш в предвид?
53
4
 
4
 
! Отговори
До 84 преди 7 години
Ти да не си адепт на Роската от Плевен. С флотилията ще разбиете всеки враг но първо трябва да спрете наркотиците, че няма да ви остане мозък от толкова препарати.
52
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бубек, не се кахъри за американската военна машина. Добре смазана е и е в състояние да приключи с руската за по-малко от месец.
51
7
 
4
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Тръмп разбира че повече от 80% от бюджета се харчи за разните там видове логистика - американецът не може да няма "макдоналдс" в базата в "тамбукту" примерно. Обезщетения, ако служиш 5 години ти се плаща университета и прочие.Ако погледнеш само състоянието на ВВС ще се уплашиш. Флота поръчва Ф-18е/ф и изважда от консервация ф-18а/б защото няма достатъчно налични самолети докато прословутия ф-35Б/С стане готов за бойно ползване.
50
5
 
14
 
! Отговори
Smurf преди 7 години
Язък за шампанското дето го пиха в руската Дума.
49
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Краваският *** мучи.
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С какво ще стане историческото увеличение този ***, с нови заеми? Или ще наложи високи данъци на американските фирми които произвеждат в Китай, как ще стане, а?
47
5
 
12
 
! Отговори
Животновъд преди 7 години
Докато има пияни руски *** ще има и кравари.
46
3
 
5
 
! Отговори
хихихи преди 7 години
Краварските *** скачат като жаби.
45
4
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
руските *** ще се наaкaт
44
4
 
11
 
! Отговори
пуканки преди 7 години
Сега нашите руски дупелизци изпищяха на умряло.