Тръмп обеща "исторически скок" на бюджета за отбрана

Американският президент се срещна с губернатори
Обновена: 28 фев 2017 07:04 | 27 фев 2017 19:58, Веселина Йорданова
100
Тръмп обеща "исторически скок" на бюджета за отбрана
Снимка: БТА

На среща с губернатори американският президент Доналд Тръмп обеща "историческо увеличение" на средствата за отбрана в следващия федерален бюджет, предаде Франс прес. 

Този бюджет на националната сигурност спазва обещанието ми да закрилям американците, заяви Тръмп пред журналисти на срещата в Белия дом.
 
В първото си предложение за бюджет президентът ще поиска увеличаване на разходите за Пентагона с 54 милиарда долара и съкращаване със същата сума на средствата за неотбранителни разходи, включително значително орязване на помощта за чужбина, каза висш правителствен служител, цитиран от Ройтерс.
 
Тръмп ще остави на министерството на отбраната да решава как да харчи допълнителните милиарди, а финансирането за повечето федерални агенции ще бъде намалено, добави представителят на Службата за управление и бюджет.
 
Бюджетът ще съдържа историческо увеличение на разходите за отбрана, което има за цел възстановяването на армията ни, отбеляза Тръмп, който превърна въпроса за сигурността и борбата срещу групировката "Ислямска държава" в едни от стълбовете на предизборната си кампания.
 
Съединените щати воюват в Близкия изток от 17 години, похарчиха 6 трилиона долара за военни операции и подкрепа на съюзниците си, а не постигнаха нищо, сега положението там е по-лошо от преди. Никога не бяхме губили война, а сега никога не печелим войните, подчерта президентът, цитиран от ТАСС. 
 
Пред губернаторите Тръмп заяви, че правителството му ще работи експедитивно за осъществяване на необходимите реформи. Вицепрезидентът Майк Пенс на свой ред каза, че правителството на Тръмп" ще е най-добрият приятел", който американските губернатори са имали някога, посочва Асошиейтед прес.
 
Тръмп изтъкна, че правителството му ще направи всичко възможно да възстанови авторитета на щатите. Той отбеляза, че предложението му за бюджета предвижда увеличение на средствата за федералните правоохранителни органи, което ще помогне на властите да се борят с престъпността и ще запази доларите на данъкоплатците в страната, за да се подпомагат ветераните.
 
Тръмп каза, че възнамерява да увеличи разходите за инфраструктура и отбеляза, че САЩ харчат милиарди долари в Близкия изток, докато американските пътища са осеяни с дупки.
 
Президентът отново повтори, че планира да отмени закона за общодостъпно здравеопазване "Обамакеър".
Ще научите повече утре вечер, добави той, говорейки за речта си пред двете камари в Конгреса, в която ще изложи плановете си за мащабни строежи на пътища и мостове.
 
Това ще е голямо събитие, послание до света в днешните опасни времена за силата и решимостта на Америка, каза той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
7
 
! Отговори
СЛАВА НА САЩ! преди 7 години
Вечна признателност за Великата американска армия, която след като ни освободи от половинвековно руско робство, разпростря и над нас чадъра на своята мощ и затова сега варварите от изток ни гледат така, както гладните кокошки сънуват просо!
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
DAITE SNIMKATA NA SRESHATATA NA SOROS SAS MARTIN SHULTZ KAKVO LI SI GOVORIAT IMALO 15MILIONA PODPISI V USA PROTIV ANTIXRISTIANSKATA POLITIKA NA SOROS I ISKAT OTNEMANE USA GRAJDANSTVOTO NA SORO PODPISITE SA PRATENI DO TRAMP TRAMP NIAMA DA GO NAPRAVI ZASHO LI?SESHAM SE ZA OBESHANIATA N GEORGI PARVANOV NE GI IZPALNI IZLAGA
21
1
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Тръмп не увеличава военния бюджет, а просто пренасочва парите, които САЩ даваха на съюзниците си в НАТО към вътрешните си военни разходи.Четете по-внимателно !
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствения проблем на САЩ ще бъде, че няма да има кой да подпише акта на пълната и безусловна капитулация на Русия. Путин и шайката му или ще бъдат линчувани от самите руснаци или ще избягат в Северна Корея.
19
5
 
6
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Бай Дончо вече е враг N1 на Тутраканската селищна система. Русофилите отново мразят Америка, нейният президент и дежурните злодеи евреите!
18
2
 
5
 
! Отговори
do 8 преди 7 години
А Ротшилд и Сорос какво обещават? Все пак официалната власт си е едно, реалната друго! mnogo riadko chovek moje da procete takav umen komentar malko sa trezvo mislesite kato vas za sajalenie
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото беше Рейгън за СССР, това ще бъде Тръмп за Русия!
16
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен...Ако не беше Русия, Хитлер....Хитлер и Русия подпалиха ВСВ, мойто момче, това е истината!
15
8
 
5
 
! Отговори
СЛАВА НА САЩ! преди 7 години
Великата американска армия винаги е приемала за свой дълг защитата на цивилизована Европа от нашествията на варварите от изток!
14
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 6Ако не бяха съюзниците, нямаше да има Русия, бе умен. Историята я четеш май само с руски очила и руски каскет на главата.
13
3
 
4
 
! Отговори
Чичо ти преди 7 години
До до 6Историята не ти е силна дисциплина, не си измисляй неща за които хал хабер си нямаш
12
8
 
8
 
! Отговори
СЛАВА НА САЩ! преди 7 години
САЩ и Западна Европа бяха единствените защитници на християнството, когато руският червен ботуш рушеше църкви и преследваше вярващите!
11
1
 
7
 
! Отговори
дейба тая гад преди 7 години
ех тая хамерика аман от тия бе ... визи да им направим за тук без визи да не влизат както те към нас така и ние към тях
10
9
 
12
 
! Отговори
до 6 преди 7 години
Щатите се включиха във войната в Европа чак на 26 юни 1944 г, когато Червената армия беше вече в Полша и обърнала хода на войната. В това време американците висяха на някакви островчета в Тихия океан, притиснати от японската армия. Но трябва да се чете история, а не сорроски измислици
9
2
 
6
 
! Отговори
мда преди 7 години
Мдаа оръжейното лоби май са сложили юздите на бай Тръмп а там се говори не за пари а за много пари.И той от един свободен прериен мустанг май се превръща в едно опитомено пони но времето ще покаже дали е така.
8
6
 
5
 
! Отговори
СЛАВА НА САЩ! преди 7 години
Вечна слава за нашите брадъри, освободили ми от руско робство!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демек купете си достатъчо пуканки за микровълнова. Шоуто предстои :) :) :)
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен 22 преди 7 години
До АнонименА ВСВ кой я спечели, бе???
5
1
 
3
 
! Отговори
Трол на ишлеме преди 7 години
Дано вдигнат малко и бюджета за информационна отбрана, че лафкаджийката в тролската сграда вдигна цената на кока-колата.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Удряй Тръм, оттам долара нагоре, САЩ - суперсила за 20 години напред сигура !